Tι θα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για τον άνδρα της

Οι άνδρες σύζυγοι θέλουν να νιώθουν ότι οι γυναίκες τους τούς έχουν ανάγκη- Κάθε άνδρας επιδιώκει να γίνεται συχνά αντικείμενο θαυμασμού. Γι’ αυτό άλλωστε, και στον κινηματογράφο προτιμούν τις ταινίες όπου ο ήρωας επικρατεί μόνος του εναντίον πολλών κακών στο κέντρο μιας πόλης. Μη διστάσετε να του ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλή σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Θα σας φέρει πιο κοντά.

 

Οι σύζυγοι δείχνουν την αγάπη τους με πράξεις και όχι με λόγια: Οι άνδρες δεν είναι τόσο ευθείς όσο οι γυναίκες στην έκφραση των συναισθημάτων τους και κυρίως της αγάπης. Αυτό που συνήθως κάνουν είναι να μαθαίνουν τι αρέσει στη γυναίκα τους για να της το δώσουν. Έτσι νιώθουν ότι είναι σωστό να δείξουν τα βαθιά τους συναισθήματα. Γι’ αυτούς είναι σημαντικό να στέκονται δίπλα σου όταν τους χρειάζεσαι, και όταν είναι κάτι επείγον.

Οι σύζυγοι ενδιαφέρονται – λίγο – για τη μόδα: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ρίχνουν και μια ματιά στο τμήμα με τα ανδρικά όταν πάτε μαζί για ψώνια. Το στυλ και το ντύσιμο είναι ένα οχυρό για τον άνδρα. Αν προσπαθήσετε να αλλάξετε το περιεχόμενο της ντουλάπας του, θα νομίζει ότι δε σας αρέσει το στυλ του και του επιβάλλεστε. Αν δε σας αρέσει ο τρόπος που ντύνεται, φροντίστε να προσθέσετε ρούχα αντί να τα αντικαταστήσετε.

Οι σύζυγοι αντιλαμβάνονται καλύτερα τα ξεκάθαρα και ακριβή μηνύματα:Μιλήστε του κατευθείαν για αυτό που θέλετε χωρίς περιστροφές και προλόγους. Μπείτε αμέσως στο θέμα χρησιμοποιώντας όσο λιγότερα λόγια γίνεται.

Οι σύζυγοι μπορούν να μάθουν να πραγματοποιούν τις επιθυμίες σας: Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό είναι γνωστό. Μπορείτε ωστόσο, να διδάξετε το σύζυγό σας να πραγματοποιεί οικειοθελώς τις επιθυμίες σας. Πώς θα το κάνετε αυτό; Κάθε φορά που θα κάνει κάτι που σας αρέσει, θα το γενικεύετε και θα του τονίζετε πόσο πολύ σας άρεσε και πόσο πολύ σας αρέσει όταν συμπεριφέρεται έτσι.
Είναι και εκείνοι ανασφαλείς: Οι άνδρες νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση, όσο και για τις επιλογές τους ή ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους. Δε νιώθουν ιδιαίτερα καλά με τη φαλάκρα, τις τρίχες και τη φουσκωμένη κοιλίτσα που πιθανόν να έχουν. Δώστε του να καταλάβει ότι τον έχετε αποδεχθεί όπως είναι.

Χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι: Όπως και εμείς, έτσι και οι άνδρες σύζυγοι χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Ο καθένας θα τον εξαργυρώσει διαφορετικά. Εσείς πρέπει να θαυμάζετε το γεγονός ότι είναι ενθουσιώδης με κάποια δραστηριότητα. Όποια κι αν είναι αυτή.

Οι σύζυγοι κάνουν περισσότερες δουλειές του σπιτιού από αυτές που φαντάζονται οι γυναίκες:  Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να υπερεκτιμούν αυτά που προσφέρουν οι ίδιες στο νοικοκυριό και να υποτιμούν αυτά που κάνουν οι άνδρες. Σύμφωνα με το Journal of Marriage and Family, οι γυναίκες αναλαμβάνουν το 61% του νοικοκυριού, ποσοστό που αποδεικνύει ότι οι άνδρες δεν είναι αμέτοχοι (αυτό τουλάχιστον ισχύει στη Βρετανία!)

Οι σύζυγοι έχουν επιλεκτική ακοή: Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα στη συζήτηση. Στις γυναίκες αρέσει να μιλούν για ανθρώπους και για σχέσεις, ενώ οι άνδρες για αντικείμενα και για γεγονότα επικαιρότητας. Σε καμία περίπτωση δεν θα σχολιάσουν ή προσέξουν τα συναισθήματα ή τη συμπεριφορά που συνοδεύει ένα γεγονός.

Πηγή: www.redbookmag.com

You may also like