ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Η πρωινή άσκηση θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει να νιώθετε πιο ξύπνιοι και σε εγρήγορση. Έως τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας σας, υπάρχουν πολλά οφέλη από την ενσωμάτωση της, στην πρωινή σας ρουτίνα. Θα εξερευνήσουμε μερικά από τα οφέλη της πρωινής άσκησης και γιατί θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να την κάνετε τακτικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Ενισχύει την ενέργεια και την παραγωγικότητα

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη της πρωινής άσκησης είναι η ώθηση της ενέργειας που παρέχει. Βάζοντας το σώμα σας σε κίνηση νωρίς το πρωί, εκκινείτε με άλμα τον μεταβολισμό σας και αυξάνετε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και τους μύες σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε περισσότερο σε εγρήγορση, ξύπνιοι και γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται το πρωί τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι στη δουλειά ή στο σχολείο.

Βοηθά στη διαχείριση βάρους

Αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, η πρωινή άσκηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Όταν ασκείστε το πρωί, το σώμα σας είναι σε κατάσταση νηστείας, που σημαίνει ότι δεν έχει φάει για αρκετές ώρες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια, οδηγώντας σε πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους. Επιπλέον, η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, επιτρέποντάς σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι είναι ισχυρό τονωτικό της διάθεσης και μειώνει το στρες .Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικές χημικές ουσίες που σας δίνουν καλή αίσθηση και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας και στη μείωση του στρες και του άγχους. Με την άσκηση το πρωί, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για μια πιο θετική και παραγωγική μέρα. Προωθεί τον καλύτερο ύπνο. Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για έναν καλύτερο ύπνο αργότερα. Αντιθέτως, η άσκηση πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.

Μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών

Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Με την ενσωμάτωση της άσκησης στην πρωινή σας ρουτίνα, κάνετε ένα προληπτικό βήμα προς τη βελτίωση της συνολικής σας υγείας και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτών και άλλων σοβαρών παθήσεων υγείας.

Αν τώρα δεν είστε πρωινοί τύποι, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Γιατί λοιπόν να μην ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας λίγο νωρίτερα και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον σωστό τρόπο… Το σώμα (και το μυαλό) σας θα σας ευχαριστήσουν!

Featured image: @bradleycdunn/ unsplash.com

You may also like