Vassiliki Christina: Μία Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων… στην αγγλική εξοχή!

1456919_10201193742706573_935695791_nΤα κοσμήματα της εντυπωσιάζουν… η Vassiliki Christina παρόλο που έχει μετακομίσει, λόγω έρωτα στην Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζει να δημιουργεί ασταμάτητα. Θα έλεγα ότι η έμπνευσή της είναι αστείρευτη, μιας και κάθε σχέδιο είναι μία αποκάλυψη… Όπως μας εξηγεί ξεκίνησε από ψυχολόγος αλλά πλέον έχει κάνει την “ψυχοθεραπεία” της / χόμπι “επάγγελμα…και ταξιδεύει με τα σκυλιά της, μαζεύοντας “γεύσεις” από ανθρώπους…

The Kmagazine : Τα κοσμήματα που φτιάχνεις είναι “έργα τέχνης”. Ποια είναι η έμπνευσή σου;
Vassiliki Christina: Είναι πολύ τιμητική περιγραφή το “έργα τέχνης”! Μακάρι να την αξίζουν! Η έμπνευση μου είναι σχεδόν πάντα οι ανθρώπινες σχέσεις! Μελετάω πολύ τον άνθρωπο και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Βλέπεις, οι σπουδές μου και το πρώτο μου επάγγελμα είναι η ψυχολογία. Στη συνέχεια, προστέθηκε το κόσμημα! Έτσι, ακούγοντας καθημερινά πολλές ανθρώπινες ιστορίες, κάποιες φορές ευχάριστες, αλλά τις περισσότερες φορές δυσάρεστες, άρχισα να βάζω τις λέξεις σε χρώματα και τις σκέψεις σε χάντρες, κρύσταλλα, πετράδια.. Κουβαλούσα την ιστορία, που κάποιος είχε μοιραστεί μαζί μου, μέσα μου, και τη μετουσίωνα σε μια μοναδική χειροποίητη δημιουργία, σε κάτι όμορφο, σε κάτι αισιόδοξο, όπως πάντα ελπίζω και προσπαθώ για τους ανθρώπους γύρω μου. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για εμένα. Μακάρι πάντα να έχουν και “happy end”, όπως επιδιώκω μέσα από τις δημιουργίες μου!

The Kmagazine : Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για την πορεία σου; Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το κόσμημα;
Vassiliki Christina:  Ήταν περίπου πριν δέκα χρόνια, όταν είχα πάθει ένα εργασιακό “burn out”, είχα πολλές πληροφορίες, άγχος και ψυχολογική φόρτιση, και τότε αναζήτησα ένα διέξοδο μέσω της τέχνης. Το είχα μέσα μου και δεν το ήξερα! Βρέθηκα στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή! Θυμάμαι, ήμουν σ᾽ένα ταξίδι μου στην Αμερική, και τυχαία επισκέφθηκα ένα από τα άγνωστα μέχρι τότε σε μένα πολυκαταστήματα με είδη για χόμπυ, αγόρασα πέντε χάντρες κι ένα κορδόνι, κι αυτό ήταν! Έγινε η δική μου ψυχοθεραπεία, η μεγάλη μου αγάπη, το χόμπυ μου, το μεράκι μου και σύντομα, η κοινή μας αγάπη με φίλες και πελάτισσες!

The Kmagazine : Από που προμηθεύεσαι τα υλικά σου;
Vassiliki Christina: Η ελληνική αγορά, μπορώ να πω με υπερηφάνεια, είναι από τις πλέον ενημερωμένες στο είδος μας, γι᾽αυτό και κάποιες φορές τη χρησιμοποιώ. Πάσχει όμως από το γεγονός ότι είναι πολύ προσιτή στο ευρύ κοινό, κι έτσι δεν προστατεύει τον επαγγελματία συνάδελφο να παρουσιάσει στο αγοραστικό του κοινό κάτι πρωτότυπο, που η υποψήφια πελάτισσα δεν έχει ξαναδεί. Όχι, αυτό δε συμβαίνει, γιατί ο καθένας, επαγγελματίας ή μη, μπορεί δυστυχώς να έχει πρόσβαση στους προμηθευτές υλικών και να αγοράσει ό,τι θέλει, πολύ συχνά δε και σε τιμή χονδρικής! Αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό.
1472234_10201193700105508_1039742832_nΕγώ επιδιώκω πάντα να παρουσιάζω στο κοινό μου κάτι φρέσκο, πρωτότυπο και μοναδικό. Έχω την τύχη να ταξιδεύω πολύ, κι έτσι, κάθε ταξίδι, επαγγελματικό ή μη, συνοδεύεται σχεδόν πάντα, από προμήθεια υλικών. Μ᾽αρέσει πολύ να βλέπω πάνω στις δημιουργίες μου ένα κράμα χωρών, ταξιδιών και ανθρώπινων ιστοριών. Κάπως έτσι προκύπτει η κάθε μου μοναδική δημιουργία!

The Kmagazine : Πλέον κατοικείς μόνιμα στο εξωτερικό στην Αγγλία. Ο έρωτας σε “έκανε” να μεταναστεύσεις…. θα το έκανες υπό άλλες συνθήκες;
Vassiliki Christina: Το είχα επιδιώξει και στο παρελθόν, πηγαίνοντας στην Καλιφόρνια για κάποιους μήνες. Τότε δεν συνέτρεχε κανένας άλλος λόγος, πέραν της επιθυμίας για επαγγελματική επέκταση. Ήταν, όμως, πρακτικά πολύ δύσκολο λόγω έλλειψης visa κλπ. Επέστρεψα. Με γεμάτες βαλίτσες, βέβαια. Μετά από αυτό, δεν είχα στο μυαλό μου κάτι αντίστοιχο. Όχι. Ίσα- ίσα που είχα χτίσει από την αρχή νέες βάσεις, άνοιξα καινούριο μαγαζί κλπ, για να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα. Αλλά μας προέκυψε, βλέπεις, το.. αμόρε! Κι ήταν Άγγλος…! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκα στην Αγγλία… και με σύζυγο! Αδιόρθωτη!

The Kmagazine : Στην Αθήνα διατηρείς ένα κατάστημα με second hand ρούχα, αν δεν κάνω λάθος. Είναι κάτι που το “ψάχνει” η Ελληνίδα μέσω οικονομικής κρίσης;
Vassiliki Christina:  Ήταν μια ιδέα που την έφερα μαζί μου, επιστρέφοντας από την Αμερική το 2011. Εν μέσω κρίσης, σκέφτηκα, ότι η Ελληνίδα καταναλώτρια έχει ανάγκη να ανακυκλώσει τα παλιά της με νέα, δίνοντας νέα πνοή στην ντουλάπα της, χωρίς να ξοδέψει πολλά. Η ιδέα έπιασε. Ήταν το μαγαζί που προανέφερα. Το ονόμασα “My Vintage Chic, by Vassiliki Christina” , Ηρ. Πολυτεχνείου 5, Ν.Ερυθραία, και πήγε σφαίρα απ᾽την αρχή. Ο κόσμος την αγάπησε την ιδέα και την υποστήριξε! Τώρα, πλέον, όμως, και λόγω του ότι εγώ ζω μόνιμα στο εξωτερικό, το κατάστημα πέρασε στα χέρια της Ντίνας και της Βάλιας, κόρη και μαμά, φίλες και υποστηρίκτριες του “My Vintage Chic” απ την αρχή, και τελεί υπό τη διεύθυνση τους. Χαίρομαι που η ιδέα συνεχίστηκε κ εύχομαι να κρατήσει για πολύ! Η Ελληνίδα το αγάπησε τελικά το second hand και ξεπέρασε τα taboo της!

The Kmagazine :  Όμως συνεχίζεις να ταξιδεύεις πολύ… σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Τι είναι αυτό που “κρατάς” από κάθε ταξίδι;
Vassiliki Christina: Θα σου φανεί αστείο, αλλά τολμώ να πω ότι παρά τα τόσα επαναλαμβανόμενα ταξίδια μου σε κάποιους προορισμούς, σπάνια νιώθω οικεία σ᾽ένα μέρος, όσες φορές κι αν πάω. Νομίζω είμαι αφηρημένη, περπατάω και δεν παρατηρώ, δε συγκρατώ δρόμους, γειτονιές. Κρατάω, όμως γεύσεις. Κι όχι απαραίτητα γεύσεις κουζίνας, αλλά γεύσεις… στην ψυχή. Αν μ᾽αρέσει θα ξαναπάω! Και τη γεύση τη θυμάμαι πάντα, επιστρέφοντας στον ίδιο τόπο!

The Kmagazine : Η μεγάλη σου αδυναμία είναι τα σκυλιά… Πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες σου…
Vassiliki Christina: Αυτό είναι αλήθεια! Είναι οικογένεια για μένα τα σκυλάκια μου! Ανέκαθεν! Παντού και πάντα μαζί! Διακοπές, μαγαζί, εξωτερικό! Δεν ξέρω αν με τους ανθρώπους νιώθω τόσο πλούσια συναισθηματικά όσο με τους σκύλους! Τους αγαπώ!

The Kmagazine : Συμφωνείς με την άποψη ότι ο άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα, δεν μπορεί να αγαπήσει τους ανθρώπους;
Vassiliki Christina: Θα έλεγα μετά βεβαιότητας ότι ο άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα, δεν ξέρει τι χάνει!

q

The Kmagazine : Η Αθήνα είναι πλέον για σένα μόνο για να βλέπεις συγγενείς και φίλους, ή συνεχίζει να είναι μέρος του αγοραστικού σου κοινού;
Vassiliki Christina: Η Αθήνα για μένα είναι φίλοι, οικογένεια και δουλειά! Με αμείωτο ενδιαφέρον κι είμαι πολύ ευγνώμων γι αυτό! Όχι μόνο η Αθήνα, αλλά η Ελλάδα όλη. Εύχομαι να συνεχιστεί έτσι και στο μέλλον!

The Kmagazine : Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Vassiliki Christina: Ποιοτική ζωή κοντά στη φύση με ανθρώπους που αγαπώ, επέκταση της επαγγελματικής μου δραστηριότητας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, ταξίδια, και… αγάπη, αγάπη, αγάπη!

1421467_10201193709025731_911242971_nThe K-magazine : Κάνεις κοσμήματα sur mesure;
Vassiliki Christina:  Ναι, και βέβαια κάνω.

The Kmagazine : Πού μπορεί κάποιος να σε βρει και να παραγγείλει κάτι δικό σου;
Vassiliki Christina: Ζώντας σε μια φάρμα στη Βόρεια Αγγλία, η επαφή με το αγοραστικό μου κοινό γίνεται μέσω των συμμετοχών μου σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις, όπως η MACEF στο Μιλάνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, και η COUNTRY LIVING στο Harrogate, UK, στο τέλος αυτού του μήνα (28.11-1.12.13) και φυσικά μέσω διαδικτύου.

Στο Facebook, η προσωπική μου σελίδα VASSILIKI CHRISTINA, handmade jewelry and accessories designer, το website/ e-shop www.vassiliki-christina.com , επίσης στο www.etsy.com/shop/vassilikichristina , στο instagram, twitter, flickr, και με e-mail στο [email protected] . Ευτυχώς το internet εκμηδενίζει τους χρόνους και τις αποστάσεις! Επιπροσθέτως, όλες οι αποστολές των χειροποίητων κοσμημάτων Vassiliki Christina γίνονται απολύτως δωρεάν ανά τον κόσμο, ως ένα μικρό ευχαριστώ για την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου!

 

You may also like