ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Τα βότανα βοηθούν και κάνουν το φαγητό μας πιο γευστικό, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας. Επίσης, μας βοηθούν να περιορίσουμε την χρήση αλατιού ζάχαρης η και λίπους. Η δράση τους όμως δε σταματάει εδώ. Οι αποδείξεις για τις ευεργετικές επιδράσεις των βοτάνων στην καθημερινή διατροφή είναι πολλές. Προέρχονται τόσο από ιστορικά δεδομένα όσο και από πληθώρα αποτελέσματα κλινικών και επιδημιολογικών μελετών. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεθόδους αποτοξίνωσης, αλλά είναι γεγονός, ότι χρειάζεται συνεχή διατροφική υποστήριξη. Γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως πρέπει να τον βοηθάμε, για την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής με περιορισμό τη χρήση επεξεργασμένων τροφίμων, που μπορούν να μας μπλοκάρουν το διατροφικό μας πρόγραμμα και να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Βότανα που βοηθούν:

Το γαϊδουράγκαθο

Μπορεί το καλοκαίρι να νιώθουμε ανάλαφρες και έτοιμες για δράση, αλλά πολλές φορές μας δημιουργούν δυσανεξία διάφορες τροφές όταν αναμειγνύονται,  σε διάφορες εξόδους μας. Καλοκαίρι ίσον ξεγνοιασιά, φαγητό και θάλασσα. Έχει αποδειχτεί ότι το βότανο αυτό, υποστηρίζει την ηπατική λειτουργία. Μάλιστα, δρα ως ο σταθεροποιητής της κυτταρικής μεμβράνης, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό με μονοπάτια αποτοξίνωσης.

Η πικραλίδα ή δανδελίων

Είναι άλλο ένα βότανο που εξυπηρετεί την καλύτερη και φυσιολογική αποτοξίνωση του οργανισμού η γνωστή δράση του αφορά την αυξημένη διούρηση. Πρώιμα ερευνητικά αποτελέσματα, δείχνουν ότι μπορεί να εντείνει την ηπατική και την σχολική λειτουργία συνήθως καταναλώνεται ως αφέψημα.

Το κόλιανδρο

  Χάρη στα φυτοχημικά συστατικά που περιέχει, μπορεί να δεσμεύσει βαρέα και τοξικά μέταλλα και να τα συνοδεύσει στην έξοδο από τον οργανισμό. Όταν τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται μπορεί να φτάσουν σε ένα τοξικό επίπεδο και να οδηγήσουν σε σειρά συμπτωμάτων και χρόνιων προβλημάτων. Διαλέξτε το βότανο που σας ταιριάζει για  αποτοξίνωση.

Η  καλύτερη και ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας εξαρτάται από εσάς όπου κι αν βρίσκεστε… Ακόμη κι αν είσαι είστε σε περίοδο  διακοπών.

Πηγή: https://www.nbcnews.com/better/health/health-benefits-fresh-herbs-how-eat-them-ncna901706

Photo credits: unsplash.com/@nordwood

You may also like