ΥΛΙΚΑ:
 1 πακέτο βίδες (ζυμαρικά)
 1 ματσάκι broccolini (μικρό μπρόκολο)
 2 κ. σ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
 1/4 φλυτζανι κουκουνάρι
 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
 1/2 κονσερβα φέτες λιαστές ντομάτες
 αλάτι + πιπέρι
 τριμμένο τυρί παρμεζάνα (αναλογα με την ποσοτητα που θέλετε)
 οδηγίες
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Μαγειρέψτε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Μόλις λήξει ο χρόνος,βγάλτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα broccolini στην κατσαρόλα για 3 λεπτά. Στραγγίστε τα και βγάλτε τα.
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρωματίσουν. Ανακατέψτε το κουκουνάρι και το κόκκινο πιπέρι (εάν χρησιμοποιήσετε) και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ανακατέψτε τη λιαστή ντομάτα, ζυμαρικά και broccolini, και σιγά σιγά ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Μοιράστε σε μπολ και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
