«Έφυγε» η σχεδιάστρια των Muppets, Jane Henson

Jane_Henson

Υπάρχει άνθρωπος που δεν είδε στην παιδική του ηλικία έστω κι ένα επεισόδιο των Muppets και να μην έχει γελάσει με την καρδιά του με τα σκετς του Kermit, της Miss Piggy ή του Gonzo; Δυστυχώς, όμως η οικογένεια των Muppets πενθεί για το χαμό της «μαμάς» τους, Jane Henson, πρώην συζύγου του επίσης εκλιπόντος δημιουργού του, Jim Henson και σχεδιάστριας των Muppets. H Jane σχεδίασε πολλές από τις πιο γνωστές κούκλες του δημοφιλούς τηλεοπτικού show, συμπεριλαμβανομένων των Kermit και Miss Piggy, ενώ επίσης εργάστηκε κι ως κουκλοπαίκτρια.

Με δήλωσή της η Jim Henson Company, η οποία ανήκει στα πέντε παιδιά του ζευγαριού, την περιγράφει ως «μία ακέραια και δημιουργική συνεργάτιδα».
Η Jane Henson, γεννημένη το 1934 στη Νέα Υόρκη, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Κονέκτικατ σε ηλικία 78 ετών.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο μάθημα κουκλοθεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και μαζί δημιούργησαν το sketch show διάρκειας 5 λεπτών τον προάγγελο των Muppets, «Sam and Friends», Εκεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Kermit.
The_Muppet_ShowTo show βγήκε στον αέρα το 1955 και διήρκησε για έξι χρόνια, ενώ αργότερα, το 1960 η Jane Henson αποσύρθηκε για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε περιστασιακά να εμφανίζεται στο «Sesame Street», όπου και πάλι εμφανίζονταν κάποιες δημιουργίες του ζεύγους Henson.
Το Muppet Show έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1976 κερδίζοντας αμέσως την αγάπη του κοινού. Η ταινία του 2011 κέρδισε ένα Oscar (Καλύτερο Τραγούδι), έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στo box office, ενώ ο Βρετανός ηθοποιός Ricky Gervais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο sequel «The Muppets… Again», που αναμένεται για τον επόμενο χρόνο.

Χώρισαν το 1986, τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει ο Jim από μόλυνση σε ζωτικά όργανα σε ηλικία 53 ετών. Παρ’ όλα αυτά, η Jane προχώρησε στην ίδρυση του ιδρύματος Jim Henson Legacy, προκειμένου να διατηρηθεί η καλλιτεχνική του προσφορά.

Πηγή: http://www.bbc.co.uk

You may also like