Βότανα …στην υπηρεσία της γονιμότητας!

Κάποτε μιλούσαμε περιπαικτικά για τα γιατροσόφια των γιαγιάδων. Τώρα όμως, αποδεικνύεται ότι συγκεκριμένα βότανα επιδρούν ευεργετικά στην αναπαραγωγική ικανότητα, κυρίως των γυναικών.

Η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων φαίνεται ότι επιδρά ευεργετικά στην αναπαραγωγική ικανότητα, κυρίως των γυναικών. Σας παρουσιάζουμε τις ιδιότητες ορισμένων από τα πιο εξειδικευμένα, τονίζοντας ωστόσο ότι, επειδή και τα βότανα έχουν παρενέργειες, δεν θα πρέπει να τα λαμβάνετε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και τις οδηγίες ενός ιατρού.

Χαμαιλείριο το ωχρό (false unicorn): Τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για τη γυναικεία υπογονιμότητα και τη στυτική δυσλειτουργία.

Τζινσένγκ: Τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα.

Κόκκινο τριφύλλι (red clover): Τονώνει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανεπάρκεια οιστρογόνων.

Λυγαριά (vitex ή agnus-castus): Τονώνει τη λειτουργία της υπόφυσης και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Σερενόα η πριονωτή (saw palmetto): Τονώνει και δυναμώνει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας της ερωτικής πράξης. Ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα, είναι γαλακταγωγό.

Cimicifuga Racemosa (black cohosh ή κορίανδρος ο βοτρυοειδής): Εξομαλύνει τις ανωμαλίες του γυναικείου κύκλου, είναι αντισπασμωδικό.

Βιβούρνο το ερπόφυλλο (black haw): Περιορίζει την πιθανότητα αποβολής, ενδείκνυται για τους πόνους της περιόδου.
Κινεζική αγγελική (angelica sinensis): Ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες, απαλύνει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Τα προαναφερθέντα βότανα μπορείτε να τα βρείτε αποξηραμένα, ενώ αρκετά από αυτά κυκλοφορούν και σε μορφή κάψουλας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα ορίσει ποιό ή ποιά μπορείτε να λαμβάνετε, σε τι μορφή και δοσολογία και για πόσον καιρό. Η λήψη βοτάνων δεν συνιστά θεραπεία υπογονιμότητας ούτε υποκαθιστά σε καμία περίπτωση άλλες θεραπείες υπογονιμότητας. Εάν ανησυχείτε για την αναπαραγωγική σας ικανότητα ή/και θέλετε να μείνετε έγκυος συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: http://www.letsfamily.gr

You may also like