Ερευνα: Γένια 10ημερών κάνουν τους άνδρες sexy

beard sexy manΔεν φταίω αν κάποιες από εσάς σας “κολάζω” πρωί- πρωί, με τις φωτογραφίες, αλλά ερευνητές από την Αυστραλία διαπίστωσαν ότι τα γένια δέκα ημερών είναι πιο ελκυστικά για τις γυναίκες από ό,τι το φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ή το μακρύ μούσι… κι εμείς καλούμαστε να το αποδείξουμε!

«Οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις των ανθρώπων για τα κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες των ανδρών» γράφουν στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behavior».

Ο Ρόμπερτ Μπρουκς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας φωτογράφισαν 10 άνδρες σε τέσσερα στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια πέντε ημερών, γένια δέκα ημερών και πλήρες μούσι.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ζήτησαν από 351 γυναίκες και 177 ετεροφυλόφιλους άνδρες να βαθμολογήσουν κάθε φωτογραφία ως προς τέσσερις παραμέτρους: ελκυστικότητα, αρρενωπότητα, υγεία και ικανότητα ανατροφής παιδιών.

Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τα γένια των δέκα ημερών ως τα πιο ελκυστικά. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, πάντως, το πλήρες μούσι κέρδισε υψηλότερη βαθμολογία ως προς την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.
e8e5e47232d93b51b55939919477441e

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like