Μακαρονάδα με pesto, μανιτάρια & κοτόπουλο, από τη Νιόβη Αναζίκου

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. μακαρόνια
1/2 φλ. βασιλικό φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
100γρ κουκουνάρι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες
8 κουταλιές λάδι
250 γρ. ζωμό κοτόπουλου
250 γρ. λευκά μανιτάρια
αλάτι- πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι τα 50 γραμμάρια και το τυρί στο μπλέντερ με πέντε κουταλιές λάδι και τρεις κουταλιές της σούπας νερό.

Makaronada pesto !!Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι και αφού αλλάξει χρώμα και γίνει όλο λευκό αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.

Βράζουμε ελάχιστα μέχρι να σωθούν λίγο τα υγρά και παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε 3 λεπτά πριν από το χρόνο βρασμού που προτείνει η συσκευασία και τα προσθέτουμε απευθείας στα υλικά. Ρίχνουμε την σάλτσα πέστο, τα υπόλοιπα 50 γρ. από το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα στα μακαρόνια.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΙΡ: Μπορούμε -αν δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό- να πάρουμε έτοιμο βαζάκι σάλτσα πέστο.

You may also like