Μπορεί το στρώσιμο του κρεβατιού να είναι το κλειδί της επιτυχίας;

Μετά από αυτές τις γραμμές, θα προσέχουμε και την παραμικρή τσάκιση του παπλώματος!

               Εδώ και πολλά χρόνια αμελούσα να στρώσω το κρεβάτι μου προτού φύγω για τη δουλειά μου. Γιατί; Πολύ απλά σκεφτόμουν πως… “έτσι κι αλλιώς το βράδυ θα κάνω τα σκεπάσματα κουβάρι”! Επιπλέον, όταν δεν έχει ανοίξει καλά καλά το μάτι, δύσκολα σκεφτόμαστε αν είναι στρωμένο το κρεβάτι, σωστά; (Μην κρίνετε, όλοι μας το έχουμε σκεφτεί πάνω από μία φορά! :P )

               Το τελευταίο διάστημα, όμως, η θέα του ακατάστατου κρεβατιού όχι απλά δε μου περνούσε αδιάφορη, αλλά έφτασε στο βαθμό του να μ’ ενοχλεί. Άρχισα λοιπόν, να φουσκώνω τα μαξιλάρια, να ισιώνω έστω λίγο τα σεντόνια και να στρώνω το πάπλωμα ώστε να φαίνεται τακτικό και περιποιημένο. Και σας πληροφορώ πως όσα διάβαζα ως τώρα, άρχισαν να φαίνονται απόλυτα λογικά κι εφικτά!

               Στρώνουμε, λοιπόν το κρεβάτι μας…

… γιατί μας δίνει ένα αίσθημα επιτυχίας. Ακούγεται ανόητο, αλλά το να αποφασίσεις να τακτοποιήσεις τα σκεπάσματα και τα μαξιλάρια, ακόμη κι αν αυτά στη διάρκεια της νύχτας θύμιζαν πεδίο μάχης, δίνει μία αίσθηση ελέγχου. Αυτά τα δύο λεπτά μπορούν να μας κάνουν να νιώσουν πανέτοιμοι για ό,τι προκύψει μέσα στη μέρα μας.

               …  μετά το κρεβάτι, ακολουθεί το δωμάτιο, το σαλόνι κλπ. Όταν βλέπεις το κρεβάτι σου στρωμένο, περιποιημένο, έτοιμο να σε υποδεχθεί μετά από μία έντονη μέρα, θέλεις κι ο υπόλοιπος χώρος σου να είναι εξίσου φιλόξενος – και δεν είναι όταν έχεις παραπετάξει στη γωνία τη ζακέτα που φορούσες πριν δύο εβδομάδες κι ακόμη λες “θα τη ρίξω στα απλύτα”. Σε λίγο θα διαπιστώσεις πως δε χρειάζεται να κρατάς ακόμη εκείνη την κασετίνα του δημοτικού! Ποια Marie Kondo, μου λες τώρα; Και βεβαίως, ένας τακτοποιημένος χώρος σημαίνει πολύ λιγότερο άγχος, μια που, αφού έχουμε να ελέγξουμε το χώρο μας ώστε να λειτουργεί ως καταφύγιο για εμάς, φαντάσου πόσο πιο εύκολο θα είναι  να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε άλλες καταστάσεις!

               … δημιουργεί θετικό τρόπο σκέψης όταν έρχεται η ώρα για ύπνο. Σκεφτείτε πόσο ωραία νιώθουμε στις διακοπές μας όταν μένουμε σε ξενοδοχείο που, γυρίζοντας από τη βόλτα μας, το δωμάτιο είναι περιποιημένο καθαρό και (βεβαίως) το κρεβάτι στρωμένο. Ειδικά μετά από μία δύσκολη μέρα, η έννοια ξεκούραση αποκτά μεγαλύτερο νόημα όταν βλέπεις το κρεβάτι έτοιμο να σε υποδεχθεί!

               Σιγά σιγά κι ενόσω χτίζει κανείς αυτή τη νέα συνήθεια, παρατηρεί κανείς πως η καθημερινότητα είναι λίγο πιο εύκολη… και περισσότερα υποσχόμενη! Οπότε… μήπως να φτιάξετε λίγο αυτό το έρμο το πάπλωμα που κρέμεται;

You may also like