Πάμε σινεμά; Captain Marvel

Ειδικά οι fans της Marvel περιμέναμε την ταινία με λαχτάρα και πλέον, ναι, η Captain Marvel έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες! Μαντέψτε ποια έτρεξε στην πρεμιέρα για να σας μεταφέρει εντυπώσεις – ΟΚ, παραδέχομαι πως οι λόγοι ήταν κι εγωιστικοί! Αλλά μια που χθες ήταν κι η Μέρα της Γυναίκας, θα έλεγα πως η συγκεκριμένη ταινία είναι η πιο αντιπροσωπευτική για τη μέρα – έστω και με μικρή καθυστέρηση!

               Η Vers (Brie Larson) είναι μέλος του Σώματος Αστροδύναμης του Hala, πλανήτη της φυλής των Kree κι έχει την ικανότητα να απορροφά και να διοχετεύει ενέργεια φωτονίων. Όταν η τελευταία τους αποστολή αποδεικνύεται ενέδρα των πολυμορφικών Skrulls, η Vers θα συλληφθεί προκειμένου να αποσπάσουν μνήμες που εδώ και καιρό προβληματίζουν τη Vers. Αν και θα καταφέρει να διαφύγει, η Vers θα καταλήξει στη Γη, όπου και θα γνωρίσει το νεαρό τότε πράκτορα Nick Fury (Samuel L. Jackson) της S.H.I.E.L.D.. Οι δυο τους θα σχηματίσουν μία αρχικά άβολη συμμαχία, όμως στην πορεία η Vers θα βρει απαντήσεις για ένα παρελθόν που αγνοούσε και θα διαπιστώσει πως  η θέση που της αναλογεί στην αιώνια διαμάχη των Kree και των Skrulls (κι όχι μόνο) είναι εντελώς διαφορετική.

               Η ταινία βασίζεται στην ηρωίδα και τους χαρακτήρες με τους οποίους η Marvel Comics εδώ και χρόνια… μεγαλώνει γενιές! Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν η Geneva Robertson-Dworet (“Tomb Raider”, 2018), Ryan Fleck και Anna Boden, με τους δύο τελευταίους να αναλαμβάνουν και τη σκηνοθεσία της ταινίας, όπως έκαναν και το 2010 με την κωμωδία “It’s Kind Of A Funny Story”.

               Αν το “Ant-Man & The Wasp” ήταν η ευκαιρία να χαλαρώσει το κοινό μετά την ένταση που προκάλεσαν τα γεγονότα του “Avengers: Infinity War”, η “Captain Marvel” προετοιμάζει το έδαφος για το επερχόμενο “Avengers: Endgame” του Απριλίου. Και φυσικά παρουσιάζει μία από τους πιο ισχυρούς ήρωες της Marvel Comics. Το σκηνοθετικό δίδυμο των Boden και Fleck προσφέρουν μία εμπειρία που σαφώς και διακατέχεται από καταιγιστικές σκηνές δράσης που, για τους φίλους του είδους είναι χάρμα οφθαλμών, ειδικά σε επίπεδο effects, αλλά παράλληλα εξερευνά περαιτέρω πτυχές της Captain Marvel αλλά και τον προσώπων που τη συντροφεύουν στην περιπέτειά της. Επίσης, κανείς δε μπορεί να πει πως η ταινία στερείται ανατροπών – προσωπικά έπιανα συχνά τον εαυτό μου να θέλει να αναφωνήσει “say WHAAAAT???”, ενώ δεν έλειψαν και κωμικές στιχομυθίες και καταστάσεις που σε κάνουν ακόμη και να δακρύσεις. Και πιστέψτε με, θα το χρειαστούμε το γέλιο αυτό γιατί θυμίζω πολύ απλά πως σ’ ενάμιση μήνα… τα πράγματα σοβαρεύουν!

               Όλοι μας απολαμβάνουμε τον Samuel L. Jackson στο ρόλο του μονόφθαλμου διευθυντή της S.H.I.E.L.D., επομένως κι εδώ είναι μία παραπάνω από ευπρόσδεκτη παρουσία. Όμως στην “Captain Marvel” δε μπορεί κανείς να παραλείψει την Annette Bening και τον Jude Law σε ρόλους που εκπλήσσουν και που φαίνονται να απολαμβάνουν που έγιναν μέλος της μεγάλης οικογένειας των Marvel Studios – άλλωστε χαιρόμαστε που βλέπουμε “δυνατά χαρτιά”, όπως έγινε και στο παρελθόν με τον Robert Redford ή την Cate Blanchett. Όσο για τη Brie Larson θεωρώ πως πλέον έχουν διαλυθεί οι πρώτοι δισταγμοί της να ενσαρκώσει την Captain Marvel, φοβούμενη πως θα “δεθεί” επαγγελματικά επ’ αόριστον με την ηρωίδα. Όμως τελικά η βραβευμένη με Oscar A’ Γυναικείου Ρόλου ηθοποιός δέχτηκε καθώς παραδέχθηκε πως η Captain Marvel συμβολίζει πράγματα που θα ήθελε κι η ίδια να πετύχει. Έτσι αφοσιώθηκε στο να γνωρίσει κάθε κρυφή πτυχή της ηρωίδας της και στις οθόνες μας… έλαμψε, όπως πρέπει να λάμπει η Captain Marvel – και δεν το λέω καθόλου περιπαικτικά!

               Όπως αντιλαμβάνεστε, η ταινία κατατάσσεται σε λίστα “do NOT miss it”! Εγώ απλά θα σας πω πως θα απολαύσετε πραγματικά κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας, αρχής γενομένης από τα opening credits – θεωρώ επίσης αυτονόητο πως ΔΕ φεύγουμε στα credits!

               Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Annette Bening, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Clark Gregg, Djimon Hounsou, Lee Pace κ.

You may also like