Ποιές περιοχές κινδυνεύουν σήμερα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε….

Ας είμαστε σε επιφυλακή, κι όποιοι μπορούμε ας βοηθήσουμε…

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, νησιά Ιονίου και Κρήτη

Παράλληλα, με ανακοίνωση της, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

==============================================

Αν είστε λάτρεις των social media, μπορείτε να βοηθήσετε  κι εσείς με τον δικό σας τρόπο:

Χρήστες έχουν δημιουργήσει μία σελίδα στο facebook, Πυρκαγιά στην Πεντέλη Αττικής, Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Στη σελίδα μάλιστα, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει σπίτι, βοήθεια, εθελοντική εργασία κ.λπ στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Στην σελίδα μεταξύ άλλων υπάρχει και η δυνατότητα να δώσει κάποιος το γεωγραφικό στίγμα όπου βρίσκεται, προκειμένου να παράσχει επιπλέον πληροφορίες.

AthensVoice

You may also like