Πρόταση για DVD: «The Dark Knight Rises»

The_Dark_Knight_Rises   Είναι Κυριακή βράδυ κι αποφασίσατε να περάσετε τη βραδιά σας εντός οικίας με DVD; Απόψε σας έχω μία διαφορετική πρόταση, περιπετειώδη και… σκοτεινή!

Οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του εισαγγελέα Harvey Dent, το έγκλημα στη Gotham City έχει εξαλειφθεί χάρη στο νόμο Dent. Ο Batman όμως εξακολουθεί να θεωρείται κίνδυνος για την πόλη, μια που κατηγορείται για το θάνατο του εισαγγελέα κι έχει εξαφανιστεί. Ο Bruce Wayne φροντίζει να απέχει όσο είναι δυνατόν από το δημόσιο προσκήνιο, ενώ ο Επιθεωρητής Jim Gordon παραιτείται επειδή δεν αντέχει το βάρος της γνώσης των εγκλημάτων του Dent. Όταν όμως κάνει την εμφάνισή του ο Bane με την απειλή να καταστρέψει την πόλη, ο Batman πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να αγνοήσει την προκατάληψη του κόσμου απέναντί του προκειμένου να προστατεύσει τη Gotham City, ενώ παράλληλα θα έρθει αντιμέτωπος με τη γοητευτική κλέφτρα Catwoman.

Το «The Dark Knight Rises» είναι η ταινία που ολοκληρώνει την τριλογία του Christopher Nolan με πρωταγωνιστή τον Batman. Κι ειλικρινά, πιο θεαματική δε θα μπορούσε να είναι. Πέρα από τα έντονα effects στα οποία μας… καλόμαθε ο Nolan από τις δύο προηγούμενες ταινίες του (αφήνω απ’ έξω το «Inception» που προβλήθηκε ενδιάμεσα πιο πολύ για να μην ανακατέψουμε τις ταινίες!), εντυπωσιακή είναι η παρουσίαση του Batman, ο οποίος ναι μεν συνεχίζει να μοιάζει πιο ανθρώπινος, εν αντιθέσει με ταινίες του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πιο έντονα πως… κι οι υπερήρωες έχουν αδυναμίες. Κι οι υπερήρωες ηττώνται, κι οι υπερήρωες αντιμετωπίζουν διλήμματα. Κι αυτό είναι που εξαρχής κέρδισε το σινεφίλ κοινό, από την πρώτη κιόλας ταινία του Nolan, «Batman Begins».

There's_a_storm_comingΟ Christian Bale αποδεικνύει πως επίσημα είναι ο καλύτερος Batman που είδαμε ποτέ κι η Anne Hathaway στο ρόλο της Catwoman επιβεβαιώνει πως μπορεί να υποστηρίξει μία ποικιλία στο ρεπερτόριό της. Ειλικρινά… ποια Halle Berry μου λέτε τώρα;;; Και φυσικά μην ξεχνάμε τους Michael Caine καιMorgan Freeman στους ρόλους του Alfred και του Fox αντίστοιχα. Ειδικά ο Caine αποδείχθηκε από την πρώτη ταινία κιόλας ο καταλληλότερος να υποδυθεί τον Alfred, τον άνθρωπο που στάθηκε σαν πατέρας δίπλα στον Bruce Wayne, από τότε που ο δεύτερος έχασε τους γονείς του.

http://www.youtube.com/watch?v=GokKUqLcvD8

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Anne Hathaway, Tom Hardy, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Marion Cotillard κ.

You may also like