Τηλεταινία η σχέση Richard Burton και ElizabethTaylor

aΤο BBC δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με τους Dominic West και Helena Bonham Carter μεταμορφωμένους σε Richard Burton κι Elizabeth Taylor. Οι δύο ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν το θρυλικό ζευγάρι σε μία τηλεταινία που θα παρουσιάσει την τελευταία πράξη της εικοσαετούς και θυελλώδους σχέσης τους.

Για την ακρίβεια, χρονικό πλαίσιο της τηλεταινίας θα είναι η τελευταία επανένωση του ζευγαριού, το οποίο είχε ήδη παντρευτεί και πάρει διαζύγιο δύο φορές, όταν οι δύο συναντήθηκαν για την παράσταση «Private Lives», που έγραψε το 1983 ο Noel Coward. Το διάρκειας ενενήντα λεπτών έργο του BBC4 θα επικεντρωθεί στη σχέση των δύο ηθοποιών κατά τη διάρκεια της παράστασης που ανέβηκε στο Shubert Theater της Βοστόνης τον Απρίλιο του 1983 προτού μετακομίσουν στο Broadway κι από εκεί στο Los Angeles.

Burton_&_TaylorΗ συνάντηση των δύο ηθοποιών επί σκηνής άφησε και στους δύο την αίσθηση πως η σχέση τους ήταν οριστικά διαλυμένη. Ο Burton πέθανε την επόμενη χρονιά σε ηλικία 58 ετών, ενώ η Taylor άφησε την τελευταία της πνοή το Μάρτιο του 2011 σε ηλικία 79 ετών, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Στην κωμωδία του Coward, ένα διαζευγμένο ζευγάρι συναντιέται στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μέλιτος, όπου ο καθένας είναι με το νέο του σύντροφο. Η ηλεκτρισμένη σχέση των Burton και Taylor σε συνδυασμό με την επιλογή να ενσαρκώσουν αυτοί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ιντριγκάρισε το κοινό.
Το 1983 το New York Magazine έγραφε: «Η Taylor κι ο Burton, οι οποίοι επιβίωσαν από τα tabloid και τους καυγάδες κατά τη διάρκεια του γάμου τους, περιέφεραν το “τσίρκο” τους πριν την εμφάνιση στη Νέα Υόρκη για 10 εβδομάδες, κι οι παπαράτσι ήταν έτοιμοι να ορμήσουν. Προσελήφθησαν σωματοφύλακες, αλλά τα μυστικά βγήκαν στην επιφάνεια. Ο Burton ανάρρωνε από επέμβαση στην πλάτη κι η Taylor μίλησε για το αιμάτωμα που της προκάλεσε το αυτοκινητικό ατύχημα στο Ισραήλ».
Το άρθρο επίσης έλεγε πως αν και τα εισιτήρια για την παράσταση ξεπουλήθηκαν άμεσα, η κριτική της Boston Globe δεν ήταν τόσο καλή. Μάλιστα ανέφερε πως ένα τσίρκο διασημοτήτων περικύκλωνε το ζευγάρι, με ένα τσούρμο δημοσιογράφων να περιφέρονται, εμπόδια να απομακρύνουν τους fans, καθώς και μία βιογραφία της Elizabeth Taylor που δεν πήρε έγκριση.

sΕμπορικά η παράσταση ήταν επιτυχής, αλλά οι κριτικοί διαφωνούσαν. Συγκεκριμένα ο κριτικός των LA Times έγραψε «ο Dicky κι η Liz γελοιοποιούνται μπροστά στο κοινό… Ένα μέρος είναι “Ιδιωτικές Ζωές” και το υπόλοιπο “inside joke”.».
H Elizabeth Taylor κι ο Richard Burton ήταν ήδη παντρεμένοι με άλλους, όταν ξεκίνησαν τη σχέση τους το 1963 στα γυρίσματα της «Κλεοπάτρας», σκανδαλίζοντας μάλιστα το Βατικανό που περιέγραψε τη συμπεριφορά τους ως «ερωτική αλητεία». Υπήρξαν παντρεμένοι μεταξύ 1964 και 1974 την 1η φορά και τη δεύτερη μεταξύ 1975 και 1976.

Η τηλεταινία του BBC4, σε σενάριο του William Ivory και σκηνοθεσία του Richard Laxton, είναι κάτι σαν κύκνειο άσμα, κλείνοντας μία σειρά βιογραφικών παραγωγών γύρω από γνωστές φιγούρες όπως οι Margaret Thatcher, Enid Blyton, Beatrix Potter, Kenneth Williams, Frankie Howerd και Barbara Cartland.
Λόγω των περικοπών του budget στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της εταιρίας εξοικονόμησης κεφαλαίου Delivering Quality First, το BBC4 πλέον δεν παρουσιάζει παραγωγές πρωτότυπου σεναρίου.
Πηγή: www.guardian.co.uk

Προσωπική εκτίμηση: Lindsay Lohan Vs. Helena Bonham Carter για το ρόλο της Elizabeth Taylor… σημειώσατε διπλό!

You may also like