Τι κάνουν οι οργανωμένες μαμάδες για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους

Προσωπικά, δεν ανήκω στις “τέλειες” μαμάδες που είναι οργανωμένες και είναι προετοιμασμένες για τα πάντα! Βλέπω τις μαμάδες των άλλων παιδιών να καταφθάνουν στο σχολείο με ξεκούραστα και λαμπερά μάτια, τέλεια σιδερωμένα πουκάμισα και θρεπτικά γεύματα σε ταπεράκια, και -δεν θα έλεγα ότι ζηλεύω- αλλά με προβληματίζει πώς τα προλαβαίνουν όλα στην εντέλεια…

Αν ανήκετε κι εσείς στη δική μου κατηγορία, σας παρουσιάζουμε 7 χρήσιμα πράγματα που κάνει κάθε οργανωμένη μαμά για μια πιο ομαλή επιστροφή στο σχολείο και να μπορείτε άνετα να αισθανθείτε περήφανες ότι κι εσείς τα καταφέρνετε μια χαρά!

Διαλέγει τα ρούχα για το σχολείο από το βράδυ

Οι καλά οργανωμένες μαμάδες προετοιμάζουν τα ρούχα των παιδιών τους για το σχολείο από το βράδυ, ώστε να μην βιάζονται τα πρωινά. Διαλέξτε λοιπόν τα ρούχα μια μέρα πριν ή ακόμα καλύτερα αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν τα σύνολά τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τα ρούχα αλλά και τα παπούτσια, τη ζώνη, τις κάλτσες ώστε να μην τρέχετε στις 7 π.μ.

Ετοιμάζουν το ταπεράκι με το φαγητό

Το να ετοιμάσετε και να βάλετε ένα τοστ στο τάπερ μπορεί να μην σας παίρνει περισσότερο από πέντε λεπτά αλλά αυτά τα πέντε λεπτά είναι πιθανό να γίνουν 10 ή και 15 όταν περιβάλλεστε από παιδιά.

Προετοιμάζονται για όλη την εβδομάδα από την Κυριακή

Η καλή οργάνωση από το προηγούμενο βράδυ είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη μέρα, αλλά μόλις πάρετε το κολάι θα θέλετε να ανεβάσετε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Τι θα λέγατε να προετοιμαστείτε για μια ολόκληρη εβδομάδα; Κάντε όλα τα ψώνια σας από το Σάββατο και προετοιμάστε την Κυριακή τα ρούχα μιας ολόκληρης εβδομάδας και το πρόγραμμα με το μενού της εβδομάδας.

Φεύγουν λίγο νωρίτερα

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν σκοπεύετε να φύγετε από το σπίτι στις 7:45 π.μ., το νωρίτερο που θα καταφέρετε είναι να είστε στην πόρτα στις 7:55. Αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη στιγμή να φύγετε ώστε να μην αργοπορήσετε και βάλτε ως στόχο να φύγετε επτά λεπτά νωρίτερα.

Ρυθμίζουν το ξυπνητήρι τους μερικά λεπτά νωρίτερα

Αν σας αρέσει το πρωινό χουζούρεμα και είστε από εκείνους τους τύπους που βάζουν το ξυπνητήρι να χτυπάει κάθε 10 λεπτά, το μυστικό είναι να το ρυθμίσετε να χτυπήσει 10 λεπτά νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται να κάνετε την μικροαλλαγή που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ξυπνήσει, να απολαύσετε τα 10 επιπλέον πολύτιμα λεπτά ύπνου αλλά και να είστε στην ώρα σας!

superwomanΚαθαρίζουν τα σακίδια καθημερινά

Είναι καταπληκτικό αλλά τα παιδιά μπορούν να πηγαινοφέρνουν διάφορα πράγματα από το σχολείο στο σπίτι και το αντίστροφο, πλην των βιβλίων! Ένα γρήγορο, καθημερινό πέρασμα μέσα από τα πολλά φερμουάρ, τις θήκες και τις τσέπες της τσάντας, θα βοηθήσει ώστε το σακίδιο να παραμένει καθαρό και οργανωμένο. Οι πιθανότητες μάλιστα να βρείτε κάποιο τσαλακωμένο σημείωμα της δασκάλας… είναι πολλές!

Έχουν έξτρα από τα πάντα

Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει όλα τα σχολικά, μην νομίζετε ότι είστε παντελώς έτοιμη για τη νέα σχολική χρονιά. Γιατί τα παιδιά συχνά σπάνε ή χάνουν τα μολύβια, τις γόμες, τις ξύστρες τους κ.ο.κ. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ένα επιπλέον σετ. Θα το χρησιμοποιήσετε σίγουρα κατά τη διάρκεια του έτους και θα γλιτώσετε από το τρέξιμο στα καταστήματα κάποια περασμένη ώρα…

Πηγή

You may also like