Έλενα Μπουζαλά, η στυλάτη κυρία της Δημόσιας Τηλεόρασης (και της ΕΡΑσπορ)

Βλέποντας κανείς την Έλενα Μπουζαλά θα μπορούσε άνετα να νομίσει ότι ασχολείται με τη μόδα,καθώς έχει από τα πιο ιδιαίτερα και προχωρημένα στυλ της ελληνικής τηλεόρασης. Κι όμως η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχει ως κύριο αντικείμενο το αθλητικό ρεπορτάζ. Πριν από 6,5 χρόνια ήμασταν οι δύο εγκυμονούσες της Ψηφιακής ΕΡΤ και μοιραζόμασταν την αγωνία μας για την μητρότητα. Λίγο αργότερα την διάβαζα φανατικά στο Cosmo.gr /Ladylike.gr όπου εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και πλέον στην ΕΡΤ την παρακολουθούμε να παρουσιάζει τις αθλητικές ειδήσεις, το σαββατοκύριακο την πρωινή ενημερωτική εκπομπή και την ακούμε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ κάθε Παρασκευή ως ένα από τα “Τρία πουλάκια κάθονται”!
Ευτυχώς κανονίζουμε και Play dates και με τους γιους μας και έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε με ηρεμία…

Μετά από χρόνια στην παρουσίαση αθλητικών -κυρίως- ειδήσεων κι εκπομπών, πλέον έχουμε την ευκαιρία να σε παρακολουθήσουμε και κάθε σαββατοκύριακο στην Δημόσια Τηλεόραση, σε μία πιο γενικού ενδιαφέροντος εκπομπή. Πώς έγινε η μετάβαση;

Δεν πρόκειται μετάβαση. Δεν έχω φύγει από το αθλητικό τμήμα. Ποτέ δεν θα φύγω από τα αθλητικά. Η εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» κάθε Σαββατοκύριακο είναι φυσικά κάτι καινούργιο για μένα. Μια εκπομπή που δεν έχει μόνο αθλητικά. Δέχθηκα την πρόταση ύστερα από αρκετή σκέψη. Σκέφτηκα ότι θα είναι μια αλλαγή που θα μου κάνει καλό. Θα δουλέψω για πράγματα που δεν ξέρω κι αυτό μόνο μπροστά μπορεί να με πάει. Εξάλλου, ποτέ δεν έκανα μόνο ένα ρεπορτάζ. Όταν ήμουν στην «24media» δούλεψα και για αθλητικό της site και για τα γυναικεία της. Στην ΕΡΤ όταν θέλουν ένα θέμα που δεν ήταν αμιγώς αθλητικό λένε να το κάνει η Μπουζαλά.

Είσαι από τις λίγες γυναίκες που έχουν καθιερωθεί στο αθλητικό ρεπορτάζ. Πώς πετυχαίνεται αυτό; Με σκληρή δουλειά, αλλά και…;

… Πολύ σκληρή δουλειά. Είναι όντως ένας χώρος που θεωρείται δύσκολος να καθιερωθεί μια γυναίκα. Ενημερώνομαι πολύ, ψάχνω τις ειδήσεις, φτιάχνω βίντεο χρησιμοποιώντας πολλές πηγές. Διαβάζω πολύ για το ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις μου. Μου αρέσει η δουλειά μου. Θέλω να την κάνω καλά. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις. Δουλεύοντας πολύ.

Έχεις πάντως μεγάλο κοινό και στα social media, καθώς για κάποια χρόνια ήσουν αρχισυντάκτρια στο cosmo.gr -πλέον-Ladylike.gr- της 24Media. Σου λείπει η εποχή της digital επικοινωνίας με τις αναγνώστριές σου;

Στην αρχή μου έλειψε πολύ. Ξέρεις πώς είναι τα social στα site… Μετά όμως άρχισα και τα social στην ΕΡΤ, η οποία έχει μπει πολύ δυνατά και σε αυτό τον χώρο. Είναι μια νέα μορφή επικοινωνίας και πηγής ειδήσεων. Μακάρι να μπορέσω να την ακολουθώ, διότι εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

Έχεις χαρακτηριστεί fashion icon, ποιο θα έλεγες ότι είναι το στυλ σου; Πώς αισθάνεσαι άνετα;  

Αισθάνομαι άνετα όταν τα ρούχα είναι μισό size παραπάνω. Δεν μπορώ να νιώθω τις ραφές να με ακουμπούν. Νιώθω πολύ καλά με τα αθλητικά μου παπούτσια, αλλά και με τα ψηλά μου μποτάκια. Όταν ανοίγω την ντουλάπα το πρωί μπλέκω τα σπορ με τα λεγόμενα «καλά». Δεν κολλάω στο να ταιριάζουν τα υφάσματα. Τα καθημερινά με τα βραδινά. Μου αρέσει να τα μπλέκω. Το μότο μου είναι: “αθλητικά και μόδα πάνε μαζί”.

Είσαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και μητέρα ενός 6χρονου αγοριού, πιστεύεις ότι πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να αθλούνται ως επαγγελματίες ή να τα αφήνουμε να εξερευνήσουν τον χώρο του αθλητισμού;

Να τα αφήνουμε να παίξουν. Να μην τα φορτώνουμε με το άγχος του γκολ ή του καλού χρόνου στο τρέξιμο και στο κολύμπι. Θα βρουν αυτό που τους αρέσει κι ίσως το ακολουθήσουν επαγγελματικά. Εμείς ως γονείς οφείλουμε να τους μάθουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια υπέροχη διέξοδος. Ένας τρόπος ζωής. Τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.

Ως εργαζόμενη μητέρα και σύντροφος ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στις γυναίκες που μας διαβάζουν;

Αρχικά να διαβάζουν όσο περισσότερο προλαβαίνουν, αλλά όσον αφορά στο internet να είναι προσεκτικές. Να μάθουν να επιλέγουν από ποια site ενημερώνονται ή ψυχαγωγούνται.

You may also like