Έτοιμες για ένα “Road Trip” με τη συγγραφέα Τατιάνα Τζινιώλη;

Με την Τατιάνα γνωριστήκαμε πριν τρία χρόνια περίπου…πριν αρχίσει να “συγγραφεί”, που ήξερε πολύ καλά την αξία της και το ταλέντο της. Από τότε την “παρακολουθώ” από μακριά και θαυμάζω την “υπερ-δραστηριότητά” της. Γράφει, αρθρογραφεί, φωτογραφίζει, ταξιδεύει κι ενδιάμεσα παντρεύτηκε και φροντίζει και τα κουνέλια της.

Πριν από λίγο διάστημα κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της, ένα ερωτικό “Road Trip” για το οποίο θα μας μιλήσει σε αυτή της συνέντευξη!

TheKmagazine:  Τατιάνα, μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά σου μέσα σε 2 χρόνια! Μήπως ο γάμος μετά το “ημερολόγιο μιας νύφης” είναι ένα Road Trip;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Ο γάμος ούτως ή άλλως είναι ένα ταξίδι. Από κει και πέρα, το ταξίδι μας στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως ήταν αυτό που με ενέπνευσε με τρόπους που δεν φανταζόμουν καν.

TheKmagazine:  Από τι εμπνεύστηκες για να γράψεις το δεύτερο βιβλίο σου;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Η έμπνευση μου ήρθε μετά από μία ταινία. Αφορούσε ένα one night stand που εξελίχθηκε σε ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Αργότερα, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να εντάξω και ένα κλασικό road trip στην ιστορία και κάπως έτσι γεννήθηκε ο βασικός άξονας του βιβλίου. Ο Άνταμ και η Κέιτ ανέλαβαν τα υπόλοιπα.

TheKmagazine:  Μίλησε μας για αυτό το οδοιπορικό ταξίδι… για τους πρωταγωνιστές, τις ιστορίες τους…
Τατιάνα Τζινιώλη:  Το βιβλίο διηγείται την ιστορία της Κέιτ και του Άνταμ. Οι δυο τους γνωρίζονται ένα βράδυ σε ένα κλαμπ και φεύγουν μαζί. Ο Άνταμ είναι ντράμερ σε ροκ συγκρότημα με τατουάζ και σκουλαρίκι στα χείλη,. Η Κέιτ από την άλλη, είναι ένα κορίτσι από το Μπέβερλι Χιλς που έχει χαθεί μέσα στις επιθυμίες των άλλων για εκείνη και πλέον δε ξέρει ποια είναι τα δικά της θέλω.
Την επόμενη ημέρα,  ο Άνταμ μαθαίνει πως η Κέιτ έχει δεσμό και πιστεύουν και οι δύο πως δε θα βρεθούν ποτέ ξανά. Και δε θέλουν κιόλας. Ένα ταξίδι όμως προς το Σικάγο, τους ενώνει και πάλι και οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι πολύ πιο όμοιοι απ όσο νομίζουν.

11696709_10208224112624677_856202640_nTheKmagazine:  Γιατί κάποιος ή κάποια να αγοράσει αυτό το βιβλίο;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Πρόκειται για ένα young adult contemporary romance, που διαδραματίζεται στο εξωτερικό χωρίς καθόλου ελληνικά στοιχεία. Νομίζω πως συγγραφικά ταιριάζει περισσότερο με βιβλία της Samantha Young και Christina Lauren, οπότε αν κάποιος είναι φαν του είδους, νομίζω πως θα το απολαύσει.

TheKmagazine:  Ποιά είναι η διαδικασία για να γράψεις; Χρειάζεσαι “ειδικές συνθήκες” για να μπεις στο κλίμα της συγγραφής;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Χρειάζομαι απλά ένα κλειστό router, σκοτάδι και δεκάδες τραγούδια. Μόλις πω ότι “τώρα κάθομαι να γράψω” μου έρχεται να ψάξω στο διαδίκτυο τα πάντα. Πραγματικά, τα πάντα. Τις πιο ανούσιες αναζητήσεις στο google, τις έχω κάνει εν μέσω γραψίματος στις 5 τα ξημερώματα. Δε ξέρω αν φαίνεται, αλλά έχω ένα θέμα συγκέντρωσης.

TheKmagazine:  Μία από τις πιο δύσκολες ή και αστείες στιγμές που θυμάσαι από την περίοδο που το έγραφες;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Θυμάμαι έντονα μία στιγμή που μου απέδειξε περίτρανα ότι το “κουμάντο” δεν το κάνω εγώ. Ενώ έγραφα μία σκηνή στην οποία σχεδίαζα μετά από έναν τσακωμό ο Άνταμ να φύγει από το δωμάτιο, χτυπώντας και την πόρτα πίσω του, μόλις την τελείωσα διαπίστωσα πως μου έφυγε η Κέιτ και ο Άνταμ έμεινε πίσω. Ήταν μία σωστή WTF στιγμή.

TheKmagazine:  Για να θυμηθούμε λίγο και το πρώτο σου βιβλίο “Το ημερολόγιο μιας νύφης”!
Τατιάνα Τζινιώλη:  Το “Ημερολόγιο μίας νύφης” είναι όλα τα κεφάλαια του blog που διατηρούσα στο gamos.gr. Διηγείται τις περιπέτειες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός γάμου από μία κοπέλα που δεν είχε σκοπό να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και όταν το αποφάσισε, ήθελε να το κάνει όσο πιο ήσυχα και απλά μπορούσε. Η αλήθεια είναι πως οι οικογένειες δεν είχαν τα ίδια σχέδια, οπότε αυτό μου έδωσε πολύ “υλικό” όπως καταλαβαίνεις. Κυκλοφορεί ως ebook και βρίσκεται στο tatianaginioli.gr

TheKmagazine: Το βιβλίο αυτό “ακούστηκε” πολύ! Πώς ήταν για σένα να είσαι πλέον μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας και να μιλάς για το βιβλίο σου ενώ μέχρι τώρα εσύ έπαιρνες συνεντεύξεις από άλλους για τα site σου;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Κάπως περίεργο για να σου πω την αλήθεια. Όμως, με τη συγγραφή ήρθε κάτι και “κούμπωσε” μέσα μου, οπότε μου δίνει μεγάλη χαρά να με ρωτάνε για το βιβλίο και ακόμη μεγαλύτερη να το έχουν διαβάσει και να θέλουν να το συζητήσουμε.

TheKmagazine: Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου μετά τον γάμο; Είναι έτσι όπως τα περίμενες;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Είναι ακριβώς όπως και πριν. Ούτως ή άλλως, συζήσαμε από τους πρώτους τρεις μήνες της σχέσης μας, οπότε με τον γάμο δεν άλλαξε κάτι. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον έχουμε δύο ίδιες σαλατιέρες ως δώρα γάμου.

TheKmagazine:  Ο σύζυγός σου δεν “παραπονιέται” για την υπερ-δραστηριότητά σου;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Έτσι με γνώρισε. Να μη μπορώ να κάτσω στον καναπέ και να πω πως δεν κάνω τίποτα. Αν λοιπόν μία Κυριακή αποφασίσω να δω απλά τηλεόραση όλη την ημέρα, το πιο πιθανό είναι να έρθει με θερμόμετρο, μία κουβέρτα και να πάρει έντρομος τη μητέρα μου τηλέφωνο.

12170678_10208224118064813_1636291116_nTheKmagazine: Τα επόμενα σχέδια σου; ίσως μία ακόμα έκθεση φωτογραφίας;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Σχεδιάζω μία έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Ρώμη, αλλά τον τελευταίο καιρό νιώθω πως κάτι δεν κάνω καλά στη διαχείριση του χρόνου μου. Ελπίζω όμως, πως μέχρι τις γιορτές θα έχω καταφέρει να οργανώσω όλα όσα θέλω.

TheKmagazine: Τελευταία ερώτηση…. το ιδανικό soundtrack που θα συνόδευε το Road Trip;
Τατιάνα Τζινιώλη:  Θα σου έλεγα 90s pop. Αλλά επειδή ο Άνταμ δε θα το ενέκρινε και επειδή οι Muse, Placebo και Editors ήταν εκείνοι που με συντρόφευαν καθ όλη την διάρκεια του γραψίματος, δε θα μπορούσα να απαντήσω κάτι διαφορετικό.

 

Η Τατιάνα Τζινιώλη αυτή την περίοδο υπογράφει τα βιβλία της (από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ) με μεγάλη χαρά και περηφάνια και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο  tatianaginioli.gr

You may also like