Αλήθεια ή Ψέμματα; Μα αλήθεια φυσικά!, από τη Jasmin Altunyan

truthliesΑυτό το διάστημα σκεφτόμουν πολύ για τις σχέσεις, την ποιότητα που μπορεί αυτές να έχουν και πως καθορίζεται αυτή. Υπάρχουν σχέσεις αγάπης, μίσους, πάθους, έντασης, ανταγωνισμού, σεβασμού, φιλικές σχέσεις, επαγγελματικές και φυσικά οι τυπικές σχέσεις. Το κοινό όλων αυτών των διαφορετικών ειδών αλληλεπιδράσεων είναι η επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων, η επικοινωνία που έχουν και ο κοινός “κώδικας” συνεννόησης.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι “χαρακτήρες” του κώδικα μας είναι δύσκολο να κατανοηθούν ή ακόμα και να γίνουν αντιληπτοί από το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας; Διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο για την συναισθηματική νοημοσύνη και έλεγε πως οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη ΣΝ “διαβάζουν” τις εκφράσεις του προσώπου και καταλαβαίνουν πολλά για τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί τους μόνο και μόνο από τις κινήσεις τους (εγώ έχω έναν φίλο που καταλαβαίνει τα ζώδια, μετράει άραγε; ). Τι γίνεται όμως με τους απλούς ανθρώπους; Αυτούς που δεν τα έχουν καλά με τα μαθηματικά και τους προγραμματισμούς; Πως μπορούν αυτοί να επιζήσουν σε αυτόν τον σκληρό κόσμο γεμάτο “κώδικες”; Νομίζω πως έχω την απάντηση ( νομίζω έτσι; Μην σας πάρω και στον λαιμό μου)… με την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όλοι, μα όλοι στις μέρες μας, προσπαθούν να είναι κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Η εικόνα στα social media έχει γίνει το Α και το Ω στην ζωή πολλών, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι τουλάχιστον θλιβερή. Εικόνες από ευτυχισμένα ζευγάρια που στην πραγματικότητα μισούνται, από υπέροχες μαμάδες που δεν αντέχουν να είναι πέντε λεπτά με τα παιδιά τους, από φιλίες που το “θάψιμο” πηγαίνει σύννεφο, από δυστυχισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την μοναξιά τους κτλ κτλ κτλ., συνθέτουν ένα σκηνικό τρέλας! ( Όχι πάντα βέβαια, αλλά υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις). Γιατί όλα αυτά;;; Γιατί είναι τόσο μισητή η ειλικρίνεια; Γιατί πρέπει να φαίνεται κάτι που δεν ισχύει; Γιατί πρέπει να φαίνεται κάτι γενικώς; ( Το λέω και στον εαυτό μου, μην νομίζετε, που ανεβάζω κάθε τρεις και λίγο καινούρια φωτογραφία χεχε.)

Sayings-about-truth_1Από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι που σου λένε την σκληρή αλήθεια, είναι αυτοί που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Αυτοί που θα σου πουν τα πράγματα έτσι όπως είναι χωρίς να μασούν τα λόγια τους, ακόμα και αν ξέρουν πως θα σε πονέσουν (και μετά θα είναι εκεί για σένα ακόμα και αν δεν τους το ζητήσεις). Οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά θα σου πουν πάντα την αλήθεια. (Δείτε τις μαμάδες μας… “δεν σου πάει αυτό το φόρεμα” ή “πάχυνες, πρόσεχε λίγο την διατροφή σου” – είναι στην πραγματικότητα λόγια αγάπης, δεν συμφωνείτε; ). Στις ερωτικές σχέσεις είναι ακόμα πιο σημαντική η αλήθεια. Δεν συμφωνώ καθόλου με το ότι η άγνοια προτιμάται γιατί δεν πληγώνει (ναι, ναι το άκουσα και αυτό).
Το να μην είσαι ειλικρινής με τον/την σύντροφό σου είναι μονάχα ένας τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου. Οι πραγματικά αγνές και συντροφικές σχέσεις βασίζονται στην απόλυτη ειλικρίνεια.

Αν θέλετε λοιπόν οι σχέσεις σας, οποιουδήποτε είδους είναι, να είναι πραγματικές και να έχουν γερές βάσεις, πείτε την αλήθεια – πάντα – , γιατί τουλάχιστον τότε, όπως είπε και ο Mark Twain, δεν χρειάζεται να θυμάστε τι έχετε πει.

Σας φιλώ,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Για να μάθετε περισσότερα για τη Jasmin Altunyan πατήστε εδώ

You may also like