Απολέπιση & Ενυδάτωση: Συμβουλές για υγιές Μαύρισμα από την Olivaloe

sun-tanningΤα μπάνια έχουν από νωρίς ξεκινήσει με τους περισσότερους από εμάς να απολαμβάνουν για τις ώρες τον αγαπημένο μας ήλιο αναζητώντας από νωρίς το τέλειο μαύρισμα το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να φαινόμαστε ομορφότεροι, υγιέστεροι ίσως και πιο αδύνατοι. Ανεπιθύμητα σημάδια εξαφανίζονται, ενώ τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά ρούχα δείχνουν απάνω μας ακόμη πιο φωτεινά.

Ποιος είναι ο σωστός όμως τρόπος για ένα υγιές μαύρισμα; Πως είναι εφικτό το αγαπημένο μας αυτό μαύρισμά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε να διαρκέσει ακόμη περισσότερο ώστε να μπορούμε να χαρούμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά ρούχα ακόμα και μες στο Φθινόπωρο; Διαβάστε λοιπόν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς μακριά από τις συνηθισμένες προτάσεις διατροφής και συμπληρωμάτων καροτίνης ή βιταμινών Α, C, E και Β.

Το πλέον σημαντικό για ένα υγιές και σωστό μαύρισμα είναι να έχουμε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει τη σταδιακή έκκριση μελανίνης η οποία έχει σαν αποτέλεσμα και το επιθυμητό για εμάς μαύρισμα. Όσο πιο σταδιακά πετύχουμε αυτή τη διαδικασία τόσο περισσότερο θα διαρκέσει και το αγαπημένο μας μαύρισμα.

Αντίθετα μία απότομη έκθεση στον ήλιο με ένα ξηρό αφυδατωμένο δέρμα, το πιθανότερο είναι να έχει σαν αποτέλεσμα κάποια μορφή καψίματος με τη μορφή εγκαύματος, το οποίο πέρα από τις επιβλαβείς επιπτώσεις με τις οποίες συνοδεύεται, από αισθητικής απόψεως σίγουρα υστερεί από το υγιές και ομοιόμορφο μαύρισμα που αρχικά είχαμε στο μυαλό μας.

Επιπλέον η διαδικασία του να γυρίσουμε στη συνέχεια το κάψιμο αυτό στο μαύρισμα που επιθυμούμε μάλλον είναι πολύ δυσκολότερο από όσο κάποιος φαντάζεται και σίγουρα θα απαιτεί να ασχολούμαστε με το δέρμα μας για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

sun

Ποιος είναι λοιπόν ο ιδανικός τρόπος για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας πριν αυτό εκτεθεί στον ήλιο. Πολύ απλά στο σπίτι μας κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας μπορούμε αρχικά να χρησιμοποιήσουμε ένα Peeling – Scrub για το πρόσωπο και το σώμα. Αυτό θα απομακρύνει αρχικά τα νεκρά κύτταρα τα οποία όχι απλά δεν παράγουνε μελανίνη, αλλά αφού πρώτα μαυρίσουνε μετά πέφτουνε κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ένα ανομοιογενές μαύρισμα με σημάδια. Αντίθετα το νέο μας ανανεωμένο δέρμα μετά τη προσωπική μας θεραπεία απολέπισης είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το ομοιογενές εκείνο μαύρισμα που όλοι επιθυμούμε.

Για τα καλύτερα όμως αποτελέσματα μία βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά το peeling με τη βοήθεια ενός body butter είναι ίσως κάτι παραπάνω από απαραίτητη. To γνωστό μας βούτυρο για να χρησιμοποιήσουμε και την ελληνική ονομασία του προϊόντος, που έχει άμεσα να κάνει με την υφή αυτού, σε συνδυασμό με την απολέπιση, όχι μόνο θα ενυδατώσει πιο βαθιά από το συνηθισμένο μας ενυδατικό γαλάκτωμα ή τη λοσιόν σώματος, αλλά  θα συμβάλει στον γενικότερο καθαρισμό και την αποτοξίνωση του δέρματος. Ένα βαθιά ενυδατωμένο αλλά και αποτοξινωμένο δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη μελανίνη καθώς ο μηχανισμός έκκρισης αυτής λειτουργεί καλύτερα.

Η όλη διαδικασία της απολέπισης συνοδευόμενη από μία βαθιά ενυδάτωση συνίσταται ιδιαίτερα κατά τα πρώτα μπάνια και ιδανικά το βράδυ προτού το σώμα μας θα εκτεθεί στον ήλιο.  Σε ότι αφορά την απολέπιση, δύο φορές την εβδομάδα και πριν από την έκθεση στον ήλιο είναι κάτι παραπάνω από αρκετές, ενώ για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ένα γαλάκτωμα σώματος ή μία ενυδατική λοσιόν. Και φυσικά σε καμία περίπτωση μην παραμελήσετε το πρόσωπο. Η καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας προσώπου που είναι μακράν πιο ευαίσθητη από αυτή του σώματος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Επομένως μία κρέμα προσώπου με υψηλούς ενυδατικούς παράγοντες συνίσταται σε αυτή τη περίπτωση.

sun tanningΣημαντική επίσης είναι η φροντίδα του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο καθώς η έκκριση μελανίνης δεν σταματάει εκεί. Ουσιαστικά οφείλουμε να συνεχίσουμε διατηρούμε το δέρμα μας ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μας προϊόντα ενυδάτωσης. Με αυτόν το τρόπο η επιδερμίδα μας θα διατηρηθεί απαλή και όμορφη.

Τέλος στην ατυχή περίπτωση που δεν θα καταφέρουμε να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο κάψιμο από τον ήλιο, μη ξεχάσετε τις μοναδικές ενυδατικές και δροσιστικές ιδιότητες της καθαρής αλόης, η οποία ίσως και να είναι η πρώτη ενδεδειγμένη φροντίδα που οφείλουμε να προσφέρουμε στο σώμα μας αμέσως μετά την αρχική έκθεση στον ήλιο.

Λοιπόν !! Σας ευχόμαστε καλή τύχη και σε καμία περίπτωση μην ξεχνάτε…. Για να πετύχουμε το τέλειο μαύρισμα δεν χρειάζεται να παραμένουμε ακίνητοι σαν αρχαιοελληνικά αγάλματα. Η διαρκής κίνηση λέγεται πως μπορεί να αποφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Με λίγα λόγια λίγο ρακέτες, βόλεϋ, άφθονο κολύμπι και λίγο θαλάσσια σπορ σίγουρα θα κάνουν τη διαδικασία μαυρίσματος πολύ πιο ενδιαφέρουσα !!

Πηγή: Olivaloe

You may also like