Βάζουμε αντηλιακό σε μωρά κάτω των 6 μηνών;

baby sunΠολλοί γονείς ρωτούν αν μπορούμε να βάζουμε αντηλιακό σε μωράκια κάτω των έξι μηνών και η Δερματολόγος, Χρύσα Παυλίδου  απαντά. 

Τα μωρά που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τους έξι μήνες δε θα πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο, γιατί το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο.Το δέρμα του μωρού δεν έχει τόσα προστατευτικά φίλτρα όσα ενός ενηλίκου. Έτσι, είναι ευκολότερο για τις ηλιακές ακτίνες να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Επίσης, ο προστατευτικός μηχανισμός ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, δηλαδή το μαύρισμα, δεν αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 12 μηνών. Στο μέσο, λοιπόν, μιας καλοκαιρινής μέρας ένα μωρό μπορεί να καεί από τον ήλιο σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών.

Αν και όπως ανέφερα παραπάνω, είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές να μην εκθέτετε το μωρό σας απευθείας στον ήλιο, οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι ο ήλιος μπορεί να βλέπει τα μωρά, με την προϋπόθεση ότι φορούν κάποιο ειδικό αντηλιακό προϊόν που απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες. Απαραίτητο φυσικά είναι να συνοδεύεται από καπέλο και αντηλιακό μπλουζάκι. Δεν πειράζει, λοιπόν, εάν δει το μωρό και λίγο ο ήλιος. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι βάζουμε αντηλιακό και στα μωρά κάτω των 6 μηνών με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και αν η έκθεση στον ήλιο δεν είναι μεγάλη.

 

Πηγή: mytwins.gr

You may also like