Βάφλες Πατάτας με Καπνιστό Σολομό (AlwaysHungry.gr)

Οι αλμυρές βάφλες είναι πολύ νόστιμες, αυτό είναι γεγονός. Και η παρακάτω συνταγή για Βάφλες Πατάτας με Καπνιστό Σολομό, από τον Always Hungry.gr, αποτελούν το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα σας και ιδανική συνταγή για brunch!

Θα χρειαστείτε:

200 γρ καπνιστό σολομό
100 γρ sour cream
1 λεμόνι

Υλικά για βάφλες πατάτας
250 γρ καθαρισμένες πατάτες
25 γρ βούτυρο λιωμένο
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κτγ ψιλοκομμένο άνηθο
2 πρέζες αλάτι
Λίγο πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα σε ένα βαθύ πιάτο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα για πουρέ ή τις τρίβουμε σε έναν λεπτό τρίφτη.

Βάζουμε τις λιωμένες πατάτες σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τα 2 αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τον άνηθο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για τις αλμυρές βάφλες πατάτας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη υφή.

Ζεσταίνουμε καλά την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα για 4-5 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την εκάστοτε βαφλιέρα.

Tip: αν δεν έχετε βαφλιέρα μπορείτε να ετοιμάσετε αλμυρά pancakes πατάτες σε ένα μικρό τηγάνι και να απολαύσετε με αυτόν τον τρόπο αυτή τη συνταγή.

Σερβίρουμε τις βάφλες πατάτας με καπνιστό σολομό, μαζί με sour cream και λίγο άνηθο.

Tip: αν δεν βρούμε sour cream στο εμπόριο μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική sour cream! Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 ml κρέμα γάλακτος με 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού και 60 ml πλήρες γάλα, κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου για 12-24 ώρες.

Προαιρετικά προσθέτουμε λεπτές φέτες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον Always Hungry.gr, στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

You may also like