Για ποιούς λόγους πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας!

528661_447554525282623_445020296_nΟ κόσμος γύρω μας είναι σκληρός και πολλές φορές ακόμα και ο άνθρωπος με την πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση, δυστυχώς δεν καταφέρνει να την διατηρήσει. Είναι όμως βασικό και σημαντικό να μην ξεχνάμε το ποιοι είμαστε και να μην σταματάμε να μας αγαπάμε . Αν όλοι μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, εμείς κατά βάθος ξέρουμε τι είμαστε και σε αυτό θα πρέπει να βασιζόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο και οι πιο σημαντικές προκλήσεις μπορούν να ξεπεραστούν. Ας ξεκινήσουμε από μερικούς αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΜΟΡΦΟΙ
Δεν έχει σημασία πως είναι το σώμα σας ή το χρώμα των ματιών σας. Είστε όμορφοι. Ξέρετε γιατί; Επειδή είστε ένα ανθρώπινο ον, και κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη είναι ένα όμορφο πλάσμα. Πηγαίνετε και ρίξτε μία ματιά στον καθρέφτη. Ναι, αυτή τη στιγμή. Μπορεί ενδεχομένως να σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος στον καθρέφτη είναι άσχημος. Δεν είναι. Αντίθετα, είναι όμορφος, είναι θαυμάσιος και έχει αρκετούς λόγους για να αγαπά τον εαυτό του!

9690c82abe06c249fe0d58d62390c850Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
Το να είστε σε θέση να αγαπάτε τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για σας αλλά και για να ζήσετε την κάθε ημέρα σας σωστά. Εξάλλου αγαπώντας το πρόσωπο που είσαστε, έχετε κάνει το πρώτο βήμα. «Αν δεν αγαπάς το ποιος είσαι, τότε πώς μπορείς να αγαπήσεις κάτι ή κάποιον άλλο;» Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δείξουμε την αγάπη αυτή σε εμάς, όπως ακριβώς στους άλλους ανθρώπους που χρειάζονται την αγάπη μας. Για αυτό «τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από τον εαυτό σας και να δώστε του μια ωραία μεγάλη αγκαλιά». Την αξίζετε!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
Αυτή η δήλωση σας κάνει να νιώθετε μόνοι; Δεν θα έπρεπε, αντίθετα θα έπρεπε να σας κάνει να νιώθετε μοναδικοί! Διότι υπάρχει μόνο ένας από κάθε άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε όλοι ιδιαίτεροι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να το αλλάξει αυτό.

Η ΑΓΑΠΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
Αν δεν αγαπάτε αυτό που είστε, τότε γιατί να σας αγαπήσει κάποιος άλλος; Για να κερδίσετε την αγάπη που χρειάζεστε από τους άλλους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικός είσαστε. Δείχνοντας ότι αγαπάτε τον εαυτό σας είναι κάτι εξαιρετικά ελκυστικό. «Οι άνθρωποι αγαπούν να αγαπούν τους ανθρώπους που αγαπούν τον εαυτό τους!»

1017368_676619939030765_2059438529_nΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ
Ας αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Κανείς δεν είναι τέλειος! Αυτό είναι σίγουρα κάτι τουλάχιστον αισιόδοξο! Όμως όλοι αγωνιζόμαστε σκληρά, για να κατακτήσουμε την τελειότητα, χωρίς ποτέ να την αγγίζουμε, για αυτό και καλό θα ήταν να αποδεχτούμε το γεγονός, πως το τέλειο δεν υπάρχει και κανείς μας δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Οι ατέλειες είναι έξαλλου εκείνες που δίνουν την μοναδικότητα και την ομορφιά! Είναι καιρός λοιπόν να αγαπήσετε το κάθε σας ελάττωμα, εκείνο είναι που σας κάνει ό, τι είσαστε!

Αγαπώντας το ποιος είσαι συνειδητοποιείς πόσο καταπληκτικός είσαι, και γίνονται όλα λίγο πιο εύκολα! Αλλά μην ξεχνάμε ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει ότι θα πρέπει να αγαπάς ολόκληρο τον εαυτό σου, το οποίο σημαίνει το μυαλό, το σώμα και την προσωπικότητα. Στο χέρι σας είναι να βρείτε και άλλους πολλούς λόγους και να κάνετε αυτή τη λίστα όσο πιο μακριά μπορείτε. Και θα είναι σίγουρα διαφορετική και ξεχωριστ γιατί είπαμε, «όλοι είμαστε μοναδικοί»!

You may also like