Γυμνάσου την ώρα… του tv break!

Γυρίζεις σπίτι μετά από μία γεμάτη μέρα στο γραφείο και το δίλημμα είναι το εξής: αλλάζεις για να πας για γυμναστική όπως αρχικά σχεδίαζες ή κάνεις ένα ντουζ, βάζεις άνετα ρούχα και χαλαρώνεις στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση; Ειδικά αν έχεις γυρίσει κουρασμένος η δεύτερη επιλογή ακούγεται πολύ καλύτερη, έτσι;

               Κι αν μπορούσες να τα συνδυάσεις και τα δύο; Πώς σου φαίνεται σαν ιδέα;

               Πολλά ερωτηματικά έβαλα κι ήρθε η ώρα για απαντήσεις: ναι, μπορείς να μείνεις σπίτι και ναι, μπορείς να κάνεις μία γρήγορη γυμναστική όσο “παίζουν” διαφημίσεις – κυριολεκτικά! Αρκούν έξι ασκήσεις και μόλις μισό λεπτό για την κάθε μία από αυτές!

Σημείωσε την παρακάτω λίστα:
  • Burpees
  • Squats
  • High knees
  • Push-ups
  • Mountain climbers
  • Προβολές με βάδιση

… Κι ακόμη κι αν δεν προλάβεις να ολοκληρώσεις το σετ μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμά σου…Συνέχισε απλά από εκεί που σταμάτησες. Αλλά κι αν ακόμη προλάβεις και το ολοκληρώσεις, μία επανάληψη στο επόμενο breakείναι πάντα μία καλή ιδέα!

Αν έχεις δεύτερες σκέψεις για το πώς μπορεί να σε ωφελήσει αυτό το quick energy boost… Εννοείται πως ακόμη και μερικά μόνο λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκτός του ότι είναι μία γρήγορη προπόνηση όπου μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο αυτό για μερικές ασκήσεις τόνωσης, αυτές οι μικρές εκρήξεις δραστηριότητας θα βοηθήσουν να αυξηθεί το εύρος κίνησης των αρθρώσεων μειώνοντας το ρίσκο των τραυματισμών. Παράλληλα, με την παραγωγή σεροτονίνης λόγω της δραστηριότητας, η mini αυτή προπόνηση δε θα φαίνεται σαν αγγαρεία και μάλιστα θα λειτουργήσει ευεργετικά σε επίπεδο κινητοποίησης – αρχικά για να ολοκληρώσεις τα σετ και στη συνέχεια για να ανεβάσεις το επίπεδό του. Και κυρίως είναι ένα εξαιρετικό όπλο ενάντια στην καθιστική καθημερινότητα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις στη σίγαση την τηλεόραση, να βάλεις την αγαπημένη σου workoutμουσική και βεβαίως… να σηκωθείς από τον καναπέ και να πάρεις φόρα!

Πηγή: Fit On

Featured image: unsplash.com/@rawanyasser

You may also like