Διαλέξτε το κατάλληλο φυτό για αρμονία κι ενέργεια στο σπίτι

Τα φυτά στο σπίτι είναι μία προσθήκη που πολλοί ψυχολόγοι συνιστούν διότι η παρουσία τους προκαλεί ευφορία, ενώ η φροντίδα του είναι, εκτός από μία ενασχόληση χαλάρωσης και μία επιπλέον επαφή με τη φύση. Ένα εντυπωσιακό λουλούδι όμως δεν προσφέρει μόνο ικανοποίηση στο μάτι, αλλά μπορεί να παίξει κι ουσιαστικό ρόλο στην ενέργεια που κυριαρχεί στο σπίτι. Το feng shui είναι η φιλοσοφία που ασχολείται με την επιρροή κάθε αντικειμένου στο σπίτι αλλά και της θέσης που αυτό βρίσκεται και δε θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό και με τα φυτά. Αν, νιώθετε, λοιπόν, πως χρειάζεστε μία μικρή ενίσχυση από τη Μητέρα Φύση, δείτε ποιο φυτό θα καλύψει την εκάστοτε ανάγκη σας!

               Για ερωτική ατμόσφαιρα…

               … οι παιώνιες είναι από τα πιο ερωτικά λουλούδια (σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση πως το τριαντάφυλλο είναι αυτό!), ενώ το πλούσιο άρωμα του γιασεμιού συνδυάζεται με την αγάπη, τον αισθησιασμό αλλά και την τρυφερότητα. Για όσους προτιμούν κάτι πιο πλούσιο, το φιλόδεντρο με τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς καλλιεργούν μία σχέση, σύμφωνα με το fengshui.

@lightupphotos(unsplash)

               Για αφθονία και πλούτο…

               … το μικροσκοπικό bonsai, τόσο εύκολο σε ό,τι αφορά την περιποίησή του, είναι σύμβολο καλής τύχης κι η πορτοκαλιά μπορεί να φέρει την αφθονία στο σπίτι. Η αφρικανική βιολέτα (αλλιώς σαιντπώλια) είναι συνυφασμένη με τον πλούτο και το χρήμα, λόγω των ανθών της που το σχήμα τους θυμίζει νόμισμα.

               Για προστασία κι εσωτερική δύναμη…

               … μπορεί το όνομά της να μην παραπέμπει σε κάτι καλό, όμως η “γλώσσα του διαβόλου” με τα μυτερά και ψηλά φύλλα της είναι ένα ανθεκτικό φυτό που συμβολίζει τη δύναμη και τη γενναιότητα. Ο δε νεφρίτης λειτουργεί ως φυλαχτό, ενώ πιστεύεται πως προσελκύει και τον πλούτο.

               Για προσωπική αλλά κι επαγγελματική εξέλιξη…

               … η μονστέρα, ένα φυτό που όσο αναπτύσσεται απλώνοντας τα μεγάλα του φύλλα αντιπροσωπεύει την επέκταση και το δεσμό με τους γύρω μας. Το δε μπαμπού είναι συνυφασμένο με την ανέλιξη σε κάθε φάσμα της ζωής μας.

               Για υγεία…

               … η λεπτεπίλεπτη ορχιδέα, ειδικά η λευκή, είναι σύμβολο της γονιμότητας και τη δημιουργίας, ενώ η κίτρινη προσελκύει την καλή υγεία. Το φασκόμηλο έχει την ιδιότητα να “καθαρίζει” το χώρο από την κακή ενέργεια – το badjuju, αν προτιμάτε! Συνήθως χρησιμοποιείται ως θυμίαμα καίγοντας ένα ματσάκι.

@gaellemarcel (unspslash)

               Για εσωτερική γαλήνη κι ισορροπία…

               … η φτέρη προσφέρει μία αίσθηση ηρεμίας όταν ο περίγυρός μας μας προβληματίζει, ενώ ο φίκος δημιουργεί ένα αίσθημα ανακούφισης από τις εντάσεις της μέρας.

               Φυσικά εκτός από το σημείο όπου το φυτό θα εκπέμψει το μέγιστο της ενεργειακής του ισχύος, είναι ουσιαστικό να τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο του σπιτιού ώστε αυτό όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να θεριέψει, ει δυνατόν. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ανθοκόμων που θα μας κατευθύνουν για την ευημερία του φυτού, αλλά και του ίδιου μας του εαυτού!

               Πηγή: Mind Body Green Photo credits: @pperkins (unsplash)

You may also like