Είναι το 1/3o των followers της Kylie Jenner ψεύτικοι;

Και από ό,τι φαινεται σε νέα έρευνα… δεν είναι η μόνη στο χώρο της showbiz που έχει τόσα εκατομμύρια ψεύτικους ακολούθους.

Η Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν και τα αποτελέσματα θα σας σοκάρουν! 

Η Kylie Jenner έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε τους 300 εκατομμύρια followers στο Instagram, με το ένα τρίτο των followers της να είναι ψεύτικοι. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η Kylie και η Kendall Jenner και η Blake Lively έχουν τους μεγαλύτερους fake followers!

Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Η  make up mogul έχει τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 29% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ της!

  • Οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers.
  • 9 από τους 25 (36%) διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότι είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Η Kylie Jenner βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο ποσοστό ψεύτικων ακολούθων. Από τα 301 εκατομμύρια προφιλ που ακολουθούν την Kylie, 85 εκατομμύρια λογαριασμοί ανήκουν σε ύποπτους λογαριασμούς. Αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με σχεδόν 8 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας!

Μουσικοί, ηθοποιοί και αθλητές…

Πολλοί influencers, τραγουδιστές, αθλητές και ηθοποιοί συγκαταλέγονται στις 25 κορυφαίες προσωπικότητες με τους περισσότερους Instagram fake followers. Αξίζει να σημειωθεί πως 9 από τους 25 διάσημους της λίστας εργάζονται στη μουσική βιομηχανία!

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων. Αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την μελέτη εδώ: fasthosts.co.uk/the-biggest-fake-influencers

Featured image:@kyliejenner/ instagram

You may also like