Ελένη Κυριάκου: Το διεθνές πρόσωπο της ελληνικής μόδας, από την Ανδριάνα Σακκά

Eleni OMIKRONΓεννημένη στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς, με ατελιέ στην ελληνική αλλά και στην βρετανική πρωτεύουσα, η σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου και οι ευρηματικές δημιουργίες της κερδίζουν επάξια την προσοχή μας. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα!

Ανδριάνα Σακκά: Ποια ήταν η πρώτη φορά που μπορείτε να θυμηθείτε τον εαυτό σας να ονειρεύεται το επάγγελμα της fashion designer;
Ελένη Κυριάκου: Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι αγαπώ τη μόδα όσο πίσω και να ανατρέξω. Μου άρεσε να ντύνομαι όμορφα και κομψά από πολύ νεαρή ηλικία! Στα 14 μου ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα ότι ήθελα να γίνω σχεδιάστρια μόδας.

Ανδριάνα Σακκά: Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο μάθημα που αποκομίσατε από την συνεργασία σας με τους οίκους Alexander McQueen και Emilio de la Morena;      
Ελένη Κυριάκου: Όταν συνεργάστηκα με τον Emilio ήταν η πρώτη φορά που μπήκα σε ένα fashion design studio. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτό ήθελα να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου. Από την άλλη, μια σημαντική επιρροή για μένα ήταν το να παρακολουθώ τον τρόπο με τον οποίο εργαζόταν ο Mcqueen, το πώς βυθιζόταν κυριολεκτικά μέσα σε μία ιδέα.

Ανδριάνα Σακκά: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο κοινό του Λονδίνου και της Αθήνας;
Ελένη Κυριάκου: Προφανώς το Λονδίνο είναι μια πιο κοσμοπολίτικη πόλη, επομένως σε αυτό μπορεί να βρει κανείς πολύ περισσότερα στιλ ανάμεσα σε αυτούς που αγαπούν τη μόδα σε σύγκριση με την Αθήνα. Οι Αθηναίοι όμως είναι επίσης μεγάλοι λάτρεις της μόδας και συχνά εντυπωσιάζουν με το γούστο τους. Απλώς στην Αθήνα υπάρχει μια αίσθηση ότι το κοινό δεν έχει εκτεθεί σε τόσο πολλές επιρροές όσο το κοινό του εξωτερικού.

BULLETIN TEASER

Ανδριάνα Σακκά: Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στιλ; 
Ελένη Κυριάκου: Το προσωπικό μου στιλ εμπεριέχει το design που είναι vintage και αρχαίο αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο, καινοτομικό. Αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει εκλεπτυσμένο, θα χρησιμοποιούσα ως πρότυπο το Παρίσι για να το περιγράψω, μια που είναι η πιο εκλεπτυσμένη πόλη που έχω επισκεφθεί, και παντρεύει με μεγάλη κομψότητα το παλαιό και το νέο όπως οι Πυραμίδες έναντι του Λούβρου.

Ανδριάνα Σακκά: Αν έπρεπε να διαλέξετε έναν ιδανικό μέντορα, ποιος θα ήταν αυτός και αν έπρεπε να επιλέξετε μια μούσα την οποία θα ντύνατε για την υπόλοιπη ζωή σας ποια θα ήταν αυτή η γυναίκα;
Ελένη Κυριάκου: Νιώθω πως πραγματικά είχα την τύχη να έχω σπουδαίους μέντορες στη ζωή μου. Υπάρχουν όμως σχεδιαστές με τους οποίους θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ, όπως ο Hussein Chalayan, αναμφίβολα όμως η μεγαλύτερη μούσα μου είναι η Τori Amos.

teaser2

Ανδριάνα Σακκά: Ποια είναι η βασική έμπνευση της τελευταίας σας συλλογής;
Ελένη Κυριάκου:Η νέα μου συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16  που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στην Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers’ Week, είναι εμπνευσμένη από τα αρχαιολογικά ευρήματα του 2014 στην Αμφίπολη και θα ονομάζεται The Amphipolis Muse.

company image2Ανδριάνα Σακκά: Τι δεν θα έπρεπε να λείπει από τις γκαρνταρόμπες μας αυτόν τον χειμώνα;
Ελένη Κυριάκου:Η αλήθεια είναι ότι πράγματι είμαι πολύ υπερήφανη για την φθινοπωρινή μου συλλογή, την οποία μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη στο www.elenikyriacou.com! Ονομάζεται Sacred Lotus (Ιερός Λωτός) και είναι εμπνευσμένη από την μεταμόρφωση του λωτού. Ήθελα να χρησιμοποιήσω την ίδια πηγή έμπνευσης για να ντύσω την σύγχρονη γυναίκα, η οποία χρησιμοποιείται στις ασιατικές χώρες εδώ και αιώνες αναφορικά με την ένδυση των γυναικείων θεοτήτων στην τέχνη και την γλυπτική.

Ανδριάνα Σακκά: Έχετε μήπως κάποια ιδιαίτερα σχέδια για το μέλλον που θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Ελένη Κυριάκου: Φοβάμαι πως δεν μπορώ να μοιραστώ ακόμη κάτι μια που όλα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο… αλλά σίγουρα σχέδια υπάρχουν!

You may also like