Ερωτας με την πρώτη ματιά: Αλήθεια ή Μύθος; από την Χριστίνα Μόνι

couple in love under the rainΠόσοι δεν έχετε αναρωτηθεί για το αν υπάρχει τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά; Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε συζητήσει με φίλους και γνωστούς το συγκεκριμένο θέμα.
Οι απόψεις  διίστανται. Όσοι δεν  τον έχουν ζήσει πιστεύουν πως είναι απλά μια ψευδαίσθηση του μυαλού και όσοι είχαν την τύχη να ζήσουν αυτό το τρομερό συναίσθημα, απλά αισθάνονται ευλογημένοι.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως για να ερωτευτείς έναν άνθρωπο κεραυνοβόλα  χρειάζονται μόνο 30 δευτερόλεπτα . Σας ακούγεται εξωπραγματικό; Και όμως οι έρευνες το αποδεικνύουν.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χάνει κανείς το μυαλό του, πλημμυρίζει η καρδιά του έντονα αισθήματα, αισθάνεται να πετάει και βρίσκεται στον έβδομο ουρανό. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος: στο μετρό, στο λεωφορείο, σε ένα μπαρ, στο σινεμά ,σε κάποιο πάρτι ή ακόμη και στον δρόμο όταν βγείτε απεριποίητοι για να πάτε μέχρι το περίπτερο.

Και ναι είμαι σίγουρη πως αρκετοί μπροστά σε αυτό το συναίσθημα μπορεί και να δειλιάσουν, να φοβηθούν, να κάνουν πίσω και να επιλέξουν να μην το ζήσουν γιατί στην περίπτωση  του κεραυνοβόλου έρωτα ένα είναι το σίγουρο. Δεν ξέρεις που και πώς θα καταλήξει. Μπορεί να μετουσιωθεί, να δυναμώσει και να μετατραπεί σε πραγματική, βαθιά αγάπη, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα  και να εξατμιστεί όσο γρήγορα εμφανίστηκε.

Σκεφτείτε όμως λίγο πιο ψύχραιμα. Αμέσως θα καταλάβετε ότι το συναίσθημα αυτό είναι υπέρτατο. Στον έρωτα δεν υπάρχει δρόμος, δεν υπάρχουν όροι, δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον βάλει σε συγκεκριμένα πλαίσια… Γιατί ο έρωτας ήταν, είναι και θα παραμείνει ανένταχτος και ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των εποχών. Μπορεί να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες ανατροπές, θα σε πάρει από το χέρι, χωρίς να έχεις ιδέα για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις, θα δέσει τα μάτια σου με ένα  μεταξωτό μαντίλι και θα σου ζητήσει να τον ακολουθήσεις. Χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς love at 1st sightσυμβατικότητες . Θα ξυπνάτε το πρωί και το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεστε θα είναι σίγουρα το άλλο σας μισό . Όταν το σκοτάδι πλησιάσει και έρθει η ώρα του ύπνου η τελευταία σας σκέψη θα είναι και πάλι το ίδιο άτομο. Περίεργο αλλά αυτό θα σας συμβεί σίγουρα.

Μην δειλιάσετε. Βρείτε  τον δικό σας ήρωα και πολεμήστε από κοινού για αυτό το συναίσθημα λοιπόν. Ξέρω ότι ο φόβος για το άγνωστο τρομάζει τους πάντες αλλά τολμήστε στη ζωή σας. Όχι μόνο για τον έρωτα αλλά για την ίδια την ζωή. Παλέψτε για τα δικά σας ΘΕΛΩ και όχι για τα ΠΡΕΠΕΙ των άλλων. Ίσως αν αφήναμε φόβους και εγωισμούς στην άκρη στο τέλος να ήμασταν όλοι νικητές. 

You may also like