Αγγελα Κ: “Ερωτευμένη με τον καλύτερό μου φίλο…”, η Νέτη Φίλια απαντά

best friend girl boy[faq]
[faq_question]“Αγαπητό Κ-MAG, είμαι διχασμένη. Εδώ και πολύ καιρό, πάρα πολύ καιρό για την ακρίβεια περίπου 10 χρόνια, νομίζω πως είμαι ερωτευμένη με τον καλύτερο μου φίλο. Παλιότερα τού πέταγα υπονοούμενα για το τι νιώθω γιατί στα ίσια δεν είχα το θάρρος, αλλά εκείνος το έπαιρνε στην πλάκα. Όμως έχει πει σε φίλες μου πιο παλιά ότι ήξερε πως νιώθω. Ας επιστρέψουμε στο παρόν όμως. Φέρεται παράξενα, με φιλάει (στο μάγουλο) συνέχεια με αγκαλιάζει, δείχνει μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά απέναντι μου και έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω αν είναι φιλική ή προσπαθεί να δείξει κάτι. Προσπάθησα να του πω πώς νιώθω με τον τρόπο μου, πλαγίως μεν αλλά εκείνος κατάλαβε. Μου είπε να το ξεπεράσω ότι και αν είναι αυτό, ενώ στην συνέχεια υποστήριζε ότι πρέπει να το κυνηγήσω και να μην το αφήσω. Να κάνω κίνηση ή όχι;”[/faq_question]
[faq_answer]Κατανοώ την αγωνία σου να αποκαλύψεις τα συναισθήματά σου στον φίλο σου. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, ειδικά αν σκέφτεσαι πως μπορεί να σε απορρίψει.
Αλλά την ίδια στιγμή εδώ και 10 χρόνια συντηρείς το πρόβλημα, κάνεις υποθέσεις και πλάθεις διάφορα σενάρια στο μυαλό σου αναβάλλοντας διαρκώς την αποκάλυψη με διάφορες δικαιολογίες, δικαιολογίες κυρίως προς τον εαυτό σου.Αυτό που θα σε βοηθούσε είναι να σκεφτείς τι «καταστροφικό» θα συνέβαινε αν του έλεγες πως νιώθεις. Ήδη μάλιστα του το έχεις πει με πλάγιο τρόπο. Δοκίμασε λοιπόν την ευθεία οδό. Πιστεύεις ότι θα ήταν αμήχανος; Ότι θα χαιρόταν με την αποκάλυψη αυτή; Ότι θα σε απέρριπτε; Αν το δεχτεί θετικά, τότε… όλα καλά. Η σχέση σας μπαίνει σε καινούργια βάση και συνεχίζετε με άλλα δεδομένα. Εφ’ όσον φυσικά το θέλετε και οι δύο.

Αν όμως σε απορρίψει, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την εξέλιξη. Προφανώς δεν θα σου είναι ευχάριστη, όμως με τους ανθρώπους δεν μπορούμε να κινούμαστε πάντα εκ του ασφαλούς. Οι ανθρώπινες σχέσεις εμπεριέχουν συναισθηματικά ρίσκα και αυτό τις κάνει τόσο μοναδικές και… αναπόφευκτες. Ούτως ή άλλως η σχέση σας από την πλευρά σου δεν είναι αμιγώς φιλική εδώ και τόσα χρόνια. Οπότε σκέψου τι ακριβώς έχεις να χάσεις; Να χάσεις τον φίλο σου… από φίλο; Μπορεί να γίνει κι αυτό.
Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει μια λύση που να αφήνει όλα τα μέρη ευχαριστημένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.Βρες λοιπόν τη δύναμη και μη διστάζεις. Διαφορετικά φοβάμαι ότι θα περάσει ο καιρός κι ακόμη θα βασανίζεσαι από τις ίδιες σκέψεις. Καλή τύχη.

 

IMG_0350Από τη Νέτη Φίλια,
Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας
HNDinCounselingandPsychology,
Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία
[email protected][/faq_answer]
[/faq]

You may also like