Η ζωή μετά την καραντίνα: Πως θα επαναφέρεις την χαρά στη ζωή σου

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο κορονοϊός στις ζωές μας, πολλοί άνθρωποι έχασαν την καλή διάθεση και την έμφυτη χαρά που είχαν μέσα τους και επηρεάστηκαν αρκετά από τις νέες συνθήκες. Κάνουμε λόγο για μια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει αρκετά γρήγορα αν προσπαθήσεις και έχεις μεγάλη θέληση να δεις πάλι τον εαυτό σου όπως ήταν πριν. Ακολουθούν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να φέρεις και πάλι την χαρά στη ζωή σου:

  • Εκκαθάριση τώρα

Όταν λέμε εκκαθάριση τώρα, δεν μιλάμε για εκκαθάριση αντικειμένων (αυτή ούτως ή άλλως την έκανες κατά την διάρκεια της καραντίνας) αλλά για ένα ξεκαθάρισμα στις σχέσεις, στις φιλίες, στις δουλειές και σε κάθε άλλη δέσμευση που έχεις και δεν σε ικανοποιεί. Κάνε ένα απολογισμό στα παραπάνω και βγάλε οτιδήποτε τοξικό υπάρχει στη ζωή σου. Όσο δύσκολες και αν είναι οι αποφάσεις σου, δεν υπάρχει περίπτωση στο τέλος να μην νιώσεις χαρά και ευχαρίστηση για την τελική επιλογή σου.

  • Οι μικρές χαρές της ζωής

Σίγουρα κατά την διάρκεια της καραντίνας, κατάλαβες πόσο σημαντικές είναι οι απλές στιγμές στη ζωή. Μια ανέμελη βόλτα, μια ταινία στο σινεμά ή και ένα μικρό ταξίδι σε κάποιο αγαπημένο κοντινό προορισμό, είναι ικανά να φέρουν επιπλέον χαρά. Τώρα λοιπόν που είμαστε εκτός σπιτιού, κάνε όλα εκείνα που τα είχες δεδομένα και θα δεις πόσο καλά θα νιώσεις μέσα σου. Αν πάλι δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, φτιάξε μια λίστα με ότι θες να κάνεις και ξεκίνα!

  • Διαλογισμός και αναπνοές

Βρες λίγα λεπτά μέσα στη μέρα και κάνε διαλογισμό εντός σπιτιού ή ακόμα καλύτερα δίπλα στη φύση. Κλείσε τα μάτια, πάρε αναπνοές, βρες τον εαυτό σου και δώσε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να είσαι ήρεμη και χαρούμενη. Βάλε τον διαλογισμό στην καθημερινότητα σου και μην ξεχνάς είναι τόσο εύκολα, απλά πρέπει να το αποφασίσεις!

  • Ξεκίνα γυμναστική

Ένα γνωστό και πετυχημένο tip, το οποίο βοηθάει ψυχή και σώμα. Αν λοιπόν δεν ξεκίνησες γυμναστική στην καραντίνα, κάντο τώρα και διάλεξε το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει περισσότερο και παράλληλα θα περνάς και όμορφα. Ότι και αν κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με όρεξη, έτσι ώστε στο τέλος να μας φέρνει και την προβλεπόμενη χαρά. Ειδικότερα τώρα που ο καιρός είναι ιδανικός, βγες έξω και γυμνάσου στη φύση. Αυτό θα σου επιτρέψει να απολαύσεις την ομορφιά του φυσικού τοπίου – το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι ‘’καθαρίζει’’ το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Γυμναστική και πάλι γυμναστική!

  • Δημιουργία ίσον χαρά

Κάτσε και σκέψου σε τι είσαι καλή και που ‘’πιάνουν’’ τα χέρια σου. Ασχολήσου με τις χειροτεχνίες, τη ζωγραφική, την κατασκευή κοσμημάτων ή ότι με άλλο εσύ επιθυμείς. Το σίγουρο είναι ότι βλέποντας τις δημιουργίες σου, η χαρά και η περηφάνεια όλο και θα μεγαλώνουν και εσύ θα νιώθεις όλο και καλύτερα. Ότι και αν σε βασανίζει, θα το ξεχνάς και συγχρόνως θα φτιάχνεις και μοναδικά πράγματα, 2 σε 1 δηλαδή.

Photo credits : Instagram @dualipa

You may also like