Η Κατερίνα Παπαγεωργιάδη μιλά για τα «Dudette» στην Χριστίνα Κόμπου

Ανήσυχο πνεύμα, αεικίνητη και πάντα αισιόδοξη η «Dudette» ή αλλιώς η Κατερίνα Παπαγεωργιάδη αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη της αγάπη… επάγγελμα.  Τα τελευταία δυόμιση χρόνια περίπου σχεδιάζει μοναδικά minimal αξεσουάρ, τα οποία έχουν ήδη αγαπηθεί από το γυναικείο κοινό. Με πάθος και πολλή φαντασία, η Düdette μετατρέπει μεταξωτές κλωστές και μαλακά υφάσματα σε εντυπωσιακά αξεσουάρ που μπορούν να αναβαθμίσουν ένα καθημερινό ντύσιμο. Με αφορμή τη νέα της καλοκαιρινή συλλογή σας παρουσιάζουμε την ταλαντούχα σχεδιάστρια με το πιο φωτεινό χαμόγελο!

Χριστίνα Κόμπου: Από το χώρο της επικοινωνίας στο χώρο της δημιουργίας. Πόσο εύκολη ήταν αυτή η μετάβαση;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Αρχικά και οι δύο χώροι έχουν σαν βασικό συστατικό την απαίτηση, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη γέννηση καινούριων ιδεών. Έτσι επι της ουσίας η Dudette ήταν απλά μια εξέλιξη και όχι τόσο μετάβαση. Άλλωστε το PR δεν το έχω αφήσει, συνεχίζω ενεργά σε επίπεδο freelancing με την Dudette να έχει φυσικά πρωταρχικό ρόλο.

Χριστίνα Κόμπου: Ποια είναι η δημιουργική διαδικασία που ακολουθείς;Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Αρχικά τις μεγάλες σειρές τις βγάζω κατά βάση καλοκαίρι καθώς τόσο τα υλικά που χρησιμοποιώ όσο και το στυλ τους είναι αμιγώς καλοκαιρινά. Εν συνεχεία κυρίαρχη αρχή μου είναι τι θα φορούσα, βασισμένη λοιπόν πάνω στο αγαπημένο τετράπτυχου του απλού, λιτού, δωρικού & sexy βγαίνουν οι σειρές μου! Στόχος μου δεν είναι να παράγω ποσότητες, ούτως ή αλλιώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά μοναδικά Items με στυλ και χαρακτήρα.

Χριστίνα Κόμπου: Από που εμπνέεσαι;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Από οτιδήποτε έχει απλότητα και στυλ. Από κοπέλες που έχουν αέρα, αυτοπεποίθηση, χαρακτήρα χωρίς όμως να είναι προκλητικές.

Χριστίνα Κόμπου: Τι κάνει ξεχωριστά τα κομμάτια της Dudette;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Θεωρώ ότι 3 είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα υλικά τους. 1. Τα υλικά είναι υλικά υψηλής ποιότητας, όπως: μετάξι, βαμβάκι κ.α. 2. Είναι όλα μοναδικά. Όλα φτιάχνονται στο χέρι και κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο. 3. Είναι minimal και μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κάνοντας και το πιο απλό ντύσιμο, διαφορετικό και ιδιαίτερο.

Χριστίνα Κόμπου: Εκτός από τα πρωτότυπα κοσμήματα, τι άλλο σχεδιάζεις;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Φέτος για δεύτερη χρονιά παρουσιάζω τσάντες από πετσέτα & kimono. Στις τσάντες χρησιμοποιώ για πρώτη φορά πιο έντονα χρώματα (ίσως επειδή και η διάθεση μου είναι πιο ανεβασμένη) ενώ στα Kimono, ιδιαίτερα Prints με βαμβακερά κρόσσια.

Χριστίνα Κόμπου: Θεωρείς ότι με τα σωστά αξεσουάρ μπορεί μια γυναίκα να αλλάξει το στυλ της;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και πιστεύω ότι στην επιλογή των αξεσουάρ φαίνεται και ο χαρακτήρας της κάθε γυναίκας. Ένα λευκό μπλουζάκι και ένα τζιν μπορούμε εύκολα να φορέσουμε, αλλά το πώς θα διαφοροποιηθούμε είναι που μας κάνει ιδιαίτερες.

Χριστίνα Κόμπου: Τι περιλαμβάνει η νέα σου συλλογή για το φετινό καλοκαίρι;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Αρχικά τα αγαπημένα μου κλασικά μεταξωτά κολιέ. Ήταν το πρώτο σχέδιο που παρουσίασα και το έχω εξελίξει ιδιαίτερα. Εν συνεχεία τα βαμβακερά κολιέ που επίσης παρουσιάστηκαν πέρυσι και φέτος εμπλουτίζω χρώματα και συνδυασμούς. Μια σειρά από kimono & τσάντες από πετσέτα καθώς και καλοκαιρινά φυλαχτά, όπως τα λέω εγώ ή αλλιώς τα βραχιόλια του καλοκαιριού, αυτά που φοράς και τα αποχωρίζεσαι όταν πλέον έχει μπει το φθινόπωρο.

Χριστίνα Κόμπου: Αφορά μόνο γυναίκες, ή ετοιμάζεις κάτι και για τους άντρες;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Αυτό το καλοκαίρι, δειλά – δειλά παρουσιάζω κάτι ανδρικό σε πολύ μικρή κλίμακα, στόχος όμως είναι του χρόνου πλέον να παρουσιάσω περισσότερα πράγματα για τους φίλους μου.

 

Χριστίνα Κόμπου: Ποιο είναι το στοίχημα για μια νέα δημιουργό-σχεδιάστρια;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Για μένα προσωπικά, τα πράγματα που δημιουργώ να έχουν αποδοχή και να είναι προσιτά.

Χριστίνα Κόμπου: Ο εαυτός σου με τρεις λέξεις;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης! Με δύο καλύπτομαι (γέλια)

Χριστίνα Κόμπου: Αγαπημένο style icon;
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Kate Moss (Απλή, Λιτή, Δωρική, Θεά)

Χριστίνα Κόμπου: Δεν αποχωρίζεσαι ποτέ…
Κατερίνα Παπαγεωργιάδη : Το κολιέ που μου είχε κάνει δώρο η νονά μου στην τετάρτη δημοτικού (ενημερωτικά είμαι πλέον 30)

Υ.Γ.  Η Κατερίνα Παπαγεωργιάδη παρουσιάζει τη νέα της καλοκαιρινή συλλογή με ένα διήμερο event. Από σήμερα το πρωί (10.00-21.00) μέχρι αύριο το απόγευμα, Σάββατο 28 Μαΐου (10.00- 17.00), η Düdette θα βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του The Apivita Experience Store, Σόλωνος 6 Κολωνάκι.

You may also like