“Η λαιμαργία είναι αμαρτία, αλλά η διακόσμηση είναι τέχνη”,από τη Λίνα Γριβογιάννη

 

Η γαλλική φινέτσα είναι γνωστή! Το γαλλικό στιλ είναι, επίσης, διάσημο. Η γαλλική τρέλα δεν ήταν πότε φημισμένη αλλά μάλλον θα αρχίσει να γίνεται. Εντάξει η προηγουμένη πρόταση έχει μία δόση υπερβολής. Αλλά είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί ακριβώς η χαρά που διακατέχει τις γυναίκες που έχουν πάρει στα χέρια τους το βιβλίο “Les Sweet Tables” της Laure Faraggi.

 

Θα μπορούσε να είναι το εγχειρίδιο της καλής νοικοκυράς, δεν είναι όμως, καθώς πρόκειται για τον τέλειο οδηγός για ένα υπέροχο τραπέζι. Αλλά καλύτερα ας σας μεταφέρω αυτό ακριβώς που περιγράφει η συγγραφέας του. «Είναι σαν ένα όνειρο, κάτι που δεν φανταζόσουνα, ότι θα κάνεις και τελικά μπόρεσες και το κατάφερες. Ένα βιβλίο που είναι αφιερωμένο στη τέχνη του να δημιουργείς τραπέζια για εκδηλώσεις, άλλα τραπέζια, θαύματα, άπληστα, αριστουργήματα».

 

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τις φωτογραφίες τα τραπέζια είναι αυτό ακριβώς που η Faraggi ήθελε και τελικά το πέτυχε. Όπως και το προσωπικό της site μέσα στο όποιο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς θα αποκτήσετε το βιβλίο, άλλα και πολλά ακόμα για την ομορφιά, την οργάνωση, τη μαγειρική, τη μητρότητα. Είναι ένα εντελώς γυναικείο site στο σχεδιασμό του, στη θεματολόγια του και στην εμφάνιση του και τόσο γαλλικό που δεν θα το αντέξετε. Οι συμβουλές αλλά και ο τρόπος της είναι πολύ όμορφος και πολύ φιλικός.

Σε ότι αφορά το βιβλίο θα βρείτε 18 τραπέζια “στρωμμένα” μέσα σε 160 σελίδες, που παρουσιάζονται και το καθένα συνοδεύεται από πλήθος συμβουλών και έξυπνων τρικ για να τα δημιουργήσετε. Το βιβλίο έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύχρηστο και άμεσο στον αναγνώστη. Ο στόχος της έξαλλου είναι να υπάρχουν οι συμβουλές και οι ιδέες με σκοπό να μπορέσει ο κάθε αναγνώστης ανάλογα με την περίσταση να τις εξελίξει και να τις εφαρμόσει όπως θέλει.

Αν ακόμα έχετε αμφιβολίες σχετικά με την άγνωστη γαλλίδα μία περιήγηση στο: http://laviesimpleetjolie.com/ θα σας βοηθήσει. Τέλος σχετικά με το βιβλίο ρίξτε μία μάτια στις φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι εννοούν οι Γάλλοι όταν λένε “Art a la table”.

 

You may also like