Η Μαρινα Βερνίκου μάς παρουσιάζει το «Μy Acropolis»!

Η  Μαρίνα Βερνίκου, είναι από τις κομψες παρουσίες της κοσμικής Αθήνας … φωτογράφος, επιχειρηματίας και μαμά τριών παιδιών.

Έχει σπούδασει Επικοινωνία, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αμερική, αλλά τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με την μεγάλη της αγάπη, την φωτογραφία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που την περιτριγυρίζουν είναι πάντα ζεστή, με ένα μεγάλο χαμόγελο και φαίνεται ότι είναι “γεμάτη” από τη ζωή της.

Λατρεύει τη Σίφνο, από όπου κατάγεται, αλλά  μετακομίζοντας στο κέντρο της Αθήνας, “εμπνεύστηκε” από τα χρώματα  και την ενέργεια της Ακρόπολης…  κέντρικό θέμα του τελευταίου της φωτογραφικού λευκώματος, τα έσοδα του οποίου θα δωθούν στα συσσίτια της πρωτεύουσας.

 

The K-magazine: Ακόμα ένα λεύκωμα, με θέμα την Ακρόπολη, αυτή τη φορά; Τι σας ενέπνευσε;

Mαρίνα Βερνίκου: Το «Μy Acropolis» ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια, όταν μετακόμισα με το σύζυγό μου σ’ ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, που είχε θέα την Ακρόπολη. Το αιώνιο αναλλοίωτο φως της και η ενέργεια που αντανακλά είχε μαγική επίδραση πάνω μου από την πρώτη στιγμή. Τη φωτογράφιζα από το μπαλκόνι μου σχεδόν κάθε μέρα, σε διαφορετικές ώρες και εποχές. Είναι μια δουλειά που κράτησε δέκα χρόνια και αφορμή για την έκδοση ήταν μία έκθεση φωτογραφίας, της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν στους άστεγους της Αθήνας. Τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν και αυτά για τον ίδιο σκοπό.

The K-magazine:Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να βρει εύκολα ωραίες φωτογραφίες της Ακρόπολης και του Παρθενώνα… Θα ήταν εύκολο να μας πείτε σε τι διαφέρει το δικό σας;
Mαρίνα Βερνίκου:Όντως η Ακρόπολη είναι φωτογραφημένη πολύ και απ’ όλες της τις όψεις. Έτσι λοιπόν δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να την πλησιάσω και τη φωτογράφισα από το μπαλκόνι του σπιτιού μου, όπως προανέφερα, συνδυάζοντας τη συγκεκριμένη οπτική γωνία σε διαφορετικές εποχές και στιγμές με το αττικό φως. Άλλωστε αυτή είναι και η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου φωτογραφικού λευκώματος.

The K-magazine:Τα έσοδα θα διατεθούν στα συσσίτια της Αθήνας. Πόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Mαρίνα Βερνίκου:Όλους μας έχει «ακουμπήσει» η οικονομική κρίση. Άλλοι βέβαια βιώνουν άμεσα το φάσμα της πείνας και της χρεοκοπίας, αλλά ακόμα και αυτοί που αντέχουν, τους έχει επηρεάσει. Σίγουρα πρέπει να προσπαθούμε να βοηθάμε όσο μπορούμε.

The K-magazine: Μητέρα 3 παιδιών, νέα, πετυχημένη φωτογράφος… Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν αυτοί οι ρόλοι;
Mαρίνα Βερνίκου:Πιστεύω ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Για την καλή ανατροφή των παιδιών μου είναι σημαντικό να αισθάνομαι δραστήρια και παραγωγική.

The K-magazine:Ποιο είναι η αρχή που έχετε «πάρει» από το σπίτι σας και θέλετε να μεταδώσετε στα παιδιά σας;
Mαρίνα Βερνίκου:Οι γονείς μου με έμαθαν να αγαπάω την ελευθερία, τον τόπο μας, τη δημιουργικότητα, να έχω υπομονή, αγάπη και κατανόηση για τους ανθρώπους, αρχές που προσπαθώ να μεταδώσω και στα παιδιά μου και εύχομαι να τα καταφέρω.

The K-magazine:Τι πιστεύετε ότι θα έκανε την Αθήνα την ωραιότερη πόλη του κόσμου;
Mαρίνα Βερνίκου:Η Αθήνα από μόνη της είναι πολύ ωραία πόλη, έχει «κορώνα» της την Ακρόπολη και το πλούσιο αρχαιολογικό και πολιτιστικό της υπόβαθρο. Τώρα, το πρώτο που πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα είναι η ψυχολογία. Ελπίζω το συντομότερο να βγούμε απ’ αυτή τη βαθιά κρίση. Από κει και πέρα τα κυριότερα είναι η καθαριότητα, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των μνημείων μας από κάθε μορφής graffiti, ο σεβασμός της πόλης μας από εμάς τους ίδιους και η συντήρηση των παρτεριών και των κτιρίων της.

The K-magazine: Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Mαρίνα Βερνίκου:Πρωταρχικό μου μέλημα είναι η ανατροφή των παιδιών μου και να διατηρήσω τη θετική μου ενέργεια για τον άντρα μου και την οικογένειά μου. Σίγουρα προσπαθώ για την επόμενη φωτογραφική συλλογή μου και να είμαι δημιουργική.

You may also like