Η Netflix πρότασή μας: The Haunting

Η αποψινή μας πρόταση είναι αφιερωμένη στην κορυφαία horror σειρά της χρονιάς που μας πέρασε και την οποία απολαύσαμε μέσω της πλατφόρμας του Netflix με τον πλήρη τίτλο “The Haunting Of Hill House”. Μάλιστα με τη Νατάσσα (Σχοινά) συχνά πυκνά ανταλλάσουμε πιθανές θεωρίες (γιατί δεν αρκεστήκαμε στη μία φορά!)! Οι λόγοι; Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί “κολλήσαμε”!

               Η ιστορία μας ξεκινάει με το συγγραφέα τρόμου Steven Crain (Michiel Huisman) που απολαμβάνει τις δάφνες της επιτυχίας του βιβλίου του “The Haunting Of Hill House” και βρίσκεται τώρα σε αναζήτηση υλικού για το νέο του πόνημα. Σύντομα, όμως, αντιλαμβανόμαστε πως το διασημότερο βιβλίο του έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία, καθώς η έμπνευσή του προκύπτει από το καλοκαίρι του 1992, όταν μετακόμισε με την οικογένειά του προσωρινά στο Hill House, μία απομονωμένη έπαυλη. Το σχέδιο ήταν οι γονείς του, Hugh (Henry Thomas και σε μεγαλύτερη ηλικία ο Timothy Hutton) κι Olivia (Carla Gugino) να ανακαινίσουν την έπαυλη προκειμένου να τη μεταπωλήσουν και να χτίσουν το “σπίτι των ονείρων τους”. Σύντομα η διαμονή τους θα διαταραχθεί από ανεξήγητα φαινόμενα, ενώ μία νύχτα ο πατέρας τους θα πάρει τα παιδιά από το σπίτι αφήνοντας για ανεξήγητο για πολλά χρόνια λόγο την Olivia πίσω στο σπίτι. Είκοσι έξι χρόνια μετά η μυστηριώδης συμπεριφορά της μικρότερης των παιδιών Crain, της Nellie (Victoria Pedretti), θα γίνει η αφορμή ώστε ο Steven να έρθει σ’ επαφή με τα υπόλοιπα τρία αδέρφια του, τη Shirley (Elizabeth Reaser), τη Theo (Kate Siegel) και το Luke (Oliver Jackson-Cohen) αλλά και τον αποξενωμένο πατέρα τους. Μέχρι πού φτάνει τελικά η επιρροή εκείνης της νύχτας και κυρίως του Hill House στη ζωή των Crain;

               Η σειρά εμπνέεται από το μυθιστόρημα τρόμου “The Haunting Of Hill House” της Shirley Jackson και φέρει την υπογραφή του Mike Flanagan (“Gerald’s Game”, 2017). Εδώ αξίζει να σας θυμίσουμε πως η σειρά είναι δρομολογημένη σαν ανθολογία, οπότε η δεύτερη σαιζόν θα φέρει τον τίτλο “The Haunting Of Bly Manor”.

               Προς τι ο “εθισμός” που δεν αποκλείεται να νιώσετε;

               Είναι από τα thriller όπου ισχύει κυριολεκτικά η φράση “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”. Γιατί η ατμόσφαιρα κάθε επεισοδίου σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου ώστε να προετοιμαστείς για το “scare jump” (ναι, εκείνο του τύπου “το βλέπω να έρχεται”!), με αποτέλεσμα το βλέμμα να κυνηγά και την παραμικρή ύποπτη εικόνα ή κίνηση – και πιστέψτε με, από κάτι τέτοια είναι full κάθε επεισόδιο. Ο Flanagan δημιουργεί ένα αριστοτεχνικό σκηνικό τρόμου μεταπηδώντας από το παρελθόν στο παρόν και πίσω πάλι, χωρίς όμως να σε φτάνει στο σημείο να κλείνεις τα μάτια επειδή δε μπορείς να δεις. Κάθε άλλο: θες να συλλάβεις κάθε τι που βιώνει η οικογένεια Crain αλλά και τον αντίκτυπο που όλα αυτά έχουν στα πρόσωπα που την πλαισιώνουν, ακόμη κι αν στο ενδιάμεσο πεταχτείς από το κάθισμά σου από το ξάφνιασμα. Εκτός, όμως της έντασης που προκαλείται, ο Flanagan δημιουργεί ευκαιρίες να ερμηνεύσει κανείς όσα παρακολουθεί κατά πώς ταιριάζουν – θα μπορούσα να αναφέρω ένα σωρό βάσιμες θεωρίες που ήδη κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο, αλλά θα σας αφήσω να σχηματίσετε τις δικές σας προς αποφυγήν spoilers! Κι όλα αυτά με τη συμβολή ενός εξαιρετικού cast, όπου ο κάθε ηθοποιός καταφέρνει και γίνεται ένα ακόμη κομμάτι ενός μυστηριώδους και συνάμα σαγηνευτικού παζλ.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε το show όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Νατάσσα, πάμε για ένα ακόμη rerun για να είμαστε έτοιμη για το δεύτερο κύκλο; :P

               Πρωταγωνιστούν: Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Kate Siegel, Oliver Jackson-Cohen, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Annabeth Gish κ.

You may also like