Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν κάνει κρύο;

Τι συμβαίνει με το σώμα μας όταν βρίσκεται σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία;

Οι απόψεις για τη γυμναστική κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν το κρύο έχει κάνει για τα καλά αισθητή τη παρουσία του διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που το προτιμούν πολύ περισσότερο από την περίοδο του καλοκαιριού κι αυτό γιατί γιατί η ατμόσφαιρα δεν είναι τόσο “βαριά” χωρίς τις υψηλές θερμοκρασίες. Για άλλους, πάλι, το κρύο μπορεί να μη δημιουργεί και την πιο φιλόξενη κατάσταση για να μπουν στη διαδικασία να γυμναστούν.

Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις κι αν ανήκετε, σίγουρα θα θέλετε να μάθετε αν η γυμναστική στο κρύο έχει να προσφέρει περισσότερα ευεργετικά αποτελέσμα και, πιο συγκεκριμένα, αν βοηθά το σώμα μας να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Ας τα πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή για να δούμε από πού γεννήθηκε αυτό το συμπέρασμα. Το ανθρώπινο σώμα έχει δύο ειδών λίπη: Το λευκό, που ουσιαστικά παίρνει το φαγητό που τρώμε και το μετατρέπει σε ενέργεια, και το καφέ, που έχει την ικανότητα να καίει τις θερμίδες που έχουμε προσλάβει μέσω του φαγητού και να τις μετατρέπει σε θερμότητα. Επομένως, όταν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία, το σώμα μας παράγει περισσότερο καφέ λίπος και καίει περισσότερες θερμίδες.

Αυτό που επίσης ενδέχεται να επηρεάζει στην καύση των θερμίδων είναι μία άλλη γνωστή διαδικασία του ανθρώπινου σώματος, η θερμογένεση: το τρέμουλο που προκαλείται στο σώμα από το κρύο στην προσπάθειά του να παράγει θερμότητα, δηλαδή ενέργεια, καίγοντς θερμίδες.

Βρήκαμε, λοιπόν, άλλο ένα κίνητρο για να μην παραλείπουμε τις προπονήσεις μας το χειμώνα.

You may also like