Κι όμως, ο σκύλος μας μπορεί… να μας μοιάσει!

Έχοντας ζήσει για χρόνια με σκύλο, συχνά παρατηρώ στο δρόμο το πόσο μπορεί να μοιάζει κάποιος με τον τετράποδο φίλο του. Η πιο χιουμοριστική εκδοχή είναι σαφώς η εμφάνισή τους, όμως συχνά μπορεί κανείς να διακρίνει ομοιότητες ακόμη και στις εκφράσεις τους. Αυτές οι ομοιότητες που προκύπτουν κυρίως από το δεσμό ανάμεσα σε ένα σκύλο και τον κηδεμόνα του είναι η έμπνευση του φωτογράφου Gerrard Gethings, ο οποίος πριν ένα χρόνο παρουσίασε μία συλλογή πορτραίτων όπου σκύλος και “γονιός” έμοιαζαν… σα δυο σταγόνες νερό!

               Η πεποίθηση πως ένας άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει ομοιότητες με το σκύλο του φαίνεται πως απέκτησε και μία επιστημονική βάση. Ο Michael Roy, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της California, διεξήγαγε την παρακάτω έρευνα:

               Επισκέφθηκε τρία πάρκα όπου κ έβγαλε φωτογραφίες σκύλων και των κηδεμόνων τους ξεχωριστά. Έχοντας συγκεντρώσεις τις φωτογραφίες, ζήτησε από μία ομάδα συμμετεχόντων να “ταιριάξει” το κάθε ζευγάρι φωτογραφιών. Ο dr. Roy διαπίστωσε πως οι συμμετέχοντες κατάφεραν να βρουν τα σωστά ζευγάρια με ιδιαίτερη ακρίβεια.

               Στη συνέχεια, τα πορτραίτα του Gerrard έγινε η βάση για τη δημιουργία μίας τράπουλας καρτών μνήμης που λέγεται “Do You Like Your Dog?”. Στόχος είναι να ταιριάξει κανείς τα είκοσι πέντε ζευγάρια σκύλων και κηδεμόνων απολαμβάνοντας παράλληλα την αξιόλογη δουλειά του φωτογράφου. Η τράπουλα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Laurence King και μπορεί κανείς να την αποκτήσει στην τιμή των 14,99 λιρών – δηλαδή περίπου με 17,5 ευρώ.   

               Εσείς, θα μπορούσατε να βρείτε ποιος άνθρωπος… ανήκει σε ποιον σκύλο; Ευκαιρία να το διαπιστώσουμε διασκεδάζοντας!

               Πηγή & photos: My Modern MET

You may also like