Λίπο…toxic και προχωράμε!, από τον Μάνο Βροντζάκη

μαιος4Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Νομίζω πως όλοι πήγαμε παραλία αυτό το ηλιόλουστο σαββατοκύριακο και εγώ μαζί, επομένως τέρμα τα ψέματα. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε πάνω μας όσο το δυνατόν λιγότερο λίπος γίνεται, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε πως να το καταφέρουμε.
Σαφώς η γυμναστική συμβάλλει πολύ σε αυτό μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο πάντα στον σωματότυπο και οργανισμό του καθένα, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τροφές που λαμβάνουμε καθημερινά. Για να είμαστε ειλικρινείς,κανένα τρόφιμο δεν έχει την ιδιότητα να αδυνατίζει από μόνο του, ωστόσο με σωστό συνδυασμό κάποιες τροφές μπορούν μας προσφέρουν το κάτι παραπάνω.
Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα σας κάποια καρυκεύματα όπως είναι η ρίγανη, το τζίντζερ, η κανέλα, η καυτερή πάπρικα και ο κρόκος Κοζάνης τα οποία βοηθούν στο να κάνετε περισσότερες καύσεις.

Επίσης και μερικά λαχανικά (βλίτα, αγκινάρα, κολοκύθα, ραπανάκι κλπ) μπορούν να σας βοηθήσουν στις καύσεις σας αλλά και φρούτα (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ρόδι, δαμάσκηνα κλπ).
Όσον αφορά τα ροφήματα δώστε ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι εύκολο να παρασυρθείτε γιατί δεν είναι στέρεα τροφή και μπορείτε εύκολα να χάσετε τον έλεγχο. Το τσάι, η Λουίζα αλλά και χυμοί γκρέιπφρουτ, λεμονιού και ροδιού είναι εξίσου καλά αλλά πάντα με μέτρο.

Μπορείτε να συνδυάσετε με γυμναστική υψηλής έντασης , δηλαδή ασκήσεις δυναμικές και κυρίως λειτουργικές και με το ίδιο σας το σώμα (bodyweight & functional) , με μικρό διάλειμμα και πολλές εναλλαγές.

Τέλος να σας πω, πως καυτερές τροφές και καυτερά μπαχαρικά , άπαχες ζωικές πρωτεΐνες, τσάι και πολύ παγωμένο νερό συμβάλλουν στην αύξηση των καύσεων.

Coche blanche épaisseΑκολουθήστε επίσης τις ασκήσεις που σας έχω δείξει για κοιλιακούς σε προηγούμενα άρθρα για καλύτερο αποτέλεσμα!!!

Information « i »️Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail μου: [email protected]

+ follow Instagram & Twitter: manosvrontzakis

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

Σχετικά άρθρα:

Είναι η γυμναστική υποκατάστατο του sex;, από το Μάνο Βροντζάκη
15′ πρωινής γυμναστικής αρκούν για να ξυπνήσετε, από τον Μάνο Βροντζάκη
Υγιεινά σνακ πριν & μετά τη γυμναστική, από τον Μάνο Βροντζάκη
Ασκησιολόγιο express σε pocket size!!!, από τον Μάνο Βροντζάκη

You may also like