Μάθημα «Game of Thrones» στο Πανεπιστήμιο του Harvard

Εσείς θα ήσασταν στη λίστα των εγγραφών;

Λίγα μένουν σε εμάς να πούμε για το φαινόμενο του «Game of Thrones», του τηλεοπτικού προϊόντος που έχει φτάσει να προσελκύσει στο κοινό του εκατομμύρια ανθρώπους από όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Είναι η σειρά που, παρά το ότι μας δίνει μόνο 10 επεισόδια τη σεζόν, έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα ανελλιπώς για τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι να περάσει σχεδόν ένας χρόνος και να κυκλοφορήσουν τα νέα επεισόδια.

Η παραπάνω εμμονή με το Game of Thrones φαίνεται ότι δεν άφησε ανεπηρέαστο το Πανεπιστήμιο του Harvard που σηματοδότησε την έναρξη ειδικού μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών, με τίτλο «Game of Thrones: Από τους Σύγχρονους Μύθους στα Μεσαιωνικά Μοντέλα». Το μάθημα θα διδάσκουν από το φθινόπωρο δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, η Racha Kirakosian, επίκουρη καθηγήτρια των Γερμανικών και των θρησκευτικών, και ο Sean Gilsdorf, καθηγητής των μεσαιωνικών σπουδών.

Κατά τη διάρκεια αυτού, καθηγητές και μαθητές θα αναλύσουν τους χαρακτήρες του George R. R. Martin ως προς τα γενικότερα πρότυπα που αντιπροσώπευαν για την εποχή που βρίσκονταν. Σύμφωνα με την ακριβή περιγραφή του μαθήματος, οι μαθητές θα εξερευνήσουν «ένα σύνολο αρχετυπικών χαρακτήρων στην καρδιά του Game of Thrones –τον βασιλιά, την καλή σύζυγο, τον δευτερότοκο γιο, τον τυχοδιώκτη, και ούτω καθεξής- με διακριτές αναλογίες στη μεσαιωνική ιστορία, λογοτεχνία, θρησκεία και θρύλο».

Το μάθημα σίγουρα θα αποτελέσει το έναυσμα ώστε όλο και περισσότεροι σπουδαστές να ενδιαφερθούν για το αντικείμενο των μεσαιωνικών σπουδών, ως ένας εναλλακτικός και εκσυγχρονισμένος τρόπος να κατανοήσουν την εποχή και την κουλτούρα της.

You may also like