Μία tech start-up λανσάρει τα νέα AR smart glasses

Η «έξυπνη τεχνολογία» (smart tech) βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, με εξοπλισμούς που ήρθαν για να προσφέρουν πρακτικότητα και ευκολία στη ζωή μας. Τα smartphones είναι οι συσκευές που κατεξοχήν χρησιμοποιούνται από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ concept, όπως η smart TV, το smart band, ακόμη και το smart house, δίνουν μία ακόμα μεγαλύτερη γεύση από το τεχνολογικά προηγμένο μέλλον στο οποίο οδηγούμαστε.

Μία start-upαπό τον Καναδά, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν «Thalmic Labs», μετονομάστηκε σε «North» και λάνσαρε τα νέα έξυπνα γυαλιά, που παρέχουν επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) στον χρήστη. Τα «Focals» ουσιαστικά δε χρησιμοποιούν οθόνη αλλά έναν φακό με ολόγραμμα που προβάλλει μία εικόνα σε απόσταση περίπου ενός χεριού από αυτόν που τα φοράει. Αυτή η εικόνα ενεργοποιείται όταν έρθει μία ειδοποίηση ή όταν ο χρήστης επιλέξει να την ανοίξει, ενώ μένει κλειστή στην default της κατάσταση.

Τα γυαλιά, επίσης, αισθητικά δε θυμίζουν σε τίποτα τεχνολογικό μηχάνημα κι αυτό γιατί οι δημιουργοί τους έδωσαν πρώτα βάση στο στυλ, ώστε να είναι αγαπητά στον κόσμο.

«Τα γυαλιά είναι κάτι εξαιρετικά προσωπικό. Όταν αγοράζεις γυαλιά, σκέφτεσαι έναν συνδυασμό εφαρμογής και προσωπικής έκφρασης για να βρεις το τέλειο για εσένα ζευγάρι», είπε ο CEOκαι συνιδρυτής της North, Stephen Lake, και πρόσθεσε «Άλλοι έχουν προσπαθήσει κι έχουν αποτύχει να φτιάξουν smart glasses που ο κόσμος να αγαπά, γιατί κατασκεύασαν έναν υπολογιστή για να φορέσει το πρόσωπό σας και μετά έφτιαξαν τα γυαλιά. Εμείς κάναμε το αντίθετο. Σχεδιάσαμε τα Focals να είναι πρώτα γυαλιά και εφηύραμε νέα τεχνολογία που να μπορεί να χωρέσει μέσα.»

Ένα ζευγάρι από αυτά τα τεχνολογικά δημιουργήματα κοστολογείται στα 999 δολάρια και προς το παρόν υπάρχουν μόνο σε δύο φυσικά καταστήματα, ένα στο Τορόντο κι ένα στο Brooklyn. Παρά το ότι πρέπει να γίνει προ-παραγγελία από το internet, αγοράζονται μόνο σε φυσικό κατάστημα, καθώς κατασκευάζονται ειδικά για το κάθε πρόσωπο που τα αγοράζει μέσω μετρήσεων.

You may also like