Μια μικρή όαση στο σπίτι ή στο γραφείο

Το ξέρατε πως τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν τροπική αίσθηση το καλοκαίρι όταν έξω η θερμοκρασία ανεβαίνει και εμείς αναζητούμε μια μικρή όαση στην καθημερινότητα μας είτε είμαστε στο γραφείο είτε στο σπίτι; Την ώρα που έχουμε βαλτώσει από τις πολλές δουλειές ή όταν δεν έχουμε όρεξη να απομακρυνθούμε σε κάποια παραλία, ο χώρος μας πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένος  ώστε να μας δημιουργεί την ατμόσφαιρα της φρεσκάδας και της ηρεμίας. Πως θα το καταφέρουμε αυτό; Μερικές χρήσιμες συμβουλές για ένα green office ή home…

Για το γραφείο

Αν έχετε μικρό χώρο στο γραφείο σας τότε τα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και θα απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, προσθέτοντας ταυτόχρονα ένα σημείο εστίασης στο εργασιακό σας περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεγάλα φυτά σπιτιού για να δημιουργήσετε χρήσιμους διαχωρισμούς μεταξύ των χώρων εργασίας ως  μια πηγή ειρηνικής περισυλλογής κατά τη διάρκεια της έντονης ημέρας σας. Μελέτες πουέχουν πραγματοποιηθεί, αποκάλυψαν ότι τα φυτά μειώνουν σημαντικά το άγχος στο χώρο εργασίας και βελτιώνουν την παραγωγικότητα.

Αφρικανική βιολέτα

Η αφρικανική βιολέτα είναι ένα ανθοφόρο φυτό που απαιτεί λίγο περισσότερη συντήρηση από μερικά άλλα.  Ωστόσο, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, οπότε μπορεί να είναι ιδανικό για μικρούς επιτραπέζιους υπολογιστές.

Για το σπίτι

Μιας και φέτος είμαστε περιορισμένοι στην χρήση του aircondition, μερικές φορές φαίνεται ότι υπάρχουν λύσεις.Ξέρατε ότι υπάρχει πραγματικά ένας πολύ ακριβός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες; Αποδεικνύεται ότι τα φυτά σπιτιού είναι πραγματικά υπέροχα για να κάνουν ακριβώς αυτό.

Δυο φυτά που θα σας βοηθήσουν

Ficus benjamina

Ένα από τα λίγα δέντρα που αναπτύσσονται καλά σε εσωτερικούς χώρους, αυτό το φυλλώδες δέντρο βοηθά στη διατήρηση του αέρα σε υγρό και δροσερό, παρέχοντας κάποια πολύ ανακούφιση από τη ζέστη για όσους περνούν χρόνο στο εσωτερικό. Το Ficus πίνει περισσότερα σε ένα ελαφρύ σημείο από ένα σκιερό, οπότε φροντίστε να το διατηρείτε ποτισμένο!

Ficus Elastica

Με το φυτό αυτό η βελτίωση της υγρασίας στο σπίτι θα έχει το κατάλληλο αποτέλεσμα γιατί αυτόματα θα αναπληρώσει την υγρασία στον αέρα. Όσο περισσότερο φύλλωμα έχει ένα φυτό, και όσο μεγαλύτερα είναι τα φύλλα, τόσο περισσότερη υγρασία θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα. Δώστε του μικρές γουλιές νερού έτσι ώστε το έδαφος να παραμείνει ομοιόμορφα υγρό και τοποθετήστε το σε σημείο χωρίς έντονο άμεσο ηλιακό φως.

Σκεφτείτε green και θετικά…

Photo credits: @designecologist (unsplash)

You may also like