Μιχάλης Κοντός: Ένας “Πειρασμός” με ιδιαίτερο χιούμορ!

DFWΣυνάντησα το Μιχάλη Κοντό, ένα νεαρό αλλά πολλά υποσχόμενο ηθοποιό. Μέσα από την απολαυστική συνέντευξη, ξεδιπλώνεται το ταλέντο του…. Ο Μιχάλης είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και θέληση να προσφέρει πολλά στην υποκριτική τέχνη. Οι ικανότητές του και το χιούμορ του έχουν εκτιμηθεί από αρκετούς σκηνοθέτες μέχρι σήμερα, οι οποίοι τον «ονειρεύτηκαν» σε κωμικούς ρόλους, τους οποίους κλήθηκε να ντύσει με το ιδιαίτερο υποκριτικό του ταλέντο. Φέτος πρωταγωνιστεί στην κωμική θεατρική παράσταση Ο Πειρασμός,  στο Θέατρο Ελυζέ από τη θεατρική ομάδα Πενίας Τέχνης. Απολαύστε τον!

Ιωάννα Βλάσση: Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση «Ο Πειρασμός» στην οποία πρωταγωνιστείς.

Μιχάλης Κοντός : Ο «Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου είναι μια κωμωδία η οποία σατιρίζει την εποχή που οι υπηρέτριες έρχονταν στην Αθήνα από το χωριό τους και δημιουργούσαν προβλήματα στο σπίτι που υπηρετούσαν. Αναφέρεται στον «διαβολάκο» που μπαίνει στο κεφάλι μας και μας ωθεί να αποκτήσουμε  απαγορευμένα πράγματα. Παρόλο που ξέρουμε ότι είναι λάθος και προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο στη διαδρομή βλέπουμε ότι δεν είναι εύκολο να τον νικήσουμε!

Ιωάννα Βλάσση: Τι σημαίνει πειρασμός για εσένα; Τι είναι αυτό στο οποίο δεν  μπορείς να αντισταθείς;

Μιχάλης Κοντός : Είναι οτιδήποτε θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποκτήσουμε ή να κάνουμε λόγω των συνθηκών. Δεν είναι τόσο το αντικείμενο ή η πράξη καθαυτή αλλά το πόσο μας επιτρέπεται να το αποκτήσουμε ή να την κάνουμε. Η σοκολάτα από μονή της π.χ. δεν είναι πειρασμός. Το ότι ήδη έχεις φάει 2 ενώ είσαι σε δίαιτα την κάνει. Ειδικά όταν προσπαθεί να μας το απαγορεύσει κάποιος άλλος… Εκεί κολάζεσαι…! Όποτε δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον συγκεκριμένο πειρασμό. Ίσως η ανάγκη να πειράζω συνεχώς τους γύρω μου. Και τις γύρω μου…

Ιωάννα Βλάσση: Αναφέρεστε στην απιστία ως «γλυκό έγκλημα». Πώς μπορεί να γίνει το γλυκό το έγκλημα της απιστίας; Ποια είναι τα όρια για μια «γλυκιά απιστία»;

Μιχάλης Κοντός : Υπάρχουν 2 ειδή απιστίας. Η ψυχική και η σωματική. Η μεγάλη και η μικρή. Έτσι λέει η Αγγέλα στο έργο. Κολοκυθιά! Η απιστία ξεκάνει από το μυαλό. Αν μπει η σκέψη το κακό έχει ήδη γίνει. Η πράξη είναι απλά η ολοκλήρωση της. Όταν σου περάσει μια φορά από το μυαλό, λόγω συγκυριών ή κακής στιγμής, και φύγει μετά, τότε δεν είναι. Αλλά αν αυτό καλλιεργείται μέσα σου όσο και να το πολεμάς δεν έχει νόημα. Κάνε το να δεις αν αξίζει, γιατί αλλιώς κοροϊδεύεις και εσένα και το ταίρι σου.

Ιωάννα Βλάσση: Εσύ; Ενδίδεις στους πειρασμούς;

Μιχάλης Κοντός : Προσωπικά, μου αρέσει να οριοθετώ τον εαυτό μου και να προσπαθώ να ελέγχω τις επιθυμίες μου, ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματα των πράξεων μου έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους άλλους. Καλά, ποιον κοροϊδεύω??? Προφανώς και ενδίδω. Αρκετές φόρες, όχι πάντα. Αλλά μετά από ποληηηηηηηηή κουβέντα με τον διαβολάκο.

Ιωάννα Βλάσση: Το θέατρο περνά κι αυτό τη δική του κρίση. Ωστόσο φέτος ήταν απροσδόκητα πολλές οι παραστάσεις και ο κόσμος τείνει να επιλέγει πιο συχνά το θέατρο.  Τι οδηγεί τον κόσμο στο θέατρο ;

Μιχάλης Κοντός : Στις δύσκολες εποχές η τέχνη μπορεί να μας δώσει λύσεις και εφόδια να αντέξουμε. Εύχομαι η τέχνη να στηρίξει τον κόσμο και ο κόσμος την τέχνη.

ΦΙωάννα Βλάσση: Θεωρείς ότι είσαι «κωμικός» ηθοποιός λόγω περιστάσεων ή λόγω ιδιοσυγκρασίας; 

Μιχάλης Κοντός : Η αλήθεια είναι ότι έχω λάβει μέρος σε κωμικές παραστάσεις κυρίως. Αν και λατρεύω την κωμωδία δεν θεωρώ ότι είναι επιλογή μου αυτό, απλά έγινε λόγω περιστάσεων. Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα, ειδικά όσον αφόρα το θέατρο. Αν το κείμενο είναι όμορφο και με παρασύρει τότε δεν έχει σημασία αν είναι κωμωδία ή δράμα ή όποιο άλλο είδος.

Ιωάννα Βλάσση: Πόσο σημαντικό είναι το γέλιο στη ζωή σου; Τι άνθρωπος είσαι;

Μιχάλης Κοντός : Χαζοχαρούμενος! Πάντα μου αρέσει να γελώ, ακόμα με ασήμαντα πράγματα. Πιο πολύ όμως μου αρέσει να βλέπω τους άλλους να γελούν. Και κάνω ό, τι μπορώ γι’ αυτό. Το γέλιο είναι ό, τι καλύτερο για την ψυχική υγεία. Γι’ αυτό γελάτε, γιατί χανόμαστε!

Ιωάννα Βλάσση: Παρά το γεγονός ότι το θέατρο «ανθεί»  υπάρχει μια δυστοκία στην τηλεόραση και τα ελληνικά σίριαλ. Βρίσκεις αναμενόμενη την «πτώση της ελληνικής μυθοπλασίας» προς χάριν της «τουρκικής τηλεοπτικής επέλασης»;

Μιχάλης Κοντός : Γενικά θεωρώ ότι η ελληνική τηλεόραση εδώ και χρόνια δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, στα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει έμπνευση και συνήθως οι παράγοντες αναλώνονται στο να αντιγράφουν παλιές επιτυχίες, επιτυχίες συναδέλφων στο εξωτερικό ή ακόμα και παλαιότερες δικές τους. Πολλές φορές υπάρχουν καλές ιδέες, αλλά θεωρώ ότι δεν αναπτύσσονται σωστά, κυρίως λόγω οκνηρίας. Υπάρχουν νέοι ηθοποιοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες που δεν είναι «φίρμες» και μπορούν να προσφέρουν πολλά. Τα τουρκικά σήριαλ είναι μια φτηνή και προσωρινή λύση. Αν οι παράγοντες ανοίξουν λίγο τους ορίζοντές τους και αναζητήσουν κάτι διαφορετικό και καινούργιο, είμαι σίγουρος ότι με λίγα χρήματα, πολύ λιγότερα από αυτά που δαπανούν συνήθως, μπορεί να βρουν κάτι που θα έχει όμορφο αποτέλεσμα και θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ιωάννα Βλάσση: Θέατρο ή κινηματογράφος; Κινηματογράφος ή θέατρο;

Μιχάλης Κοντός : Το κάθε ένα έχει τη δική του γλύκα. Δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω κάτι περισσότερο. Το θέατρο είναι πιο άμεσο και ‘ζωντανό’,  αλλά από την άλλη ο κινηματογράφος βοηθάει πιο πολύ στο να μεταφέρεις αυτό που θέλεις όπως ακριβώς θέλεις λόγω των τεχνικών μέσων που διαθέτει. Αυτό μπορώ να πω ως θεατής. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία στον κινηματογράφο, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

φωτο+παρα..Ιωάννα Βλάσση: Οι παραστάσεις στο Θέατρο Ελυζέ ξεκίνησαν…Μελλοντικά σχέδια;

Μιχάλης Κοντός : Οι παραστάσεις ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα. Το έργο θα παίζεται στο θέατρο «Ελυζέ» κάθε Παρασκευή στις 9.30 και Σάββατο στις 6.30 μέχρι και  27/4. Όσον αφορά στα μελλοντικά μου σχέδια δεν κάνω και πολλά, γιατί δεν ξέρεις πως τα φέρνει ο χρόνος και όλο χρειάζεται να τα προσαρμόσεις στις εκάστοτε συνθήκες. Σε γενικές γραμμές πάντως θα προσπαθήσω να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και γενικότερα της τέχνης. Και βέβαια να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τους… πειρασμούς!

 

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας για 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση…. Στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ειδική  φόρμα και ίσως να είστε ένας από τουςτρεις τυχερούς….

 

You may also like