Μπάνιο στην πισίνα; Πως τα μαλλιά σου δεν θα μυρίζουν χλώριο

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προτιμούν τη θάλασσα και άλλοι που δεν μπορούν να φανταστούν το εαυτό τους εκτός πισίνας. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία αλλά δεν αντέχεις με τίποτα τη μυρωδιά του χλώριου στα μαλλιά σου, τότε πρέπει να διαβάσεις τα tips που ακολουθούν. Θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις βουτιές σου αμέριμνη και χαρούμενη, πάμε στοίχημα;

Πως τα μαλλιά σου δεν θα μυρίζουν χλώριο;

  • Πριν κάνεις βουτιά…κάνε ντους

Για να αποτρέψεις το δέρμα και τα μαλλιά σου να απορροφήσουν χλώριο, πριν μπεις στην πισίνα και κάνεις την πρώτη σου βουτιά, κάνε ένα γρήγορο ντους και επικεντρώσου στα μαλλιά σου. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς βρεγμένα και καθαρά και φυσικά μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις και σαμπουάν.

  • Βάλε conditioner στα μαλλιά σου

   Ναι καλά διαβάζεις, το conditionerμπορεί να κάνει θαύματα εντός πισίνας. Λίγο πριν πας λοιπόν για μπάνιο στην πισίνα, τοποθέτησε στα μαλλιά σου λίγο conditioner και έπειτα χτένισε τα. Το conditioner θα δημιουργήσει ένα εικονικό φιλμ, το οποίο θα προστατεύσει την τρίχα και τα μαλλιά από το χλώριο και μείνει για τα καλά μακριά σου. Προσοχή, χρησιμοποίησε ένα conditioner που έχει σχεδιαστεί για να μένει περισσότερο χρόνο στα μαλλιά και δεν χρειάζεται άμεσα να το ξεπλύνεις.

  • Πες ναι στο σκουφάκι!

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είσαι κολυμβητής και δεν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στα σκουφάκια, αλλά αν θες τα μαλλιά σου μετά την πισίνα, να μυρίζουν έτσι ακριβώς όπως μύριζαν και πριν τις βουτιές, τότε πρέπει άμεσα να αποκτήσεις ένα. Η αγορά πια έχει άπειρα σχέδια και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις εκείνο που σου αρέσει αλλά και ταιριάζει με τα περισσότερα μαγιό.

  • Ξανά και ξανά ντους

Ακόμα και αν μπήκες με σκουφάκι στην πισίνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει ξεχνάς και το ντους. Με το που βγεις από την πισίνα, κατευθύνσου στα ντους, βγάλε το σκουφί και πλύνε τα μαλλιά σου γιατί όσο πιο σύντομα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα μειώσεις τις πιθανότητες το χλώριο να απορροφηθεί από την επιδερμίδα.

  • Πήγαινε σπίτι και κάνε γρήγορα ένα σωστό ντους

Πρέπει να γνωρίζεις καλά ότι ένα απλό ξέβγαλμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ντους με σαμπουάν και conditioner. Αν πάλι ξέρεις από πριν ότι θα αργήσεις να πας στο σπίτι, βάλε στην τσάντα σου το σαμπουάν και τη μαλακτική σου κρέμα και χρησιμοποίησε τα μόλις βγεις από την πισίνα. Δεν θα ήθελες το χλώριο να μείνει για ώρες στα μαλλιά σου, πίστεψε μας!

Photo credits: unsplash.com

You may also like