Μυρτώ Κάζη, ένας χρόνος απολογισμού Yes-I-do.gr… και τα όνειρα συνεχίζονται!

IMG_9059

Κάποτε την είχα αποκαλέσει “Νεράιδα των media“… χωρίς να την γνωρίζω καλά! Σήμερα δύο χρόνια μετά, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει αυτό το “μαγικό ραβδάκι” που δίνει επιτυχία σε ότι αγγίζει! Συναισθηματική, φιλόδοξη, αγαπησιάρα, δοτική, έξυπνη και με όραμα. Δεν ψάχνεται πλέον…ξέρει πολύ καλά τι θέλει και παλεύει για να καταφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το Yes-I-do.gr (μαζί με μία δυναμική ομάδα) είναι το μεγάλο της στοίχημα..κι απ ότι φαίνεται, το έχει κερδίσει. Πάμε να δούμε τι μας είπε η ίδια….

The K-magazine : Αισθάνομαι ότι γνωριζόμαστε αιώνες, αν και πρόσφατα κλείσαμε 2 χρόνια γνωριμίας, φιλίας… Έχουν συμβεί πολλά από την την πρώτη μας επαφή… Ένας απολογισμός;
Μυρτώ Κάζη : Ο απολογισμός λέει πως η κρίση μας κάνει δημιουργικούς. Πριν 2 χρόνια είχαμε συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα αλλάζουν και πως πρέπει να βρούμε εξόδους διαφυγής. Οι ισορροπίες άλλαξαν, τα άγχη μεγάλωσαν, πολλές φιλίες που βασίζονταν στο ότι “περνάμε καλά” έσπασαν. Τα πράγματα αγρίεψαν και έτσι γίνονται ωραία ξεκαθαρίσματα, ο καθένας αναζητά τα δικά του “όπλα”, τα δυνατά του στοιχειά, κρατάει κοντά του τους ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπάνε και στήνει το σκηνικό από το μηδέν. Αυτό συνέβη… Αλλαγές προτεραιοτήτων, τα τότε σημαντικά, τώρα είναι τριτοδεύτερα, και το μυαλό επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Προσωπική δημιουργία, δυνατές σχέσεις, οικογένεια. Μια διετία αλλαγών που με έφερε στην ενηλικίωση που δεν είχα πετύχει μέχρι τότε. Είσαι δίπλα μου σε όλα αυτά και ξέρω πως το παρατηρείς κι εσύ πάνω μου;)

The K-magazine : Πριν ένα χρόνο μας έστειλες ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τον γάμο.. Νομίζω ότι όλες νομίσαμε ότι παντρεύεσαι ή ότι κάνεις μια έρευνα για το everyday girls @mtv! Ήταν πρωτότυπος τρόπος προσέγγισης…
Μυρτώ Κάζη : Ήθελα να δω οι πολύ αγαπημένες μου φίλες, κορίτσια που αγαπώ και εμπιστεύομαι πώς αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό! Μην νομίζεις ότι δεν θα δεις το δικό σου online, περίμενε έρχεται και η ώρα σου!! Το εγχείρημα του yes i do ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Σε έναν κόσμο γεμάτο fashion blogs, το να βγάλεις ένα wedding portal ήταν ένα βήμα “κόντρα στη ροή του ποταμιού” που λέει και η μαμά μου. Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν να στήσω το site, να επιλέξω την αισθητική, να βρω τις κατευθύνσεις που αναζητούσα.

The K-magazine : Και το yesIDo.gr βγήκε στον αέρα την 1η Αυγούστου, ανήμερα των 30ων γενεθλίων σου! Ημερομηνία ορόσημο…
Μυρτώ Κάζη : Από μικρή λάτρευα τα γενέθλια! Τα δικά μου, των γονιών μου, των φίλων μου. Τη μέρα των γενεθλίων τη θεωρώ ιερή για κάθε άνθρωπο γιατί κάνεις ένα reboot. Σταματάς, σκέφτεσαι, ξεκινάς. Αυτό ακριβώς έγινε πέρσι. Άσε που τα 30 είναι θες δεν θες, μια μεγάλη καμπή στη ζωή ενός κοριτσιού!

The K-magazine :  Ποια είναι η φιλοσοφία του yesIdo?
Μυρτώ Κάζη : Το Yes I Do δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό της wedding πληροφορίας που έλειπε στη χώρα! Δεκάδες ζευγάρια παντρεύονται, αναζητούν κάτι φρέσκο και δημιουργικό και μέχρι πέρσι δεν υπήρχε κάποιο διαδικτυακό μέσο να απαντήσει στα χιλιάαααδες ερωτήματα μιας bride to be!

The K-magazine : Τι μπορεί να βρει κανείς;
Μυρτώ Κάζη : Προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να απαντήσουμε “τα πάντα”. Νυφικά, παπούτσια, κουστούμια, τα καλύτερα ξωκλήσια στην Αθήνα και στα νησιά, wedding tattoos, συνεντεύξεις με όλους τους πιθανούς και απίθανους επαγγελματίες του χώρου, σχεδιαστές, djs, κομμωτές, make up artists, φωτογράφοι δίνουν τις δικές τους προσωπικές συμβουλές στα ζευγάρια. Wedding Planners μας πάνε βήμα βήμα στην οργάνωση του γάμου, απίστευτα συγκροτήματα παίζουν live όπου και όποτε θες και βέβαια όλα αυτά με εξασφαλισμένες χαμηλότερες τιμές από ό,τι θα έβρισκε κανείς αν έψαχνε μόνος του!

1095038_10152371894455288_342055361_nThe K-magazine : Και σε τι ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα wedding sites/ blogs/portals?
Μυρτώ Κάζη : Η φρεσκάδα, η συνεχής ανανέωση των κειμένων και η αμεσότητα είναι τα όπλα μας! . Ό,τι είναι trend τώρα θα το βρεις σήμερα στο www.yes-i-do.gr. Τίποτα δεν μοιάζει παλιό, περσινό. Επίσης θεωρώ μεγάλη μας δύναμη το δίκτυο των συνεργατών που έχουμε δημιουργήσει! Στο tab “επαγγελματίες” θα βρεις όποιον χρειάζεσαι για τον γάμο σου και μπορείς να επικοινωνήσεις το επόμενο λεπτό μαζί του!

The K-magazine : Η επιτυχία του οφείλεται και στο πετυχημένο και καλά οργανωμένο team που έχεις δίπλα σου;
Μυρτώ Κάζη : Είσαι δημιουργός ενός πολύ επιτυχημένου site και ξέρεις πολύ καλά πως αυτή η ερώτηση είναι ίσως η πιο σημαντική. Τα κορίτσια και τα αγόρια του YID είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά! Ο καθένας με το στυλ του, τον τρόπο σκέψης του και τις εμπειρίες του, βάζει το δικό του στίγμα στο site και αν φύγει έστω και ένας θα τρελαθώ! (ακούτε παιδιά;). Η Πέννυ, η Νεφέλη, η Αργυρώ, η Ειρήνη, η Μαρία, η Αθηνά, ο Σταύρος και όλα τα άλλα παιδιά έχουν γίνει μια δεμένη αγαπημένη ομάδα! Σκέφτομαι μόνο την ώρα που θα παντρευτεί ένας από εμάς! Θα γίνει χαμός!

The K-magazine : Τι είναι αυτό που ζητά η μέλλουσα νύφη σήμερα;
Μυρτώ Κάζη : Ζητά να μην παντρευτεί όπως παντρευόντουσαν 5 χρόνια πριν. Οι τάσεις έχουν αλλάξει ραγδαία, οι μεγάλες βαρετές δεξιώσεις ανήκουν στο παρελθόν, οι μπομπονιέρες με τούλι μοιάζουν βγαλμένες από τα 90s, οι στημένες φωτογραφίες είναι απαγορευτικές! Δεν χάνεται τίποτα από την παράδοση και τον ρομαντισμό, απλά πάμε σε πιο fun και pinterest wise λύσεις!

The K-magazine : Και ο γαμπρός;
Μυρτώ Κάζη : Ο γαμπρός πλέον συμμετέχει ενεργά! Έχει αποκτήσει ρόλο. Δεν είναι κομπάρσος, παίζει με έξυπνα fashion items, επιλέγει διαφορετικό χρώμα σε παντελόνι και σακάκι, βγάζει τη γραβάτα, βάζει παπιγιόν, βάζει τζην, βάζει toms. O γαμπρός πλέον είναι πρωταγωνιστής και το απολαμβάνει!

The K-magazine : Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις οικονομικό γάμο αλλά να περάσεις κι αξέχαστα;
Μυρτώ Κάζη : Σαφώς και υπάρχει! Οι νέες wedding planners σου κάνουν ό,τι μα ό,τι θες με το 1/10 των χρημάτων. Οι νέοι designers κάνουν εκπληκτικά νυφικά σε τιμές που δεν πάει ο νους σου. Άσε που πλέον τα ίδια τα ζευγάρια σταματούν να καλούν όλο το σόι και τις υποχρεώσεις των γονιών. Οι γάμοι των 500 ατόμων είναι passe! Με 150 άτομα κάνεις ό,τι θες και την άλλη μέρα δεν κλαις τις χιλιάδες ευρώ που θα είχες πετάξει σε άλλη περίπτωση!

The K-magazine : Στην ταινία wedding planner , η Jennifer Lopez “κορόιδευε” τα τραγούδια που διάλεξαν ως πρώτα… Εσένα τι είναι το πιο παράξενο που σε έχει ρωτήσει αναγνώστρια;
Μυρτώ Κάζη : Δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες ερωτήσεις και απαντάμε προσωπικά σε όλα τα κορίτσια, συνήθως την ίδια μέρα! Οι νύφες του yes i do δεν είναι αυτό που λέμε “η κλασική Ελληνίδα νύφη” και έτσι οι ερωτήσεις τους είναι πάντα αρκετά ψαγμένες! Έχουμε φτιάξει ένα secret group με την ομάδα και έτσι μόλις σκάσει η ερώτηση, την ποστάρω εκεί και όλοι μαζί κάνουμε brainstorming για την απάντηση! Περίεργη ερώτηση δεν έχουμε δεχτεί ακόμα.. Η μόνη που ίσως με έκανε να γελάσω ήταν μια κοπέλα από την Σαντορίνη που μου έγραφε “ρε συ θέλω να παντρευτώ και να έχω μόνο γονείς και 10 φίλους, πώς θα το πω στους γονείς μου που θέλουν να καλέσουν όλο το νησί;”. Τώρα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και μου λέει ακριβώς πώς πάει το project “γάμος με φίλους”! Πιστεύω το έχει καταφέρει!

IMG_5551The K-magazine : Ο ιδανικός γάμος για σένα; Να υποθέσω στις Σπέτσες με τη Μαριάνθη (Μπαϊρακτάρη) κουμπάρα και τη Nutella παράνυφο ή το αντίστροφο;;;
Μυρτώ Κάζη : Με ξέρεις πολύ καλά και αυτό με συγκινεί ;) Ο ιδανικός γάμος δεν ξέρω αν έχει φόντο τις Σπέτσες, όμως έχει σίγουρα έξτρα δόση Μαριάνθης και Αλέκας (η άλλη μου αδερφική φίλη), Nutella με λουράκι πλεγμένο από φρέσκα λουλούδια και τον άντρα της ζωής μου πιο ευτυχισμένο από ποτέ! Πάντα στο σκηνικό βέβαια, βλέπω και τους γονείς, να κλαίνε από συγκίνηση και χαρά. Θεωρώ την ένωση δύο ανθρώπων το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου.

Δύο άνθρωποι μεγαλωμένοι χωριστά, γνωρίζονται τυχαία και ενώνονται για πάντα δημιουργώντας νέες ζωές. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο στον πλανήτη;

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Yes-I-do.gr (ακόμα κι αν έχετε ήδη παντρευτεί ή δεν σκοπεύετε να παντρευτείτε άμεσα) ή να κάνετε like  στη σελίδα του facebook, για να μαθαίνετε όλα τα σχετικά νέα!

A, κι αντί για αποφώνηση ή επίλογο σε αυτή τη συνέντευξη, θα μου επιτραπεί η προσωπική αφιέρωση του πιο wedding τραγουδιού (κατά τη γνώμη μου)….

You may also like