Μυρτώ Κάζη & Μαίρη Ρετσίνα: Η θηλυκή άποψη των 60 minutes online

971443_10152231866570288_8357411_nΠροσωπικά, η εκπομπή  “60 minutes online” είναι η νέα μου “εμμονή” στην τηλεόραση, αν και δεν είμαι ιδιαίτερα fan  των gadgets και της τεχνολογίας. Όμως αυτές οι δύο κυρίες μού έχουν κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Την Μυρτώ Κάζη, τη θεωρώ -το έχω δηλώσει κι επισήμως ως τη “νεράϊδα των media” ενώ την Μαίρη Ρετσίνα, αν και δεν τη γνωρίζω προσωπικά, την θεωρώ ιδιαίτερα ταλαντούχα, Plus ότι μού έχουν πει τα καλύτερα λόγια….

Για όσους δεν τις γνωρίζετε , με αυτή τη συνέντευξη είναι ευκαιρία να μάθετε πολλά για 2 φρέσκα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, που έχουν προσόντα και πολύ μέλλον!

The K-magazine : Τρεις άνθρωποι με διαφορετικο-σχετικά- background σε μία καινούργια εκπομπή με θέμα το ιντερνετ. Πώς προέκυψε αυτη η συνεργασία; (αν θελετε να πειτε δυο λογια για το τι εχει κανει ο καθενας στο παρελθόν)
Μυρτώ Κάζη : Η συνεργασία αυτή προέκυψε ξαφνικά και μας έπεισε πως τα ξαφνικά είναι και τα καλύτερα. Το τηλέφωνό μου χτύπησε από την (θεά, υπεραγαπημένη, πανέμορφη, πανέξυπνη και πολυτάλαντη) αρχισυντάκτρια μας –σαν τη διαφήμιση με τον «φανταστικό τροχονόμο» ένα πράγμα-  μας είπε για το κάστινγκ, πήγαμε και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Εγώ πιο πριν εργαζόμουν ως παρουσιάστρια στο MTV ενώ ταυτόχρονα έκανα το πρωινό του Freedom 88,9 με τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο. Στην ουσία, προστέθηκε τώρα και ο ΣΚΑΙ, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να αφήσω κάτι από τα υπόλοιπα. Η συνεργασία με τη Μαίρη, τον Πάρη, τον σκηνοθέτη μας Γιάννη Μαράκη και όλη την ομάδα είναι ένα μεγάλο –τεχνολογικό- πάρτυ!

Μαίρη Ρετσίνα: Για μένα το να συμμετάσχω σε μια εκπομπή τεχνολογίας είναι πραγματική πρόκληση γιατί παρόλο που πάντα ακολουθούσα σε γενικές γραμμές τις εξελίξεις στην τεχνολογία, δεν ήμoυν ποτέ αυτό που λέμε tech freak. Η αλήθεια είναι ότι  πριν μερικά χρόνια δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρίσκομαι σε  τέτοια εκπομπή, όχι βέβαια γιατί δεν με ενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλά επειδή το περιβάλλον μου ήταν πάντα μουσικό. Ξεκίνησα στην τότε SonyBmg , πέρασα από εταιρείες παραγωγής συναυλιών και δούλεψα παράλληλα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σχεδόν 4 χρόνια είμαι στο Mad Radio 106,2 και τα τελευταία 2 χρόνια είχα τη δική μου εκπομπη (Breaking Mad) στο Mad TV. Έρχεται όμως μια στιγμή που πρέπει να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικούς ανθρώπους και να παίρνεις το όποιο ρίσκο. Το 60 minutes online είναι μια καινούργια εμπειρία με συνεργάτες που εκτιμώ τόσο σε επίπεδο παρουσίασης όσο και παραγωγής.

 

– The K-magazine : Πριν την εκπομπή ήσασταν ολοι addicted στο ιντερνετ και στα social media ;
Μυρτώ Κάζη : Πριν την εκπομπή ήμασταν addicted, κατά τη διάρκεια της εκπομπής είμαστε online και στο μέλλον θα είμαστε ακόμα πιο «εξαρτημένοι»!  Εγώ το μόνο που φοβάμαι αν μπει κλέφτης στο σπίτι μου (πέρα από το να είμαι μέσα) είναι να μην μου πάρει κινητό ή λαπτοπ. Όταν είμαι στο καράβι, τρέμω να μην κάνω καμια απότομη κίνηση και βρεθεί το κινητό μου στη θάλασσα, όταν είμαι σε μπαλκόνι, προσέχω να το βάζω κάπου πιο μέσα για να μην πέσει. Αισθάνομαι λίγο σαν την μέση Ελληνίδα μάνα που φοβάται πως το άτακτο παιδάκι της θα πέσει από όπου κι αν βρίσκεται. Μόνο για μένα το παιδί μου είναι το κινητό!

Μαίρη Ρετσίνα: Θα ήταν απλά τέλειο να μπορούσα να απαντήσω , ότι η εκπομπή μας έφερε στο φως τo internet και τα social media, αλλά όχι. Το 60 minutes online, είναι μια εκπομπή που τρέχει μαζί με την τεχνολογία και ενημερώνεται συνεχώς για νεα πράγματα. Στην εποχή μας και να θες να απέχεις δεν μπορείς, όλοι λίγο ή πολύ είμαστε internet junkies.  Προσωπικά ασχολούμαι λίγο παραπάνω πια, αλλά σε επίπεδο τεχνολογικών ειδήσεων, νέων κυκλοφοριών και γενικά είμαι σε μια φάση ʽʼ SK@EI ΤΩΡΑʼʼ που λέμε και στην εκπομπή, θέλω να ξέρω ότι καινούργιο υπάρχει.

 

2013-05-26_19.02.56– The K-magazine : Σε ποια εφαρμογή , gadget  ή social media είστε expert ή είστε «κολλημμένοι»;
Μυρτώ Κάζη : Λατρεύω Ιnstagram και Pinterest. Είναι φουλ κοριτσίστικα αλλά είναι η νέα μου μανία. Ανεβάζω φανατικά φωτογραφίες και κοιτάω τις φωτογραφίες των άλλων. Με ταξιδεύει πολύ. Και στα δύο μπορείτε να με βρείτε ως Myrto Kazi.

Μαίρη Ρετσίνα: Λατρεύω το instagram, νομίζω είναι πραγματικά το πιο cool social media. Είναι το πρώτο πράγμα που τσεκάρω το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Φυσικά δεν λείπει το κατασκοπευτικό της κατάστασης, αφού μπορείς να δεις τι έκαναν φίλοι και γνωστοί μέσα στην ημέρα τους αλλά τουλάχιστον όλα τα παρακολουθείς μέσω εικόνας.  Γενικά έχω στο smartphone μου, ότι εφαρμογή υπάρχει για ʽʼφτιάξιμοʼʼ φωτογραφίας και το αγαπημένο μου είναι το Halftone που δίνει μια πιο καρτουνίστικη αίσθηση. Τέλος χρειάζομαι όποια εφαρμογή έχει σχέση με gps , καθώς είμαι τέλειως αποπροσανατόλιστη.

– The K-magazine : Ποιός θα ήταν ο ιδανικός καλεσμένος για αυτη την εκπομπή;
Μυρτώ Κάζη : Η εκπομπή έχει πραγματικά πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους μέχρι στιγμής. Όμως αν μπορούσα να φέρω κάποιον θα καλούσα τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ. Τον θεωρώ διάνοια.  Από Έλληνες, αγαπώ ιδιαίτερα τους Design Wars, τους θεωρώ εγχώριο εξαγώγιμο «προϊόν», είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά ;-)

Μαίρη Ρετσίνα: Μα φυσικά ο Βρετανός  Jonathan Ive , Senior Vice President of Industrial Design στην Apple, αυτός και αν είναι τίτλος!  Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, καινοτομεί και αφήνει το προσωπικό του στίγμα σε ότι κάνει, κάτι που είναι το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη γνώμη μου σε μια δουλειά.

– The K-magazine : Ποιό ειναι το feedback που παίρνετε για την εκπομπή; Ο κόσμος ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την τεχνολογία;
Μυρτώ Κάζη : Η δύναμη του «ΣΚΑΙ» είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη καθώς κι εγώ σπίτι βλέπω φανατικά ΣΚΑΙ. Το feedback που παίρνω είναι πολύ καλό και… δυναμικό! Αν και πάντα το πιο συγκινητικό τηλεφώνημα είναι στο τέλος της εκπομπής από τη μαμά και τον μπαμπά. Αυτό το «πόσο καλοί ήσασταν σήμερα, η Μαίρη ήταν κούκλα, ο Πάρις τα έλεγε πολύ ωραία» με κάνει να πιστεύω πως είναι φορές που δουλεύουμε ατελειώτα 24ωρα, μόνο και μόνο για να μοιραστούμε τη χαρά μας με τους δικούς μας ανθρώπους.

Μαίρη Ρετσίνα: Το 60 minutes online είναι μια εκπομπή που ή την αγαπάς ή όχι. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει και ο κόσμος που ξέρει υπερβολικά πολλά για την τεχνολογία και αυτός που θέλει να μάθει. Μπορεί σε κάποιους να φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παρουσιάζουμε και σε κάποιους άλλους μαθηματικά πρώτης δημοτικού. Αυτό πάλι συμβαίνει γιατί μέσω  internet μπορείς να ενημερωθείς για τα πάντα. Τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά και χαίρομαι γιατί η προσπάθεια μας είναι μεγάλη και αξιόλογη. Θέλουμε να είμαστε σωστοί και σαφείς. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που μας στέλνουν διορθώσεις αλλά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου, άλλωστε πως θα γίνουμε καλύτεροι;

954826_162882940558432_532666568_n– The K-magazine : Θεωρείτε ότι κανει «καλό» στην υγεία (ψυχική) το να ειμαστε τόσο κολλημενοι στο smartphone  ή στον υπολογιστή; Κάνει καλό στις ανθρώπινες σχέσεις;
Μυρτώ Κάζη : Καλό- κακό δεν ξέρω, εγώ πάντως έχω φάει κόλλημα! Επικοινωνώ με πολύ κόσμο, κλείνω καλεσμένους για τη δουλειά που δεν θα μπορούσα να βρω, καθώς δεν μπορείς πάντα να έχεις όλα τα κινητά, έχω βρει παλιούς συμμαθητές μου και είμαι συνεχώς updated για όλα όσα συμβαίνουν στις ζωές τους!  Η ζωή μας έχει αλλάξει, όπως άλλαξε των γονιών μας με την τηλεόραση, ο πλανήτης προχωράει και η τεχνολογία το ίδιο. Δεν μπορείς να είσαι “Δον Κιχώτης” στην εποχή του ίντερνετ. Ακολουθείς για μην μείνεις εκτός. Μια βόλτα στα Public δε, σε πείθει πως… η τεχνολογία είναι στη φύση μας! (κλέβω το μότο της εκπομπής!)

Μαίρη Ρετσίνα: Παν μέτρον άριστον. Κλισέ αλλά αλήθεια. Η ανεξέλεγκτη χρήση όλων των πραγμάτων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, πόσο μάλλον του διαδικτύου. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο και ενας διαχωρισμός της προσωπικής ζωής. Είναι βέβαια ένα τεράστιο θέμα αυτό και θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι το internet είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δουλειάς, έχεις ότι πληροφορία θέλεις ανά πάσα στιγμή και καλώς ή κακώς είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα μας. Τώρα αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να γίνεις κάποιος άλλος… αυτό είναι θέμα προσωπικότητας και όχι internet.

The K-magazine : Είστε από τους ανθρώπους που κάνουν check-in όπου πηγαίνουν και ελέγχουν συνεχως τα likes  στο fb / instgram?
Μυρτώ Κάζη : Check in δεν κάνω σχεδόν ποτέ, παρά μόνο αν είναι για κάποια δουλειά, αν παίζω πχ σε κάποιο μαγαζί και θέλω να το μοιραστώ με τους φίλους μου. Έχει πλάκα γιατί συχνά όταν παίζω για παράδειγμα στο Χαλάνδρι, εμφανίζονται φίλοι μου από το πουθενά και μου λένε «το είδαμε στο foursquare και ήρθαμε»! Τώρα για τα likes, δεν θα κάτσω να τα μετρήσω. Ποιος δεν χαίρεται όταν δέχεται likes, όμως κρίνοντας και από εμένα, συχνά κάνω likes και αν με ρωτήσεις σε τι έκανα like πριν λίγα δευτερόλεπτα δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα. Είναι η σκληρή και ίσως επιφανειακή πραγματικότητα των social media.

Μαίρη Ρετσίνα: Όπως είπα και παραπάνω είμαι κολλημένη με το instagram αλλά όχι σε βαθμό που θα χαλάσει και η μέρα μου για ένα λιγότερο like. Δεν μου αρέσουν τα check in, δεν κάνω ποτέ εκτός αν με κάνουν οι άλλοι tag, που και αυτό με χαλάει. Γενικά δεν θέλω να ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους που την ώρα που πίνουν καφέ ή ποτό κοιτούν το κινητό τους ενώ κάποιος τους μιλάει. Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει πάλι με το τι άνθρωπος είσαι και τι μέτρο έχεις στη ζωή σου.


970205_165337930312933_1970528160_n– The
K-magazine : Σας επηρεάζει στην καθημερινότητά σας η αναγνωρισιμότητα που έχετε από την εκπομπή αυτή ή από τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας;
Μυρτώ Κάζη : Χιχι! Αναγνωρισιμότητα;; Η νέα γενιά δημοσιογράφων και παρουσιαστών δεν ζει την αίγλη των παλαιότερων, είμαστε πολύ προσγειωμένοι, ξέρουμε πως το μέλλον είναι αβέβαιο και προσπαθούμε συνεχώς να κρατάμε μικρό καλάθι. Η αναγνωρισιμότητα, όταν υπάρχει, απλά σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις σε έναν χώρο δύσκολο και μια εποχή ακόμα δυσκολότερη.

Μαίρη Ρετσίνα: Έχει τύχει αρκετές φορές να με αναγνωρίσουν και όσο ήμουν στο Mad και ακόμα περισσότερο τώρα με τον Σκαϊ, καθότι είναι και ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Νομίζω ότι εκτός από τον θείο μου στο χωριό που νομίζει ότι είμαι εξωφρενικά γνωστή δεν ασχολείται άλλος τόσο πολύ. Δεν με επηρεάζει καθόλου η αναγνωρισιμότητα γιατί απλά κάνω τη δουλειά μου. Τώρα.. αν εχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω το επάγγελμα μου για να γίνει πιο εύκολα η δουλειά μου στην εφορία, το έχω σκεφτεί είναι αλήθεια.

–  The K-magazine : Πόσο εύκολο είναι να «ΜΗΝ καβαλήσεις το καλάμι» ;
Μυρτώ Κάζη : Τα πάντα έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την παιδεία αλλά και τη βοήθεια των φίλων που εργάζονται εκτός χώρου. Η δημοσιογραφία είναι και αυτή μια δουλειά. Για μένα πολύ πιο «σταρ» είναι ένας χειρουργός, ένας εμβρυολόγος, ένας ερευνητής, ένας άνθρωπος που ασχολείται με φιλανθρωπικές δράσεις, παρά ένας παρουσιαστής. Η διαφορά είναι πως η δική μας δουλειά προϋποθέτει το «γυαλί» και επομένως την έκθεση. Τίποτα παραπάνω.

Μαίρη Ρετσίνα: Εξωφρενικά πολύ εύκολο. Το θέμα είναι να μην έχεις απωθημένα, οπότε όταν ανέβεις κοινωνικά, να το χάσεις.  Το μυστικό είναι διατηρήσεις τους ανθρώπους σου και να μην αλλάξεις.

1gege– The K-magazine : Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαιρι; Εκπομπές μόνο, διακοπές;
Μυρτώ Κάζη : Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που όλοι κάνουμε και δύο και τρια διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα! Το να τα συνδυάσεις για να πάρεις άδεια, φαντάζει κάτι σαν την επίλυση του κύβου του Ρούμπικ, όμως πιστεύω πως κάτι θα καταφέρω. Οι στάνταρ καλοκαιρινές επισκέψεις αφορούν σε Σπέτσες (από όπου κατάγομαι) , Σίφνο (όπου έχει σπίτι η κολλητή μου) και Κουφονήσια αν και φέτος, λέω να δοκιμάσω να πρωτοτυπήσω και να εντάξω στο πρόγραμμα ή τη Δονούσα ή την Φολέγανδρο. Ταυτόχρονα έχουμε προγραμματισμένα καλοκαιρινά πάρτυ με το αγαπημένο μας αντηλιακό, Carroten, σε πολλές παραλίες της Αττικής παρέα με την Demy, ενώ αυτές τις μέρες κάνουμε καλοκαιρινά πάρτυ με τα εξίσου αγαπημένα Tezenis! Όπως βλέπετε και τα δύο μπορεί να είναι μεν δουλειές, αλλά έχουν σαν βασικό τους άξονα το καλοκαίρι! Επομένως η δουλειά μετατρέπεται σε πάρτυ!

Μαίρη Ρετσίνα: Φέτος εκτός από την πολύ όμορφη αλλαγή στη δουλειά μου, που είναι το 60 minutes online, τρέχω και ένα εξίσου πολύ ωραίο project, άλλου είδους βέβαια. Τουλάχιστον μέχρι αρχες Αυγούστου θα γυρνάω σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Bacardi όπου θα είμαι η οικοδέσποινα της καινούργιας της ενέργειας μαζί με τον Άλεξ Κάβδα και στον Σπύρο Μαργαρίτη. Σαφέσταστα μέχρι τέλος Ιουλίου συνεχίζει κανονικά η ραδιοφωνική season στο Mappes Show του Mad Radio 106,2. Οπότε αν τα βάλουμε κάτω μερικές μέρες τον Αύγουστο έμειναν που θα θελα να της περάσω ήρεμα και με τους φίλους μου και στην Κάσο αν γίνεται.

– The K-magazine : Και από Σεπτέμβριο;
Μυρτώ Κάζη : Και από Σεπτέμβριο; Καλό ερώτημα! Δεν θέλω να το σκέφτομαι! Ελπίζω, εύχομαι και προσεύχομαι να είναι τα πράγματα  όπως ακριβώς είναι σήμερα!! Δεν είμαι και άνθρωπος των αλλαγών.

Μαίρη Ρετσίνα: Ελπίζω να μας κάνετε άλλη μια συνέντευξη τον Σεπτέμβριο για να σας πούμε τα νέα μας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “60 minutes online” :
Η Μυρτώ Κάζη, η Μαίρη Ρετσίνα και ο Πάρις Λύκος ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν μπροστά τη μηχανή αναζήτησης όλων των πληροφοριών και των ειδήσεων που «παράγουν μέλλον». Έρευνες, καλεσμένοι, gadgets & apps, νέες εφαρμογές, άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες… κάθε Κυριακή στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ!

You may also like