Οι “Mad Men” επιτέλους έκαναν πρεμιέρα!

mad-men-season-6Πολύ καιρό πριν αρχίσω να παρακολουθώ “Mad Men” είχαν πέσει στα χέρια μου πολλά άρθρα που αναφερόντουσαν στη σειρά, στην υπόθεση, στους χαρακτήρες, στο στυλ, στην επιστροφή στα ’60 και στο πόσο όμορφα δοσμένα είναι όλα μέσα από τον κόσμο των πρωταγωνιστών, τον κόσμο της διαφήμισης. Η αλήθεια είναι ότι όλα όσα διάβαζα με έκαναν να θέλω πολύ να παρακολουθήσω τη σειρά, πόσο μάλλον όταν είχε και ένα τόσο ιδιαίτερο τίτλο. Επίσης μία φίλη μου ερωτευμένη με τον Don Draper (John Ham) μου έλεγε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να το δω.

Να λοιπόν που είμαστε τώρα έξι χρόνια μετά, με την έκτη σεζόν του “Mad Men” να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα, την προηγούμενη Κυριακή με ένα χορταστικότατο σε διάρκεια επεισόδιο. Πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό και όμορφο να βλέπεις, σε μία τηλεοπτική σειρά, μία άλλη εποχή και έναν κόσμο που δεν είναι πάντα εύκολα προσβάσιμος, όπως αυτός της διαφήμισης. Ακόμα και τον τρόπο που σκέφτονται οι επαγγελματίες για να μας πουλήσουν ένα προϊόν.
Αλλά ας πάμε καλύτερα στην σειρά αυτή καθεαυτή και με την ευκαιρία της έναρξης της ας θυμηθούμε και πάλι τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε και πού τους αφήσαμε.

MMS6_1114_mad-men-don-draper-jon-hamm-467Ο Don φαίνεται να είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος για το μεγαλύτερο μέρος της πέμπτης περιόδου. Αφού παντρεύτηκε τη γραμματέα του, τη Megan και δείχνει να είναι ένας αφοσιωμένος σύζυγος και άνθρωπος της οικογένειας, τουλάχιστον στην αρχή. Έξαλλου η νέα κυρία Draper, είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Αλλά έχει επίσης τις δικές της απόψεις της για τον κόσμο, δεν καλύπτεται από την εργασία της ως κειμενογράφος στη διαφημιστική, και αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρο της για να γίνει ηθοποιός.

Η πρώην σύζυγος του Don, Betty δεν βγαίνει από το προσκήνιο εντελώς. Έχει ξαναπαντρευτεί, και ευτυχώς το πρόβλημα βάρους της εναπόκειται σε ένα πρόβλημα του θυρεοειδούς της, το οποίο όμως μπορεί να ξεπεραστεί. Η Betty και ο Henry Francis, ο νέος της σύζυγος, δείχνουν πέρα από το συγκεκριμένο πρόβλημα να έχουν μία πολύ ήρεμη, σχεδόν ανιαρή ζωή.

Η προστατευόμενη του Don, Peggy αισθάνεται να αγνοείται όλο και περισσότερο στη SCDP. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της από την εταιρεία και την μεταγραφή της σε μία άλλη με περισσότερα χρήματα. Τώρα την βρίσκουμε στη νέα εταιρεία να διαπρέπει για ακόμα μία φορά, χωρίς όμως να έχει κόψει εντελώς τις γέφυρες με την παλιά της δουλειά.

pete-campbell-mad-menΟ Pete -αφού μετακόμισε στα προάστια για να ξεκινήσει μια οικογένεια με την Trudy- αισθάνεται αποκομμένος από την παλιά του ζωή και θέλει να γυρίσει πίσω στην πόλη. Τελικά μετά από αρκετά επεισόδια και αβγάδες, πείθει την Trudy να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν.

Η Joan εκτός από νέα μητέρα, είναι ακόμα συνέταιρος και πρόσφατα διαζευγμένη. Μετά από διάφορες περιπέτειες, ο Don δείχνει να είναι ο μόνος που της συμπαραστέκεται και είναι δίπλα της. Ποιος ξέρει λοιπόν που μπορεί να οδηγηθεί η σχέση τους…;
Ο Roger μετά τον χωρισμό του βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση. Επίσης έγινε πατέρας για δεύτερη φορά από την Joan και στο γραφείο τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι με το μέρος του, αφού ο Pete του «κλέβει» συνεχώς όλους τους πελάτες.

mad-men-returns-on-april-7-the-first-of-only-26-episodes-left-in-the-critically-acclaimed-series_(1)Η πέμπτη σεζόν «τελειώνει» την άνοιξη του 1967και παρά το γεγονός ότι η Peggy και η Megan είναι οι μόνες που έχουν εγκαταλείψει την εταιρεία, όλοι οι χαρακτήρες είναι σε εντελώς διαφορετικές θέσεις.

Αν δεν έχετε δει ακόμα την πρεμιέρα, το μόνο που θα αποκαλύψω, είναι ότι σας περιμένουν νέα γραφεία, νέα πρόσωπα, και έναρξη στη Χαβάη!! Αλλά τίποτα λιγότερο από τους υπέροχους “Mad (Ad) Men” που έχετε αγαπήσει και είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι σας έχουν λείψει τόσο καιρό! Τουλάχιστον εμείς τους περιμέναμε!

You may also like