Ο λόγος που ο Peter Dinklage παραλίγο να απορρίψει τον ρόλο του στο Game of Thrones

Για τους λάτρεις του Game of Thrones, ο Tyrion Lannister είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς και ο Peter Dinklageέχει συμβάλλει καθοριστικά στο να συμβεί αυτό. Η επιτυχία του στο συγκεκριμένο ρόλοτού έφερε μία Χρυσή Σφαίρα το 2012 αλλά και τον τοποθέτησε στην καρέκλα του υποψήφιου για βραβείο Emmy για «Outstanding Supporting Actor»σε δραματική σειρά συνολικά επτά φορές, όσες και οι σεζόν που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε κανέναν άλλον να υποδύεται το πλέον«Χέρι της Βασίλισσας», ο ηθοποιός έχει δηλώσει ότι παραλίγο να απορρίψει τον ρόλοπου τον καταξίωσε στο παγκόσμιο στερέωμα.

«Είχα έναν δισταγμό, λόγω του είδους της φαντασίας, είπα (στον David Benioff) ότι δεν ήθελα ένα πολύ μακρύ μούσι και μυτερά παπούτσια. (Ο Benioff και ο D.B. Weiss) με διαβεβαίωσαν ότι αυτός ο χαρακτήρας και αυτός ο κόσμος δεν ήταν έτσι. Μου είπαν για την περιπλοκότητά του, για το γεγονός ότι δεν ήταν ούτε ήρωας ούτε κακός, ότι ήταν γυναικάς και πότης, και έφτιαξαν μία όμορφη εικόνα του με ψεγάδια, οπότε συμφώνησα», είπε ο Dinklage.

Σχολίασε, επίσης, ότι βασικός λόγος για τον αρχικό του δισταγμό ήταν η στερεοτυπική απεικόνιση των νάνων σε πολλές ταινίες του Hollywood, όπως ακόμη και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Οι νάνοι σε αυτά τα είδη πάντα έχουν μία συγκεκριμένη εμφάνιση. Είχα άμυνα. Όχι απλά άμυνα – ένας μεταλλικός φράχτης, ένα αγκαθωτό συρματόπλεγμα είχε ενεργοποιηθεί. Ακόμη και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών υπήρχαν αστεία με πετάγματα νάνων», δήλωσε.

Ευτυχώς για εμάς, τελικά όχι μόνο δέχτηκε τον ρόλο αλλά τον απογείωσε με το ταλέντο και την υποκριτική του δύναμη.

You may also like