Ο Marco και τα κορίτσια του στο “Le Grand Balcon”

Την ταινία “Ο Ρόκο και τα αδέλφια του” με τον Αλέν Ντελόν την έχετε δει; Καμία σχέση… Όμως ο Marco Rossi (maintanos.com) ήταν ο μοναδικός άνδρας στο τραπέζι που μας “έκανε” η Μανουέλα Λαιμού για τα 40 χρόνια του St.George Lycabettus, στο ανακαινισμένο Le Grand Balcon.

Εβίνα Καπιντζόγλου (cookandfeel.gr), Αθηνά Πάνου(sugarbuzz.gr), Εύα Μονοχάρη(funkycook.gr), Ελεάννα Γιαννοπούλου(foodaki.gr), Δανάη Ίσσαρη(συν-ιδρύτρια του maintanos.com), Έλενα Σμπώκου (elenaiscooking) και Μανουέλα Λαιμού  περάσαμε σχεδόν 4 ώρες γύρω από ένα τραπέζι απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο φροντισμένο μενού από τον executive chef του εστιατορίου, Βασίλη Μήλιου (είναι μαζί μας και στην παρακάτω φωτογραφία), όπως και την καλύτερη θέα της Αθήνας.

 

1461174_10153630603590301_1738251399_n

Αρχικά μας περίμενε ως welcome drink ένα πολύ ιδιαίτερο cocktail, με ρακί και αγγούρι. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα ρακί και ναι το ήπια (δεν πίνω καν ούζο ή  τσίπουρο) και ναι, μου άρεσε!

φωτογραφία 1

Το πολύ ιδιαίτερο cocktail…

Ακολούθησε μία φανταστική σούπα ξινού τραχανά με γαρίδα και αφρό φέτας, που επειδή είμαι ανεπίδεκτη δεν εχω φωτογραφία γιατί καταλάθος την έσβησα!

Χτένια με πουρέ αρακά (αριστερά) και λαβράκι με αμπελόφυλλο και μους αυγολέμονου.

Χτένι με κρούστα εσπεροειδών, πουρέ αρακά και ραβιόλι παντζαριού(αριστερά) και Λαυράκι σε αμπελόφυλλο σάλτσα αυγολέμονου και αφρό από πράσινο λεμόνι


Baby σπανάκι ψητο μανουρι , μαριναρισμενα βατόμουρα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Φιλέτο που σιγοψήνεται πάνω σε πλάκα από αλάτι

Φιλέτο μοσχάρι που σιγοψήνεται πάνω σε πλάκα από αλάτι

και συνοδεύεται από άγρια μανιτάρια, σπαράγγια και sauce πιπεριών

και συνοδεύεται από άγρια μανιτάρια, σπαράγγια και sauce a poivre

Το πιάτο με τα 4 διαφορετικά γλυκά...δεν περιγράφεται!

Το πιάτο με τα 4 διαφορετικά γλυκά…δεν περιγράφεται!

Το κρασί που συνόδεψε το δείπνο μας ήταν βιολογικό, λευκό (υπήρχε και η δυνατότητα επιλογής κόκκινου, αλλά θέλαμε κάτι πιο ελαφρύ) της οικογένειας Μήλα, και λεγόταν “Γέλωτας” …μάλλον αυτό φταίει για το απίστευτο γέλιο που ρίξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς…

Thank you, Manuella! It was a great night…

St. George Lycabettus
Kλεομένους 2, Kολωνάκι
Για κρατήσεις : 2107416191

You may also like