Πιο έξυπνη σε 45 λεπτά, από την Γιάννα Σαλή

13101440_10208270721639322_1120062221_nΣας έχουμε βρει 5 γρήγορα και μοναδικά τρικ για να βελτιώσετε την ευφυΐα σας και να μπορέσετε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας ώστε να δεχτεί την δική σας πρόταση στο επόμενο meeting.

Εάν έχετε 15 λεπτά στην διάθεση σας
Ελέγξτε την μνήμη σας: Διαβάστε ξανά και ξανά αυτό που θέλετε να προτείνετε στο αφεντικό σας και πέρα από αυτό που θα του δείξετε θα είναι καλύτερα να μην το διαβάζετε μέσα από τον υπολογιστή σας αλλά να του το παρουσιάζετε. Με αυτό τον τρόπο ο εγκέφαλο σας λειτουργεί καλύτερα και επιπλέον είναι μία τέλεια άσκηση πριν από μία παρουσίαση.

Εάν έχετε 5 λεπτά στην διάθεση σας
Δυναμώστε την μουσική: Τα κεφάτα τραγούδια ανεβάζουν τα επίπεδα της νοημοσύνης, της χημικής ουσίας που ευθύνεται για την καλή διάθεση. Και η καλή διάθεση αναστέλλει την λειτουργία των σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κριτική σκέψη και σας βοηθάει να επινοήσετε πιο δημιουργικές λύσεις.

Εάν έχετε 5 λεπτά στην διάθεση σας
Δείτε πράσινο: Δεν μπορείτε να βγείτε έξω από το γραφείο σας; Υπάρχει λύση και μας την δίνει η τεχνολογία. Πατήστε στο youtube λέξεις όπως φύση, nature montage, θάλασσα και ουρανό. Η χαλαρωτική επίδραση της φύσης θα βελτιώσει την μνήμη και την συγκέντρωση σας έως και 30%.

Εάν έχετε 10 λεπτά στην διάθεση σας
Παίξτε και λίγο: Δέκα λεπτά παιχνιδιού που δεν περιλαμβάνουν βία όπως το tetris ή totichu επιταχύνει την διαδικασία της σκέψη σας επιτρέποντας σας να πάρετε αποφάσεις και να κάνετε συσχετισμούς πιο γρήγορα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια σας κρατούν λίγο έξω από τις έννοιες  και το άγχος που μπορούν να παρεμποδίσουν την γρήγορη σκέψη.

13153301_10208270721959330_154012781_nΕάν έχετε 10 λεπτά  στην διάθεση σας
Πιείτε λίγο καφέ: πέρα από το καφέ μπορείτε και τσάι. Αλλά να μην το παρακάνετε. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Η καφεΐνη κινητοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και ανεβάζει τα επίπεδα της νοροεπινεφρίνης της ορμόνης που δρα ως “εγκεφαλική αδρεναλίνη” όπως με έχει ενημερώσει η γιατρός μου (την ευχαριστώ πολύ). Έτσι λοιπόν θα βελτιωθεί η συγκέντρωσή σας και η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων.

Ναι μπορούν αυτά τα 5 καθημερινά πραγματάκια να μας κάνουν πιο χαρούμενους ανθρώπους και πιο δραστήριους στην επαγγελματική μας ζωή. Οπότε γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε;

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

 

You may also like