Ποιό είναι το πιο απογοητευτικό και το πιο ικανοποιητικό αξιοθέατο του κόσμου;

Ο πλανήτης είναι γεμάτος από υπέροχα αξιοθέατα, για τα οποία άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν ακόμη και για μέρες για να τα απολαύσουν. Αυτά μπορεί να είναι κτίσματα, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Πυραμίδα της Γκίζας, φυσικός πλούτος, όπως το βουνό Fuji και οι καταρράκτες Uguazu, ή και σπουδαία έργα τέχνης, όπως η Μόνα Λίζα. Κι όμως, η Μόνα Λίζα ή αλλιώς Gioconda ψηφίστηκε από τους Βρετανούς ως το πιο απογοητευτικό μνημείο του κόσμου.

Ο πασίγνωστος πίνακας, που βρίσκεται στο Λούβρο στο Παρίσι, αποτελεί δημιούργημα του Leonardo DaVinci κι απεικονίζει τη Lisa Gherardini, τη γυναίκα του Francesco del Giocondo, ενώ πιστεύεται ότι το φιλοτέχνησε μεταξύ του 1503 και του 1506. Η ασφαλιστική του αξία το 1962 ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ γνωστή, φτάνοντας στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 650 εκατομμύρια στις μέρες μας.

H easyJet έκανε δημοσκόπηση σε 2.000 άτομα και το 86% απάντησε ότι ο ξακουστός πίνακας είναι μία απογοήτευση. Ναι, καλά ακούσατε, και τη λίστα των μεγάλων απογητεύσεων συμπληρώνουν το Checkpoint Charlie (το πιο γνωστό σημείο διέλευσης του Τείχους του Βερολίνου μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού) και το Manneken Pis (το άγαλμα του μικρού αγοριού που ουρεί μέσα στο συντριβάνι) στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω “απογοητεύσεις”, τα αξιοθέατα που εκπλήρωσαν τις υποσχέσεις και τη φήμη τους ήταν: το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία, που συγκέντρωσε 75% θετικές ψήφους, η Λίμνη Como στην Ιταλία, με 63%, και η δική μας Σαντορίνη, με 60% θετικές ψήφους.

Στην παραπάνω λίστα συμπεριλήφθηκαν επίσης:

  • Οι Άλπεις στην Ελβετία
  • Η παραλία με τη ροζ άμμο στο Ελαφονήσι
  • Το Cinque Terre στην Ιταλία
  • Τα λιβάδια με τις τουλίπες στην Ολλανδία

Μία ακόμα πληροφορία που έδωσε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι ότι το 55% των παραπάνω ταξιδιωτών συμβουλεύεται για τα ταξίδια του το Instagram, αφού οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτώνται στην επιτυχημένη πλατφόρμα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον κόσμο.

You may also like