Πουρές Κολοκύθας με Κάστανο & Μανιτάρια Σωτέ (alwayshungry.gr)

Κάτι θα ξέρει ο Αλέξης Επιθυμιάδης (aka Alwayshungry.gr) για να μας τη συστήνει ως “πλούσια συναντή, γεμάτη αρώματα, με εύκολη εκτέλεση και σίγουρη επιτυχία” αρκεί να ακολουθήσουμε με προσοχή τα παρακάτω βήματα! Τώρα μπορείτε να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.

Θα χρειαστείτε:

400 γρ καθαρισμένη κολοκύθα
100 γρ κάστανα βρασμένα
75 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ χρυσές τρομπέτες ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
25 γρ βούτυρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
επιπλέον κάστανα για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:

Ξεκινάμε τη συνταγή με τον πουρέ κολοκύθας με κάστανο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.

Κόβουμε τη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Ραντίζουμε τη κολοκύθα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη κολοκύθα σε ένα ταψί και την ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά έτσι ώστε να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή και μετά τη βάζουμε σε ένα μπλέντερ, μαζί με τα κάστανα και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε την υφή μιας απαλής και ομοιόμορφης κρέμα κολοκύθας. Δοκιμάζουμε τον πουρέ κολοκύθας με κάστανο και διορθώνουμε αν χρειάζεται με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αφαιρούμε το τηγάνι με τα μανιτάρια από την εστία, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για να φτιάξετε το πιάτο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, θα μπείτε στο blog του AlwaysHungry.gr για να διαβάσετε τις οδηγίες.

You may also like