Πρωταπριλιά: Εσύ πόσο ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου;

Αλήθεια ή ψέμα; Τα πρωταπριλιάτικα αστεία δεν ξέρω πόσο ενεργά ή εύστοχα είναι πλέον στις μέρες μας ή απλά έχει παραμείνει ένα έθιμο που απλά θυμόμαστε. Σας αρέσουν οι φάρσες; Το βρίσκετε διασκεδαστικό; Προσωπικά ανακάλυψα πως είναι μάλλον εκνευριστικό να προσπαθούν να σε ξεγελάσουν, όταν ιδίως είσαι απορροφημένος στην καθημερινότητα με κάτι άλλο. Το πιο συναρπαστικό στο «ψέμα» είναι όταν εσύ ο ίδιος ξεγελάς με έναν αφελή τρόπο τον εαυτό σου.Μερικές φορές δεν το κάνεις συνειδητά και προσπαθείς να τον ξεγελάσεις. Όταν τελικά αντικρίσεις το είδωλό σου στον καθρέφτη αντιμετωπίζεις την κρυφή αλήθεια και ανακαλύπτεις το άλλο σου εγώ.

Πόσο αληθινός είσαι;

  H φετινή Πρωταπριλιά με έβαλε σε σκέψεις. Κατά πόσο στη σημερινή εποχή, περιμένουμε την συγκεκριμένη μέρα για να πούμε ένα αθώο ψεματάκι; Ωστόσο,  μάλλον έχει χάσει την ένταση της «πλάκας» διότι αρκετές φορές ανακαλύπτουμε πόσο συχνά λέγονται ψέματα με μεγάλη ευκολία. Είτε γιατί θέλουμε να αποφύγουμε κάποιον, είτε γιατί δεν ξέρουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας και αυτά που ίσως νιώθει. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια μικρά τεστ και να διαπιστώσεις τι σε ωθεί μερικές φορές να καλύπτεις την αλήθεια…

Μείνε ειλικρινής no matter what!

Να είσαι συνειδητά ειλικρινής. Ακόμη κι αν μερικές φορές αυτό σου φαίνεται αρκετά δύσκολο. Είναι αποδεκτό να νιώθεις άβολα όταν κάποιες φορές δεν μπορείς να πεις κάτι που σε ενοχλεί και χρησιμοποιείς εργαλεία «επικάλυψης» ώστε να αντιμετωπίσεις μια άσχημη στιγμή. Να αντιμετωπίσεις με θάρρος και να πεις αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί. Eίναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία αν δεν το έχεις εφαρμόσει μέχρι τώρα. Σημαντικό είναι πωςπρέπει να ακολουθείς μικρά βήματα θάρρους καθημερινά. Ακόμη και αν απογοητεύεσαι με το αποτέλεσμα και νιώθεις πως δεν τα καταφέρνεις όσο θα ήθελες με τον στόχο σου, η καθημερινή άσκηση θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις την εσωτερική σου φωνή και στο τέλος θα έρθει εντελώς φυσικά η αλλαγή. Η αλήθεια θα σε περιμένει πάντα εκεί να την ακολουθήσεις.

Be In Touch with your own truth…

Featured image:: unsplash.com/@Joël de Vriend

You may also like